יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
אני רוצה להתחיל לשמור את השבת
MAORO:
ברור , אבל עד כמה שהידע שלי דל ומצומק אני יודע ש:"ספק דאורייתא לחומרא , ספק דרבנן לקולא " .
UM-96:
במקרה שיש לך ספק שאתה לא יכול להוכיח אותו.
לדוגמא, אתה לא זוכר אם בירכת ברכת מזון, אין לך דרך להוכיח אם כן או לא כך שאתה חייב לברך שוב כי זו מצווה מדאורייתא. אתה לא זוכר אם בירכת על כוס הקולה, תשתה לרוויה כי ברכות הנהנין הן מדרבנן וספק רבנן לקולא, וכולי...
מציאותי:
--- ציטוט של: MAORO על יוני 10, 2012, 12:38:28 ---וואלה אחי אם אתה רוצה לשמור הכל במכה אחת זה קצת לא אפשרי .
אני ממליץ לך להתחבר עם רב , או משהו כזה ,שיעזור לך כי לדעת את כל הלכות שבת ולמשש אותם בפעם אחת בלי הדרכה זה מסובך ..
לכן "עשה לך רב והסתלק מהספק " . בהצלחה אח שלי !
--- סוף ציטוט ---
ניסיתי...הוא לא חוזר אלי, הוא עסוק.
לפחות נתתי לו את כל המזוזות בבית שיבדוק אותן, אני מחכה לו שיחזור אלי עם המזוזות וכדי להתייעץ איתו.
--- ציטוט של: Rafoe על יוני 10, 2012, 23:32:19 ---רק שתדע - ליהודי שהיה חילוני זה דבר מאד קשה (מי כמוני יודע).
הדבר הכי קשה אולי בהתחלה הוא לא להשתמש בנייד ובמחשב או לצפות בטלוויזיה (זה קשה, אך מתרגלים לבסוף).
אם אתה מעשן, אז כמובן שיהיה לך קשה ללא האש.
העצה שלי (כבעל נסיון) היא להתחיל בהדרגה.
עם הזמן אתה אף תתחיל להנות מהניתוק הזה והמנוחה הזאת (שהיא לא רק פיזית, אלא גם נפשית).
--- סוף ציטוט ---
זה לא יהיה לי קשה מהבחינות האלו כי אני גם ככה לא רואה טלויזיה ולא מעשן, הדבר היחידי שאני כן עושה זה לגלוש במחשב אבל אין לי בעיות להיות בלי המחשב ליממה ואפילו ליותר.
הבעיה העיקרית שלי היא האש (או המיקרוגל על אותו המשקל) והתחבורה בשבת.
Rafoe:
--- ציטוט של: מציאותי על יוני 11, 2012, 00:51:46 ---זה לא יהיה לי קשה מהבחינות האלו כי אני גם ככה לא רואה טלויזיה ולא מעשן, הדבר היחידי שאני כן עושה זה לגלוש במחשב אבל אין לי בעיות להיות בלי המחשב ליממה ואפילו ליותר.
הבעיה העיקרית שלי היא האש (או המיקרוגל על אותו המשקל) והתחבורה בשבת.
--- סוף ציטוט ---
מבין את זה.
בסופו של דבר זה גם תלוי בסביבה שלך.
אם המשפחה שלך תחליט ללכת לקראתך ולהפעיל פלטת שבת לפני כניסת שבת, אז הרי שזה יקל עליך.
מציאותי:
ופה בדיוק הבעיה שלי....בגלל זה אמרתי שזה כמעט בלתי אפשרי בבית של כופרים =)
יש לי שאלה, כשפותחים את המקרר והנורית נדלקת לדוגמה, זה תקין בשבת?
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה