יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

אני רוצה להתחיל לשמור את השבת

(1/6) > >>

מציאותי:
אבל זה מאוד בעייתי בבית חילוני וכופר כמו שלי.
איך אתם הצלחתם לעשות את זה?
ומה אסור לעשות בשבת? מותר נגיד לגלוש מהטלפון הנייד באינטרנט? ואם לא למה?
מותר להעביר אש מנר שדולק לגז?
אשמח לקבל פירוט מלא, תודה מראש.

אביר הקרנפים:
הלכות שבת ארוכות ומורכבות ביותר. כמובן שאסור להדליק אש, להעביר אש או לשחק באש בכל צורה שהיא. אסור להפעיל ולווסת מכשירים חשמליים.

אני הייתי מציע לך להתארח אצל קרובים/חברים דתיים. אם אין לך, יש ארגונים של חזרה בתשובה ששולחים אנשים כמוך למשפחות שעושות את זה כשגרה, מארחות אנשים שבאים להתקרב ורוצים לדעת איך עושים שבת כמו יהודי.

UM-96:
כל הכבוד אחי שהעשית את הצעד הזה, זו החלטה חשובה מאוד!
כמו שאמר אביר הלכות שבת הן מרובות מאוד וצריך ללמוד את כולן כדי בעיקרון לא לחלל שבת (לא שאני הספקתי ללמוד את כולן אבל משתדלים כמה שיותר). שזה לא ח״ו ייאש אותך, צאתה צריך פשוט למצוא ילקוט יוסף הלכות שבת (או אם אתה אשכנזי אז אחד מספרי ההלכה האשכנזים, מחילה אני פשוט לא בקיא בספרי הלכה אשכנזים) ולהתחיל ללמוד.
בעיקרון אני אעשה לך סקירה כללית-ישנן 39 מלאכות שאסורות בשבת שהן ״אבות מלאכה״ שרבותינו למדו מהמלאכות שהיו נעשות במשכן. מתוכן, נגזרות עוד מלאכות רבות שנקראות ״תולדות מלאכה״ שאסורות גם הן מדרבנן (כלומר, מחכמים לעומת אבות המלאכה שאסורות מן התורה). הדבר הכי חשוב שממנו תתחיל זה לעשות לך רב כנאמר בפרקי אבות ״עשה לך רב והסתלק מן הספק״, כדי שהוא יוכל להורות לך מה לעשות ואיך להתחיל. ולשאלתך אסור לגלוש באינטרנט משום איסור מבעיר וכך גם להעביר אש לאש (שמותר רק בחג). תנסה אולי מה שאמר אביר עם האירוח אצל משפחות דתיות.
גם אני גדל וחי בבית חילוני (אם כי לא הייתי מגדיר כופר). מה לעשות, משתדלים, מבקשים מיושבי הבית להתחשב וזהו יותר מזה  אי אפשר, צריך בעיקר כח רצון. ״טעמו וראו כי טוב ה׳...״, אתה רק צריך לטעום את טעמה של שבת כהלכתה ולא תרצה אחרת, אחר כך לא תוכל לוותר על זה. אם אתה רוצה אתה מוזמן לשאול שאלות ואני אשמח לפתוח ספרים או לענות לך מהידע שלי.
אגב, מקובלני מרבותיי שאדם חוזר בתשובה בא״י צריך לקבל על עצמו הוראות מרן (מרן ״השולחן ערוך״-הרב  יוסף קארו ע״ה), כלומר גם אשכנזי שחוזר בתשובה צריך לקבל על עצמו את הלכות ומנהגי הספרדיםגם אם הוא אשכנזי בא״י.

מציאותי:
אני חצי חצי...מבחינתי זה לא ממש משנה, אני נוטה אבל יותר לצד המזרחי כי זה מה שאני מכיר (הצד האשכנזי זה הצד הכופר).
אה ותודה רבה על כל העצות ועזרה.

MAORO:
וואלה אחי אם אתה רוצה לשמור הכל במכה אחת זה קצת לא אפשרי .
אני ממליץ לך להתחבר עם רב , או משהו כזה ,שיעזור לך כי לדעת את כל הלכות שבת ולמשש אותם בפעם אחת בלי הדרכה זה מסובך ..
לכן "עשה לך רב והסתלק מהספק " . בהצלחה אח שלי !

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה