בס''ד
כי הם עישנו המון , כמו שאמרתי.
לא נכון. אני מכיר גוייה שעישנה שלוש או ארבע סיגריות כל יום. היה לה התקף לב לא עלינו. הרופא הורה לה להפסיק לעשן. היא כבר לא מעשנת חמש שנים והיא מרגישה הרבה יותר טוב. האישה הזאת חברה בתנועתנו בארה''ב.
ושוב המחקר מראה שכל סיגריה מזיקה. אתה חושב שכל החוקרים משקרים? הראתי לך מה המומחים אומרים.
יש לך מושג בכלל כמה זבל נכנס לך לגוף אפילו אם אתה לא מעשן (אתה גר בניו יורק נכון?)?
רוב הסיכויים שהריאות שלך שחורות רק בגלל הפיח מהמכוניות בעיר הזאת , אבל זה לא משנה.
בכלל לא נכון. כשבודקים אנשים שלא מעשנים, הריאות שלהם נקיות. עושים מחקר עם אלפי אנשים שמעשנים ושלא מעשנים. אין לאנשים שלא מעשנים ריאות שחורות אפילו עם הם גרים בעיר מלוכלכת כמו ניו יורק.
תרגיל ה"ריאות השחורות" זה שקר,בסופו של דבר הצבע של הריאות לא משפיע על התיפקוד שלהם.
מה פתאום. ריאות שחורות הן סימן לבעיות חמורות. זה אחד מהדברים הראשונים שבודקים כשעושים בדיקת הריאות. כל סיגריה משנה את צבע הריאות - זו אזהרה מהגוף לא לעשן. כי הקב''ה ברחמנותו מפעיל סימני אזהרות בגוף כדי להציל אותנו.
בכל מקרה הטענה שלי היא כזאת : כל מה שתעשה במידה,בסופו של דבר לא יכול להזיק.
באמת? אם לוקחים סמים מסוכנים "במידה", זה לא מזיק? אם חוטאים "במידה", זה לא מזיק? כשהרמב''ם מוסר לנו שכדאי ללכת ב"שביל הזהב" (דרך האמצע), הוא מעולם לא התכוון שמותר לעשות דברים אסורים "במידה" ח''ו. הרמב''ם בתור רופא לעולם לא היה אומר שזה בסדר להכניס לגוף חומר קטלני "במידה".
אתה באמת חושב שאם תעשן סיגריה ביום , זה יהיה משהו שישפיע עלייך ? בחיים לא .
אין ספק שסיגריה כל יום משפיעה. סיגריה כל יום זה 365 סיגריות כל שנה. אם תעשן סיגריה כל יום במשך 20 שנה, זה 7300 סיגריות. זאת אומרת, תקפת את הגוף שלך עם הרעל הזה 7300 פעמים.
אתה יודע שאני צודק. אבל אתה רוצה לעשן. חבל.