התמליל בין בן כספית לעומר "הפעיל החברתי" :
ערכתי לאחרונה בתאריך 17.07.12 בשעה 01:14 בברכה, dave333
בן כספית זה הפך להיות מקצוע להיות פעיל חברתי...
צנגוט אני לא יודע, לא שמתי לעצמי את הזה.,.
בן כספית אתה זה שצילם...
צנגוט לראשונה החלטתי למכור חומר תקשורתי, קיבלנו 500 ש"ח מהחזית החיפאית, בתמורה לצילום.
בן כספית אז איפה ראיינת אותו, ראיינת אותו בסביבות חודש לפני האירוע?
צנגוט למעשה זה היתה שיחה של שעתיים, הבן אדם ריתק אותי והיה מעניין ושלפתי את הטלפון הסלולרי וצילמתי אותו.
בן כספית הוא ריתק אותך כי הדעות שלו היו קיצוניות?
צנגוט בכלל לא היו לו דעות קיצוניות...
בן כספית מה שתפס אותך זה הסיפור האישי שלו, או דווקא העניין הזה שהוא מייצג פנים רבות במחאה הזאת?
צנגוט מאוד קשה להפריד בין הסיפור האישי והחברתי או הציבורי, אמנם הבן אדם גם חווה הצלחה בחיו וחי חיים נורמטיבים...
בן כספית אני שואל אותך כי ראש הממשלה אמר שהוא מאוד מצטער על המקרה הפרטי הזה.
הוא בעצם ניסה לרמוז שמדובר במקרה פרטי ולא מייצג את הבעיה כולה.
איך אתה התרשמת?
צנגוט זה פראפראזה לאמירתה המפורסמת של מרגרט תאצר שאין דבר כזה חברה... נתניהו עשה קריירה אישית מטרגדיות לאומיות, אפשר להגיד.
אני חושב שמשה סילמן (אני קורא לו סלמן כי זה שמות של נביאים) עשה מעשה גבורה, דבר שני שני דברים הוא אמר לי הסלוגן לא ימין ולא שמאל חשוב בעיני, אני היום חושש להביע את דעותיי השמאליות, אולי אעשה זאת אח"כ, אם אחיה.
כשאתה שמעת...איפה היית כשהוא הצית את עצמו?
צנגוט למען האמת אני הגעתי למצב...אפשר להגיד שאני זה שהתייאש ולא משה סילמן, אני חושב שמשה סילמן, מה שהרג את סילמן זה לא היאוש, זה דוקא הנאיביות. הוא האמין במהפכה, הוא האמין בצדק חברתי הוא חשב שצריך לעשות הכל כדי להגיע לזה...
בן כספית ועדיין איפה היית פיזית, כשהוא הצית את עצמו?
צנגוט אני הייתי בבית, לא רציתי ללכת...לא רציתי ללכת להפגנה...
בן כספית ואיך שמעת על זה?
צנגוט איך שמעתי על זה? פשוט קיבלתי הודעה... קיבלתי הודעה, מיילים...
בן כספית נפלת מהכסא? או שאמרת וואלה הייתי יכול להבין מהשעתיים האלה שזה פוטנציאל?
צנגוט הבנתי שהבן אדם מאוד מאוד היה מתוסכל, הבנתי שהוא כועס עלינו, הוא בהתחלה התלהב לראות חברה צעירים הוא כעס כי המחאה התפוגגה, זו היתה התקוה שלו והוא ראה בזה שליחות.
לא היינו חברים, היינו נפגשים בפגישות, בהפגנות, בדיונים, מאוד אהבתי להקשיב לו... לא היה לו כסף בכלל, לא היה זכאי, מין תחושה של בן אדם שלא זכאי לכלום, הבן אדם לא רצה לעשות דברים לא חוקיים.
בן כספית איך אמר רן כהן קודם, שלא נדע צער.
צנגוט אני ממליץ לכולם לקרוא את הספר של רן כהן הדור האחרון של לפני תחילת מדיניות אי ההכרעה, מה שהביא עלינו את שלטון הפקידים.
בן כספית אני רואה שאתה אידיאולוג מהפכני אמיתי.
צנגוט לא זה לא אידיאולוג, אני במקצועי לא פעיל חברתי, אני מתכנן ערים וההתמחות שלי בנושא של מדיניות דיור.
בן כספית אז אין לך אמא פולניה שאומרת לך: עומר לך לעבוד כבר, עזוב אותך ממהפכות?
צנגוט יש לי אמא וגם אבא, אני לא מפריד בין הדברים, מבחינה תיכנונית לבנות בחיפה 1000 דירות לדיור ציבורי כולם ירויחו.