זה נראה לי שאתה סתם תוקף את בן ארי , יש משהו במה שהוא אומר .
אני מרגיש שחיינו מאויימים יותר ע"י ערבים וכושים שמקיפים אותנו פה בא"י , ומספרם מונה כבר 4 מיליון , אם אתה מחשיב את יש"ע , מאשר מהאיראנים.
ולמה אתה חושב שאם ישראל תתקוף בפצצה , אז העולם יתעורר, והדבר לא זהה במקרה של איראן ?
ואם חס וחלילה איראן תצליח לייצר פצצה , אני לא חושב שהיא תשתמש בה , אלא יותר תשתמש בה כאמצעי לאיום , כלומר ,נתחיל לשמוע משפטים כמו :"אם אמריקה לא תפנה את הנושאות מטוסים מסעודיה , נתקוף את ישראל " ,וכאלה בסגנון .
וגם אם הם כן ינסו לתקוף חס וחלילה , יש לנו ברוך ה' טילי חץ מתקדמים שמסוגלים ליירט טילים כאלו .
ולגביי התקיפה , זה ממש על הגבול של לא בר ביצוע .
יש לי תחושה שביבי וברק מבלבלים לנו את המוח , ומשחקים מלחמה פסיכולוגית עם האיראנים .
בעיראק היה כור במקום אחד , מעל פני האדמה , ולכן הוא חוסל גם לפניי שלושים שנה , אף על פי שגם בנושא הזה היה הרבה טחינה ובירבורים , כי הטכנולוגיה הייתה הרבה פחות מתקדמת.
ד"א ,הסורים ניסו לעשות שוב את אותו דבר , לפניי כמה שנים , כור אחד , במקום אחד , מעל פני האדמה , ומה קרה בסוף ? קמנו יום אחד בבוקר , ובלי הרבה דיבורים , הפצצה בסוריה , מצאנו נפלים של פצצות ישראליות באזור , וזהו , פה נגמר הסיפור , אבל הסיפור האיראני למד מטעויות , והרבה הרבה יותר קשה לבצע את זה .
קודם כל ישנם 9 מוקדים של פעילות , שבכל אחד מתרחש תהליך אחר (צירפתי מפה למטה) , הכל מתחת לאדמה , מפוזר על שטח של מאות ואלפי קילומטרים .
כדי לבצע תקיפה באיראן , לא תצטרך רק את עצמך , תצטרך גם את סעודיה , אזרבייג'ן , אולי אפילו לעבור מעל עיראק וסוריה ..
זה הרבה הרבה יותר מסובך מאשר תקיפת מבנה מעל פני השטח , אפילו אם הוא ממש רחוק כמו בעיראק ,כדי להפציץ כל כך הרבה מוקדים , בו זמנית ,כל כך רחוק מהבית ...
יש שתי אפשרויות :
א. חלק ארי מטייסי חיל האוויר הישראלי יוטס לאזרבייג'ן ו/או סעודיה , ומשם תצא התקיפה לפועל , ע"י 9 חולייות תוקפים בו זמנית ,שזה מסובך כמו להפציץ את הכור בעיראק , כפול 9 .
ב. מחכים לארה"ב שתעשה את העבודה השחורה , למרות שזה לא הסטייל שלהם , הם בד"כ הולכים על הפלת המשטר דרך זיוף מהפכה , או תקיפה כללית בכל הכלים ובכל הכוח , אבל זה קורה רק כשמישהו מעז לקחת להם את הנפט היקר שלהם שהם כל כך אוהבים להתכרבל איתו בלילה .
אם אתה שואל אותי , לפי הלך הרוחות הנוכחי , אנחנו צריכים ללמוד להשלים עם העובדה שאיראן גרעינית .
יש לנו ראש ממשלה שכלב מסורס יותר אמיץ ממנו , ובוודאי שאין מה לדבר על שר ביטחון , ככה שאין מה לעשות יותר מידי , בתור אזרחים .
מה נעשה , נצא ונזרוק אבנים על איראן ?
הם פשוט יתחילו לברבר לנו את המוח ,שיש לנו חץ, ויש לנו כיפת ברזל , ויש לנו ציציות ברזל ..
אז אם התקיפה כזאת מסובכת , מה בעצם התוכנית של צה"ל ? משהו חדש , משהו שלא ראינו עד היום .
תקיפה מהים לקרקע זו אפשרות הגיונית , כמות של טילים שמשוגרים מהים ,חודרי קרקע , אל 9 מוקדים ? זה בהחלט בר ביצוע .
מתקפה של טילי קרקע-קרקע? זו גם בהחלט אופציה , אין ספק שיש לישראל טילי קרקע קרקע שמסוגלים לחדור גם בטון של כמה מטרים , כך שזו בהחלט אופציה ברת ביצוע ..
בכל אופן , יש לי תחושה שבמצב כזה , לאור העובדה שתקיפה ימית פשוטה יותר מטילים , נצטרך פה שיתוף פעולה .
בכל מקרה , אני לא בטוח שהתקיפה הזאת תגיע .
תתחילו להכין מקלט גרעיני חבר'ה .