יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שחיטה יהודית - מרתק ביותר !
Rafoe:
--- ציטוט של: MAORO על מאי 25, 2012, 11:02:51 ---מי שלא אוכל בשר , לא משנה מאיזו סיבה , נחלש מבחינה פיזית כללית (כלומר יש לו פחות עוצמה וכוח) , הוא נעשה חיוור , המערכת החיסונית שלו נחלשת , עצמותיו נחלשות , ושיערו נושר , לא משנה באיזה גיל .
מאיפה אני יודע את זה ?
היה לי חבר שלא היה אוכל בשר , לא מטעמי צמחונות , אלא פשוט כי לא אהב בשר .
הוא התחיל להקריח (בגיל 16 !!!),הוא נפל במדרגות ונשברו לו עצמות , דבר שהוא לא נורמלי לנער בן 16,הוא היה נהיה כל יומיים חולה , בקיצור , אדם חלש .
איך פתר לו הרופא את הבעיה ? נתן לו כדורים של ויטמנים, ואמר לו במילים הבאות:"איך שאתה יוצא מכאן , לך תאכל איזה סטייק , ותהיה בן אדם" .
אז בבקשה ממך אחי , התורה היא ספר ההוראות שלנו , ואם היא אומרת לאכול בשר , אנחנו נאכל בשר , ואפילו , "ה' ישמור" נהנה מזה . :old_smiley:
--- סוף ציטוט ---
בדיוק התכוונתי לכתוב דברים דומים, אבל הקדמת אותי :old_afro:
מציאותי:
כן חקרתי את הנושא עוד קצת יותר לעומק והגעתי למסקנה שצריכה של בשר בערך פעם בשבוע זה בסדר, כי צריך B12 שזה הדבר היחידי שאנחנו באמת צריכים מהבשר ולא מקבלים את זה ממקום אחר.
רק מוכיח שוב שהיהדות צודקת.
אבל במוצרי גבינה אני לא נוגע.
Rafoe:
--- ציטוט של: מציאותי על מאי 29, 2012, 09:59:08 ---כן חקרתי את הנושא עוד קצת יותר לעומק והגעתי למסקנה שצריכה של בשר בערך פעם בשבוע זה בסדר, כי צריך B12 שזה הדבר היחידי שאנחנו באמת צריכים מהבשר ולא מקבלים את זה ממקום אחר.
רק מוכיח שוב שהיהדות צודקת.
אבל במוצרי גבינה אני לא נוגע.
--- סוף ציטוט ---
מה רע במוצרי גבינה?
ההיפך - אם אתה כבר לא צורך בשר בכמות גדולה (מה שאני עושה), אזי שמוצרי חלב הם אופצייה לא רעה בכלל, אבל שוב - הכל באיזון.
UM-96:
גם מוצרי חלב הם לא מאוד בריאים בכמות גדולה צריך לדעת הכל במידה.
MAORO:
מתוך קיצור שולחן ערוך -מידות שירגיל בהם האדם את עצמו :
"
סעיף ב
הדרך הטוב והישר הוא, שירגיל האדם את עצמו ללכת בדרך אמצעי. לא יתאוה אלא לדברים שהגוף צריך להן, ואי אפשר לחיות זולתן, כענין שנאמר צדיק אוכל לשובע נפשו, וכן לא יהא עמל בעסקיו, אלא להשיג דבר שצריך לו לחיי שעה, כענין שנאמר טוב מעט לצדיק, ולא יקפוץ ידיו ביותר וגם לא יפזר ממונו אלא יתן צדקה כפי מסת ידו ומלוה כראוי למי שצריך, ולא יהא מהולל ושוחק, ולא עצב ואונן, אלא שמח כל ימיו בנחת בסבר פנים יפות וכן בשאר רוב המדות, מי שהולך בדרך האמצעי נקרא חכם."
ברוב המקרים בחיים עדיף להיות באמצע .
קצת מוצרי חלב , קצת בשר , קצת ירקות, קצת פחמימות.
ברוב רובם המכריע של המקרים , ולא רק באוכל אבל גם , מומלץ בחום להיות באמצע , ולא להגזים לכל כיוון שהוא .
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה