יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

מדוע יפת קיבל את ברכת היופי ולא שם?

<< < (2/12) > >>

אביר הקרנפים:
עד כמה שראיתי עד היום, האשכנזי הממוצע יעדיף יופי אירופי מאשר יופי מזרחי.
הסימטריות לא יוצרת את היופי המושלם אלא תורמת לו. יש המון דוגמניות שהן בסך הכל סימטריות אבל לא ממש יפות. לא מדבר כלל על שלדים שטוחים כמו קרש, כדוגמת גל גדות שהזכרת ומורן אטיאס ששמה סיליקון...
להזכיר דוגמניות כושיות שפשוט אפשר להקיא כשרואים אותן ?

לעניין השאלה.
אני לא יכול לענות תשובה מן המקורות, כי לא נתקלתי בזה. אבל לעניות דעתי, יפת התברך בברכה פחותה משל שם. ליפת יש את יופי הגוף ואת היופי באמנות, מוזיקה, שפות ויצירה. ליפת יש את ההנאה מיופיו שלו, אך ההנאה של שם גדולה יותר. שכן שם נהנה מיופיו של יפת ששוכן באוהליו והוא משתמש בו, וגם לשם יש את השליטה והחוכמה. ככה ששם קיבל את הכל. יפת, רק חלק.
וזה היה בגלל ששם משך את יפת לכסות את אביהם והיה פעיל יותר במצווה.

MAORO:
עובדה שגל גדות הצליחה בהוליווד,ומורן אטיאס באיטליה...
ואסתי גינזבורג הבלונדינית עם העיינים הכחולות,דווקא עליה צוחקים שהיא שמנה.
בכל מקרה אני לא מתכוון להתווכח על טיפשות שכזאת,ברור לך שאשכנזייה ומזרחית זה אותו העם כן ? סוף פסוק.

הבוס הגדול:

--- ציטוט של: MAORO על אוגוסט 16, 2012, 02:11:04 ---ה.
בכל מקרה אני לא מתכוון להתווכח על טיפשות שכזאת,ברור לך שאשכנזייה ומזרחית זה אותו העם כן ? סוף פסוק.

--- סוף ציטוט ---

לא הבנת אותי בכלל...

ברור לי שמזרחית ואשכנזיה זה אותו עם,ובשאלה שלי אני משווה בין המזרחיות והאשכנזיות ביחד (כיהודיות),לארופאיות הגויות.

בכוונה עשיתי הפרדה בין המזרחיות לאשכנזיות כדי להדגיש שהאירופיות הגויות יפות גם מהנשים האשכנזיות היהודיות שלהן יש יופי אירופאי ובכל זאת הן פחות יפות מהגויות.

ושוב ברור שאתה יכול להגיד שגם להן יש נשים מגעילות,אבל אם תעשה השווה רק בין הבחורות היפות האשכנזיות עם יופי אירופאי לגויות האירופאיות הגויות תמיד יהיו יותר

יפות ויותר נוצצות וכמובן יותר עדינות (רק מבחינת יופי חיצוני כמובן).

הבוס הגדול:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על אוגוסט 16, 2012, 00:38:46 ---
אך ההנאה של שם גדולה יותר. שכן שם נהנה מיופיו של יפת ששוכן באוהליו והוא משתמש בו, ו.

--- סוף ציטוט ---

למה אתה מתכוון משתמש בו ?

האם אתה מתכוון לתרבות שלו ?! כי אם כן הריי שהתרבות שלו רק מפרידה אותנו מעבודת הבורא וגורמת לנו לעבוד עבודת אלילים.

אם אתה מתכוון למשהו אחר תסביר את עצמך בבקשה.

אביר הקרנפים:
כשחז"ל אמרו שיפיותו של יפת תשכון באוהלי שם, הם וודאי לא התכוונו לסרטי תועבה ולא למוזיקת תועבה ולא לסגנון לבוש של אין לבוש ואין בושה.
הגמרא במסכת מגילה דנה בזה. וכמו שהזכרתי בהודעה למעלה, מדובר בשפות ויצירות אמנות ובניה. מסכת מגילה מזכירה אפשרות לכתוב ספרים ביוונית שהיא שפת בני יפת ובאותה תקופה הייתה מקבילה בתפוצתה ושימושיה לאנגלית של היום.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה