יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

האם מבחינה הלכתית יהודית כמובן

<< < (4/4)

MAORO:
כגון ?
וד"א , לא נראה לי שמותר על כל דבר להתחיל להגיד הלל ...
יש עוד דרכים להלל את הקדוש ברוך הוא גם בלי ספק ברכות לבטלה.

UM-96:
אחי לדעתנו ההולכים לפי מרן אין להגיד הלל באף אחד מן הימים האפה. אני למשל ביום העצמות אמרתי תחנון והכל ולא אמרתי הלל כי אני לא רואה ביום הזה משהו שיש לחגוג אותו. את זה שהגענו לארץ כמובן שיש לחגוג וגם את הניסים שה׳ עשה לנו במלחמת השחרור אבל ספציפית ביום ה׳ באייר אין שום דבר לחגוג. לעומת זאת יום כ״ח באייר הוא יום חג גדול ליהודים שה׳ עשה לנו נס והחזיר לנו את ירושלים לאחר 2000 שנה.

MAORO:
עדיין לא קיבלנו בחזרה את ירושלים ..
אני יודע שיש רבנים שחזרו לישיבות בעיר העתיקה , ובירכו מציב גבול אלמנה , אבל ירושלים לא ממש חזרה .
הכתר של ירושלים , בית המקדש , הוא עיקר היחול לירושלים , ולצערינו הרב עדיין לא זכינו (נכון לשעה 22:38 ).
לא זכינו לירושלים נקייה מגויים , ולמעשה , יהודים רבים הותקפו בדרכם לכותל בשנים האחרונות , קשה לי להסכים איתך אחי .

UM-96:

--- ציטוט של: MAORO על מאי 20, 2012, 22:39:00 ---עדיין לא קיבלנו בחזרה את ירושלים ..
אני יודע שיש רבנים שחזרו לישיבות בעיר העתיקה , ובירכו מציב גבול אלמנה , אבל ירושלים לא ממש חזרה .
הכתר של ירושלים , בית המקדש , הוא עיקר היחול לירושלים , ולצערינו הרב עדיין לא זכינו (נכון לשעה 22:38 ).
לא זכינו לירושלים נקייה מגויים , ולמעשה , יהודים רבים הותקפו בדרכם לכותל בשנים האחרונות , קשה לי להסכים איתך אחי .

--- סוף ציטוט ---
נו ואשמת מי זה? ה׳ נתן לנו את ירושלים ויכלנו לעשות בה מה שאנו חפצים כולל לגרש את הערבים ולנתוץ את הגילולים על הר הבית.

אביר הקרנפים:

--- ציטוט של: UM-96 על מאי 20, 2012, 22:23:04 ---לא המתיוונים קבעו כי אם גדולי דור.

--- סוף ציטוט ---
איזה גדול דור קבע את "יום ירושלים"? להזכירך, יום ירושלים האמיתי הוא תשעה באב. שכך כתוב בתנ"ך: זכור ה' את יום ירושלים, האומרים ערו ערו עד היסוד בה... ועד שירושלים לא תבנה ותכונן ותנוקה מאורקים ועבודה זרה, יום ירושלים האמיתי (ט' באב) הוא יום אבל.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה