יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
גילויי עריות חמור ביותר-שאלה למבינים בהלכה
אביר הקרנפים:
--- ציטוט של: הבוס הגדול על אפריל 23, 2012, 21:52:25 ---לא ממש הבנתי הכל,אם הבן שלהם התגייר בגיל מבוגר הוא לא יחשב ממזר,אלה כגר?
ואם זה ככה אז זאת אומרת שלאחר 10 דורות הצאצאים שלו יוכלו להתחתן עם יהודיה,מה שמתנגש אם ממזר לנצח נצחים,אני אשמח לקבל תשובה.
--- סוף ציטוט ---
לא... כתוב "גם" עשר דורות... כלומר... לעולם (ראה רמב"ם שציטטתי לעיל).
ממזרות זה כתם נצח. ממזר לא יכול להתגייר כי הוא יהודי. ממזרות יכולה לבוא בנישואין רק עם ממזרות אחרת, או עם גרות.
הבוס הגדול:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על אפריל 24, 2012, 01:27:33 ---לא... כתוב "גם" עשר דורות... כלומר... לעולם (ראה רמב"ם שציטטתי לעיל).
ממזרות זה כתם נצח. ממזר לא יכול להתגייר כי הוא יהודי. ממזרות יכולה לבוא בנישואין רק עם ממזרות אחרת, או עם גרות.
--- סוף ציטוט ---
כשאתה כותב לעולם,או עד סוף הדורות,הכוונה שבאחרית הימים "התואר" ממזר התבטל ממנו במידה ואותו אדם יהיה שומר מצוות?
בכל מקרה אני עדיין בשוק מהמקרה הזה,ואחרי כל מה שאני קורא כאן בא לי לי פשוט לבכות למען התינוק שעומד להיוולד,הם הרסו לו את החיים לפני שנולד.
אגב לפי מה שהבנתי יש תיקון מצאתי שאלה מעניינת מתוך אתר כיפה:
תוכן השאלה:
שלום רב,
כיצד ייתכן שדוד המלך נולד כתוצאה מגילוי עריות (מואב הגיע מבנות לוט, ורות המואביה הגיעה ממואב, והיא הסבתא רבא של דוד, וגם בועז הגיע כתוצאה של גילוי עריות בין תמר ליהודה)
תוכן התשובה:
שלום וברכה,
אנו מאמינים כי כל חטא ניתן לתיקון. גם חטאים מסוג זה יכולים לבוא למקום המתוקן הזה. זאת ועוד, דווקא דמויות כמו דוד ובועז מסמלות לנו את הכח לתקן את המציאות באמצעות תשובה ותיקון החטא.
בברכה,
אביאל
אביר הקרנפים:
האביאל הזה שכתב את התשובה הוא בור ועם הארץ גמור.
ממזרות לא נתקנת על ידי שמירת מצוות או חילוף דורות.
כתוב שכשהמשיח יבוא הוא יטהר ספקות ממזרות.
מי שכותב שדוד המלך נולד מגילוי עריות, על זו הדרך כולנו נולדנו מגילוי עריות. כולנו באנו מבני אדם וחווה שנישאו לאחיותיהם.
על פי המדרש שרה הייתה אחות למחצה של אברהם.
ומעשה תמר ויהודה לא היה גילוי עריות זה היה סוג של יבום. ראיה שבסוף יהודה נישא לה.
עוד נקודות.
רות המואביה התגיירה. כמו שכתבתי למעלה, מי שמתגייר הוא כמו אדם חדש. גר לא יכול להיות ממזר. הרגע הוא התגייר.
מעשה אברהם ושרה, מעשה יהודה ותמר, לפני הכל ואחרי הכל, התורה לא ניתנה אז ולכן הממזרות לא נקבעה.
בני ישראל באו שלמים למעמד הר סיני ונקראו קהל ה'. כולל צלפחד וקורח.
משעה שקיבלו ישראל את התורה נצטוו בעריות על פי תורה ועל ממזרות כקנס.
ממזרות זה קנס!
וצריך למחות ולהזהר מכל אידיוט שטוען שהוא יכול לתקן ממזרות. כי אסור לממזר להתחתן עם מי שאינו ממזר. ומי שגורם לממזר להתחתן עם בת ישראל שינה ממזרת, הרי שפסל את כל צאצאיהם מעתה ועד עולם.
אין להקל ראש בזה!!!
אין לתקן ממזרות. אין. זה פשוט לא קיים!
zelhar:
למה ציינת את שם צלפחד לצד קורח, מה הוא כבר עשה חוץ מלמות נטול בנים ?
מישהו יודע אם לממזר מותר להינשא לגויה ?
לוחם סיירת:
--- ציטוט של: zelhar על אפריל 24, 2012, 15:50:24 ---למה ציינת את שם צלפחד לצד קורח, מה הוא כבר עשה חוץ מלמות נטול בנים ?
מישהו יודע אם לממזר מותר להינשא לגויה ?
--- סוף ציטוט ---
לא ,ממזר יהודי צריך להתחתן עם ממזרת או גיורת.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה