כתב נושא: מזכ"ל האו"ם: לייצר תהליך שיביא לשלום  (נקרא 1996 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, נחת הערב בישראל, "האתגר שלנו הוא למצות את הפוטנציאל הזה ולייצר תהליך ישים שיביא לשלום", אמר.

מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, נחת הערב בשדה התעופה בן-גוריון. קי-מון יפגש עם שר הבטחון, עמיר פרץ וראש הממשלה אהוד אולמרט. במהלך השבוע יפגש גם עם יו"ר הרשות הפלשתינית, אבו-מאזן.

שר הביטחון עמיר פרץ, קיבל את פניו והודה לו על מאמציו להשיב את החיילים החטופים אך קרא להגביר את המאמצים לשחרורם, "זו לא רק משאלת לב, אלא יישום מלא של החלטה 1701 של מועצת הביטחון".

מזכ"ל האו"ם אמר כי הגיע לעמוד מקרוב על מצב המזרח התיכון, "אני מתכוון לשוחח על האתגרים שעומדים לפנינו עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ועם מנהיגי ממשלה ישראלים בכירים אחרים. אעשה אותו הדבר עם המנהיג אבו-מאזן ועם שריו הבכירים ברמאללה. אני משוכנע שיש נושאים מאחדים רבים בין מדינות ועמים היכולים להבטיח את ביטחון ישראל ולאפשר חיים זו לצד זו, עם מדינה פלשתינית עצמאית, כך ששני העמים יוכלו לחיות ללא איום של אלימות. אלה המאמינים בדו-קיום יעשו את המיטב כדי למצוא חלופה אשר תיתן תקווה לאופק של שלום וצדק".

קי מון הוסיף כי יש נחישות מחודשת בעולם הערבי לקדם את היוזמה הערבית, "האתגר שלנו הוא למצות את הפוטנציאל הזה ולייצר תהליך ישים שיביא לשלום", אמר.

קי-מון חתם את דבריו והזכיר כי לאו"ם היתה מעורבות רבה וחשובה במהלך 60 השנים האחרונות במזרח התיכון: "היינו שם בעת הקמת ישראל, ואני מקווה מאוד שנהיה שם שוב בעת שנגיע לפיתרון ראוי לשלום".
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i