יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

גילויי עריות חמור ביותר-שאלה למבינים בהלכה

(1/6) > >>

הבוס הגדול:
אני מכיר מישהו שהוא אח תאום אחווה,כלומר תאום שגדל עם אחותו ביחד ברחם אבל כל אחד מטיפת זרע שונה וביצית שונה(זה סוג התאומים הנפוץ ביותר).

לאחרונה אתגלה לי ולעוד קומץ מצומצם של חברים שאותו חבר קיים מערכת יחסים מלאה עם אחותו(לפי מה שהוא טוען הם היו מאוהבים זה בזו),בן הייתר הוא קיים איתה

יחסי מין במשך תקופה ארוכה,כל זה לא היה מתגלה לאף אחד מהחברים אם לא היה קורה כלום,אבל דבר נורא קרה.

היא נכנסה מאח שלה להריון והיא כבר בחודש ה-4,היא מסרבת לעשות הפלה,בבית אתם יכולם לתאר לעצמם מה הולך שם,בלאגן שלם...

אבל השאלה שלי היא לגביי התינוק,ברור לי שאותו חבר ואחותו יקבלו את עונשם משמיים ביום מן הימים,אבל אני רוצה לדעת אם במידה והתינוק נולד ואפילו בריא

לגמריי,מה יהיה מעמדו לפי היהדות?
האם הוא יהיה מותר לו להתחתן עם יהודיה או בכלל?
האם עדיף לילד הזה להיות מאומץ על ידיי משפחה אחרת?
ובכלל מה יהיה עתידו על פי היהדות,האם יהיה לו חופש בחירה כמו לכל אדם או שפשוט נגזר עליו חיים אומללים?

אני אשמח לקבל תשובות מכל אחד,אבל חשוב לי שחברים בפורום שמכירים את הדת טוב יתנו תשובות.

אביר הקרנפים:
לכל השדים והרוחות!
אני מזועזע לגמרי!

לוחם יהודה:
בר מינן מזכיר פרק ממשחקי הכס..

אין לי מושג לגבי המעמד ההלכתי של אותו ילד מסכן שעתיד להוולד, מה שכן גם הפלה אסור לעשות.. חייבים לשאול פה רב.. הבן הזה ממזר זה בטוח.

אביר הקרנפים:
לפי היהדות, הוולד נקרא ממזר.
הממזר נטול יחוס ופסול מלהנשא למי ששם אב נקרא עליו.
לכן ממזרים נישאים לממזרים אחרים או לגרים. לפי שכאשר אדם מתגייר הוא מנותק ממשפחתו מחמת הגיור והרי הוא בריה חדשה. ויחוס יהודי או יחוס בכלל אין לגר, שהרי אין אב (יהודי) שילד אותו.
אכן, גורל אומלל יש לממזרים. ועל זה נאמר: אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה.

מקור:
רמב"ם. הלכות ביאה.
פרק ט"ז. הלכה א'.
איזה הא ממזר (דברים כ"ג, ג') האמור בתורה: זה הבא מערווה מן העריות. חוץ מן הנידה, שהבן ממנה פגום ואינו ממזר. אבל הבא על שאר העריות, בין באונס, בין ברצון, בין בזדון, בין בשגגה - הוולד ממזר. ואחד זכרים ואחד נקבות, אסורין לעולם. שנאמר "גם דור עשירי לא יבוא" (שם) כלומר, לעולם.

הלכה ב'.
אחד ממזר שנשא ישראלית או ישראלי שנשא ממזרת, כיוון שבעלו אחר הקידושין, לוקין...

הלכה ז'.
ממזר מותר לישא גיורת וכן הממזרת מותרת לגר. והבנים משניהם ממזרים, שהוולד הולך אחר הפגום. שנאמר: בקהל ה' (דברים כ"ג, ג). וקהל גרים אינו קרוי קהל ה'. גיורת שנישאת לגר והולידו בן, אף על פי שהורתו ולידתו בקדושה, הרי זה מותר בממזרת. וכן בן בן בנו עד שישתקע שם גיותו ממנו ולא יוודע שהוא גר ואחר כך יאסר בממזרת. ואחד הגרים ואחד עבדים משוחררין, דין אחד לכולן. גר שנשא בת ישראל או ישראל שנשא גיורת, הוולד ישראלי לכל דבר ואסור בממזרת.

מציאותי:
אני לא יכול לעזור, מצטער...אבל לעזאזל! מה נסגר איתם?

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה