יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

האם מבחינה הלכתית יהודית כמובן

<< < (2/4) > >>

אביר הקרנפים:
אני יודע שיש כמה מזרוחניקעס שנוהגים ב"חגי" המדינה כאילו זה חגים יהודיים ואומרים הלל ולא אומרים תחנון. וזה מטופש ואווילי.

הימים היחידים שלא אומרים בהם תחנון זה ימים שנקבעו בתורה או על ידי הנביאים והתנאים. וזהו!
ברור שאף מתייוון טמא לא יכול לקבוע יום שבו לא אומרים תחנון. איזו סמכות הלכתית יש למתייוונים לקבוע מתי אומרים תחנון ומתי הלל ?

יש לנו את הימים בהם מתאבלים על ירושלים. יש ארבעה צומות. יש את ימי בין המצרים.
וימי שמחה, גם יש. ימים שנקבעו בתורה או מדברי סופרים. וזהו!

UM-96:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על מאי 19, 2012, 23:42:09 ---אני יודע שיש כמה מזרוחניקעס שנוהגים ב"חגי" המדינה כאילו זה חגים יהודיים ואומרים הלל ולא אומרים תחנון. וזה מטופש ואווילי.

הימים היחידים שלא אומרים בהם תחנון זה ימים שנקבעו בתורה או על ידי הנביאים והתנאים. וזהו!
ברור שאף מתייוון טמא לא יכול לקבוע יום שבו לא אומרים תחנון. איזו סמכות הלכתית יש למתייוונים לקבוע מתי אומרים תחנון ומתי הלל ?

יש לנו את הימים בהם מתאבלים על ירושלים. יש ארבעה צומות. יש את ימי בין המצרים.
וימי שמחה, גם יש. ימים שנקבעו בתורה או מדברי סופרים. וזהו!

--- סוף ציטוט ---
מה אתה מבלבל בשכל? יש רב חרדי שמלמד גמרא אצלנו והוא אמר לי שלא להגיד תחנון ביום הזה ואני עצמי ראיתי אותו שנה שעברה שהוא לא אמר תחנון וזה לא איזה אחד בררה, אני מדבר איתך רב רציני. הוא אומר שנעשה לנו נס גדול וקשה מאוד להכחיש שנעשה לנו נס גדול. אתה יודע שאם יש איזושהי קהילה שנעשה לה נס ביום מסוים הם לא אומרים בו תחנון? מאיפה אתה קובע שרק הימים שנקבעו הם הימים שלא אומרים בהם תחנון?
יש לחלבים ב13 בסיוון יום שנעשה להם נס והם לא אומרים עד היום תחנון ויש גם יום שנקרא פורים סרגוסה שנעשה לאנשי העיר סרגוסה בספרד נס והם לא אומרים בו תחנון. ביום ירושלים ה׳ עשה לנו נס גדול, זה שמאז אנחנו קילקלנו את שה ונתנו לערבים זכויות יתר בירושלים זאת בעיה שלנו אבל זה לא מפחית אפילו במעט מגודל הנס שנעשה לנו!

אביר הקרנפים:
אל תפגע בכבודם של אלה שקבעו את יום החג בסרגוסה, ותשווה אותם לאלה שקבעו את יום ירושלים.

UM-96:
אין שום קשר לפגיעה פשוט הוכחתי שימי שמחה לא נקבעו ע״י חזל בלבד.

אביר הקרנפים:
ימים שנוגעים לכל עם ישראל, כן.
ואולי בסרגוסה קבעו גדולי הדור שבאותו מקום יום שמחה. מה שאין כן איזה מתייוונים פושעים שקבעו איזה יום וכל המזרוחניקעס רוקדים ושמחים שהמתייוונים קבעו להם יום חג.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה