יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

מדוע יפת קיבל את ברכת היופי ולא שם?

(1/12) > >>

הבוס הגדול:
כידוע יפת בנו של נוח קיבל את ברכת היופי במקום שם,בגלל שהוא עזר לשם לכסות את עוורת נח לאחר חטא חם.

מה שאני כותב כרגע זה לא מתוך גזענות אלה מתוך עובדות- אם למשל תקחו יהודיה מזרחית מול יהודיה אשכנזיה האשכנזיה תמיד תהיה יותר יפה כי יש

לה יופי אירופאי,אבל אם למשל תקחו את אותה יהודיה אשכנזיה ושתהיה יפה ככל שתהיה,אם תשוו אותה לבחורה יפה גויה שנולדה באותה מדינה,הגויה תמיד תהיה הרבה

יותר יפה,מדוע נח בירך דווקא את הגויים ביופי,כאשר עוד נאמר שם כי היופי הזה היה צריך להיות שייך לשם ויפת קיבל אותו ממש בטעות,האם באחרית הימים היופי יחזור

לעם ישראל או שעם ישראל תמיד ישאר פחות יפה מבני יפת?

לא משנה מה תגידו כשאני רואה גויות הן פשוט הרבה יותר יפות יותר נוצצות יש להן יופי עדין בלי קשר למנטליות או לאופי האישי שלהן,ואני משתגע מיום ליום איך זה שדווקא להם (לגויים) הוא נתן את היופי?

UM-96:
אתה טועה בגדול. יופי זה ממש עניין של טעם אני למשל חושב שהמזרחיות יותר יפות (על אף שאסור כבר להסתכל :old_afro:)...

Rafoe:
זה כבר עניין של טעם.

אני בטוח שאם תשאל גבר אשכנזי (שלא נגוע בעדתיות) הוא יגיד לך שהוא נמשך יותר למזרחיות.
גבר מזרחי מן הסתם יימשך לאשכנזיות בלונדיניות.

ככה זה. תמיד השונה הוא אקזוטי יותר.

ובכלל - נכון שיש גויות יפות באופן כללי, אבל זו תהיה טעות לומר שבנות ישראל אינן יפות מראה, או שכל גוייה יפה יותר מישראלית.

הבוס הגדול:
שנכם תבינו...

עוד הפעם ברור שיופי זה עניין של טעם,וברור לי שכמובן יש את משיכת הדומה ומשיכת השונה.

אבל אם תשוו בין היופי של היהודיות ליופי של הגויות מאירופה הן תמיד היו הרבה יותר יפות.

זה כמו שיש אחד שנהנה לטייל בדרום הארץ כי הוא נמשך ליופי המדברי (שהוא מיוחד),ויש אחד שאוהב לטייל במישור החוף והאחר בכלל אוהב את צפון הארץ ההררי.

אבל כשתשאל את כולם מה המקום היפה ביותר בעולם עם דגש על העולם כולם יגידו בפה אחד שאדמת אירופה היא היפה ביותר בעולם.

לנשים היהודיות שלנו יש יופי מיוחד ושונה,בדיוק כמו ארץ ישראל שיש לה יופי מיוחד ושונה,אבל אירופה יותר יפה מישראל מבחינת האדמה והנשים האירופאיות יותר יפות מהיהודיות גם מהאשכנזיות היפות ביותר.

עכשיו אל תגידו לי לא טוב לך כאן תלך לאירופה,כי זה לא מהות השאלה שלי,המהות היא מדוע דווקא הם קיבלו את היופי שהיה אמור להיות שייך לשם ולצאצאים שלו,והאם

באחרית הימים אנחנו נקבל את מה ששייך לנו,או כמו שכתוב עולם כמנהגו נוהג וכך זה ישאר לנצח?

MAORO:
דווקא הארצות שנחשבות עם הנשים היפות הם בד"כ ארצות חמות יחסית לסקנדינביה...
איטליה,ברזיל...
ואתה לא יכול להגיד "למשל תקחו יהודיה מזרחית מול יהודיה אשכנזיה האשכנזיה תמיד תהיה יותר יפה" ,עובדה שיש לך דווקא דוגמניות שמצליחות לא רע בעולם,ולא נראות בדיוק כמו השוודית הממוצעת...
מכיר מורן אטיאס? גל גדות?
וחוץ מזה,יופי בעיניי מתחלק לשניים.
יש יופי שאי אפשר להתווכח עליו,ויש כזה שכן.
היופי שאי אפשר להתווכח עליו הוא יותר קשור בסימטריה,למשל אף סולד,אוזניים בגודל יחסי לפנים,שפתיים בגודל יחסי לפנים (לכושיות באפריקה למשל יש נחירי מערה,ושפתיים חסרות פרופורציה,ועם העובדה שזה מכוער אי אפשר להתווכח.)
אבל עניין של צבעים...
צבע עור (שחור יותר או פחות,לא סתם בחורות הולכות להשתזף,כנראה שיש בזה משהו),צבע שיער,צבע עיניים...
בעניין של צבעים,זה כבר באמת "על טעם ועל ריח אין מה להתווכח",אבל בקטע של פרופורציות,אתה לא יכול להגיד שאשכנזיות יותר בפרופורציה ממזרחיות...
זה טיפשי.
ומה הקשר בין מזרחים ליפת? להזכיר לך שזה אותו עם? ???

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה