יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
תלמידי חכמים - הרב פינטו שליט"א
MAORO:
מדהים אותי כמות הפירושים שאתה מוציא על מילה אחת שבחרתי בצורה לא נכונה .
ועוד פעם ,אתם מתעקשים לחשוב שאני מדבר עליכם ,רק בגלל שאתם אשכנזים .
אני מדבר על תרבות ההשכלה האשכנזית היהודית .
ופה לא תצליחו לשכנע אותי , ותקראו לי גזען , אידיוט או אפילו כמו אותו אחד שהשווה אותי פה להיטלר,אבל לא תצליחו לשכנע אותי שהאליטה החילונית אתאיסטית אשכנזית-אירופאית שמאלנית היא לא זו ששולטת במדינה הזו,ושואפת להפוך את כולם לדומים לה .
זו מהות הקומוניזם-אנשים בלי שוני, בלי המאפיינים שמייחדת את האנשים השונים,בלי דת,בלי תרבות שלא מתאימה,בקיצור עם של עבדים חסרי פנים .
ומי בראש ? כמובן שהם .
מצטער , עליי זה לא מקובל .
רוצים לחשוב שאני נגדכם ? בבקשה , אתם מוזמנים ,תשקרו לעצמכם.
וד"א , המוזיקה הערבית הגיעה מחצי האי ערב?
א. זה לא סותר את מה שאמרתי .
ב. אין טעם לסתות מהנושא , תרבות התפילה הספרדית הרבה יותר מפותחת מהתפילה האשכנזית וזו עובדה ,והערבים גנבו את יסודותייה, וגם זו עובדה .
אני מזמין אותך ללמוד חזנות ספרדית כדי ללמוד את האמנות המורכבת הזו ,ולהיווכח בעצמך .
אביר הקרנפים:
טוב, עכשיו תורי להיות גזען. אין לי שום חשק ללמד את הניגונים והמקצבים האלה שנשמעים ערבושים לגמרי לאוזני. אני מעדיף ניגונים של אשכנזים..
MAORO:
מה שאמרת זה ממש לא גזעני .
טבעי שזה ישמע לך ערבי , וכפי שאתה יודעים הערבים הם שודדים מטבעם וגם את המוזיקה הם שדדו .
זה בדיוק כמו שהניגונים של האשכנזים נשמעים לי בדיוק כמו איזה אופרת רנסנס.
אם אתה מעדיף ניגונים אשכנזים ,תתפלל בנוסח אשכנזי ,הרי כל מטרת הניגון בתפילה היא לפתוח את הלב , ואין שום טעם להאזין לניגון ששנוא עלייך .
UM-96:
אני בהחלט העדיף לשמוע שירים ערביים מאשר איזה אופרה אידיוטית עם אנשים שצורחים.
ואגב מאור זה לא מדויק שכל המרוקאים היו עשירים. זה די מיתוס אפילו. סבא שלי במרוקו עבד במכרה למחייתו (עד שכמובן המוסלמים קיבלו את הג׳ננה ורצחו את אמא שלו, את אח שלו שהיה רב הכפר ואת בניו של הרב ובסך הכל 40 יהודים באותו יום. אגב אם מעניין אותך, תגגל ״פרעות ג׳ראדה״), ובארץ הוא נהיה סנדלר. היו מס׳ משפחות יהודיות עשירות אבל אני לא חושב שהן היו הרוב.
Torah:
אבקש למחוק את ההודעה,פשוט הגזמתם,המחלוקות והשנאות חינם כאן עברו כל גבול,הפורום שלכם זקוק לשינוי גדול,צריך אחדות ומנהל רציני שיסדר את הפורום ע"פ התורה(האמיתית)עם כל ההלכות וצריך לסנן את הקללות והמילים הגסות פה!
מה אדם דתי ירא שמיים יגיד כשהוא יראה ביזוי תלמידי חכמים בצורה כזאת שגם המנהלים שותקים? ??? ??? ??? ??? ???
ברור שהוא יברח מפה בטיל ולא יחזור עוד! בבקשה תתנו דוגמא טובה שיהיה פה סרטונים ושיעורים במקום המחלוקת והשנאת חינם הזאת!
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה