יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

האם מבחינה הלכתית יהודית כמובן

(1/4) > >>

רחמים:
אתם מתאבלים ביום ירושלים ?

UM-96:
ח״ו זה יום של שמחה כמעט לפי כל הדעות (אם לא לפי כל הדעות) לא או רים תינון ונפילת אפיים (על אף שיש חרדים שאומרים, אני לא חושב שיש כאלה שמתאבלים ביום הזה). זה יום גדול! נעשה נס לעם ישראל!

Rafoe:
לא חושב שיש על מה להתאבל, אבל היום הזה הוא לעג וצחוק מעם ישראל.

הרי ברור לכולנו שירושלים לא באמת שוחררה.
מאות אלפי גויים שונאי ישראל שורצים בה, ועשרות כנסיות ומסגדים עומדים על תילם בעיר הקודש שלנו.

יהודים לא יכולים להכנס למקומות מסויימים בעיר העתיקה, אז איפה כאן השחרור?

רחמים:

--- ציטוט של: Rafoe על מאי 19, 2012, 22:53:55 ---לא חושב שיש על מה להתאבל, אבל היום הזה הוא לעג וצחוק מעם ישראל.

הרי ברור לכולנו שירושלים לא באמת שוחררה.
מאות אלפי גויים שונאי ישראל שורצים בה, ועשרות כנסיות ומסגדים עומדים על תילם בעיר הקודש שלנו.

יהודים לא יכולים להכנס למקומות מסויימים בעיר העתיקה, אז איפה כאן השחרור?

--- סוף ציטוט ---
האם זה נכון שלפי עד ראש חודש סיון , לא נוהגים אבלות של ספירת העומר ?
והאם זה נכון שלפי מנהג הספרדים שנוהגים לפי האר"י הקדוש , שהאבלות של ספירת העומר זה עד חג השבועות ?

UM-96:

--- ציטוט של: ר על מאי 19, 2012, 23:00:03 ---האם זה נכון שלפי עד ראש חודש סיון , לא נוהגים אבלות של ספירת העומר ?
והאם זה נכון שלפי מנהג הספרדים שנוהגים לפי האר"י הקדוש , שהאבלות של ספירת העומר זה עד חג השבועות ?

--- סוף ציטוט ---
אני יודע שזה רק בעניין של להסתפר ולהתגלח. אני למשל בלי נדר מחמיר עד שבועות (כלומר עדיין לא הסתפרתי והתגלחתי) לא בגלל שאני איזה מקובל אלא מהסיבה הפשוטה שלא גדל לי זקן ויש לי רק קצת שפם והשיער לא ממש מפריע לי ככה שאני לא רואה סיבה למה לא להמשיך.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה