חדשות ודיונים > דיון כללי

מה עושים עם הורים שלא מבינים?

(1/4) > >>

Cripe:
שלום לכם אחיי.

היום הוריי חזרו מיום הורים, [2 נכשלים. מתמטיקה כי לא השקעתי בגרוש אבל אני מבין את החומר, וערבית.]

עכשיו, בהבטחה שהמורה והיועצת לא יספרו להוריי וכול' הודתי שאני תומך ימין האמיתי.
המחנכת השמאלנית הכלבה, סיפרה להורים שלי. עכשיו קיבלתי צרחות מאבא שלי שאני בחיים לא אחזור על דברים כאלו יותר.
מצטער, אבל בזה אני מאמין. זו התורה שלי. זו הדרך שלי, מי אתה שתמנע ממני לחשוב ככה?

אפילו בערבית, המקצוע בבית ספר, אני לא מסוגל ללמוד את זה, כי אני פשוט לא רוצה. האני הפנימי שלי אומר לי "אסף אל תלמד את המקצוע הזה", שאתה לא רוצה באמת - אתה בחיים לא תצליח.

מה אני יכול לעשות עם הורים מעצבנים שלא מסוגלים לקבל את הדעה שלי? אני בן אדם במדינה דמוקרטית, זכותי המלאה להתבטא.

בתודה רבה,

א.ב.

עריכה של מנהל:
א' מחקתי את שמך המלא למען ביטחונך האישי,
אנא המנע מלפרסם אותו לטובתך יהודי יקר.

כל טוב,
עז77

wjw:
תאמין לי תמשיך עם זה עד שהמורה שלך תתפוצץ...

DJ Luminus:
גם אני הייתי במצב די דומה, רק שבמקרה שלי זו היתה אמי שעשתה לי בעיות.
אינני פסיכולוג כך שאוכל רק לייעץ לך שתמשיך בדרכך ולא תסטה ממנה. אני מאמין שכשההורים שלך יראו שאתה מתעקש הם בסוף יעזבו אותך לנפשך. אני מניח שהם שמאלנים, לכן אינני חושב שאם תנסה לדבר אל ליבם זה יעזור, אך שווה לנסות.

בנוגע לערבית, לדעתי אתה צריך ללמוד את השפה, אפילו אם זו שפתם של אויבינו. לך תדע מתי זה יעזור לך. לי זה כבר עזר כמה פעמים.
חוץ מזה, ערבית דומה לעברית, כך שיהיה לך קל ללמוד אותה. לי לפחות זה היה קל מאוד.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: Cripe על נובמבר 29, 2006, 20:42:33 ---שלום לכם אחיי.

היום הוריי חזרו מיום הורים, [2 נכשלים. מתמטיקה כי לא השקעתי בגרוש אבל אני מבין את החומר, וערבית.]

עכשיו, בהבטחה שהמורה והיועצת לא יספרו להוריי וכול' הודתי שאני תומך ימין האמיתי.
המחנכת השמאלנית הכלבה, סיפרה להורים שלי. עכשיו קיבלתי צרחות מאבא שלי שאני בחיים לא אחזור על דברים כאלו יותר.
מצטער, אבל בזה אני מאמין. זו התורה שלי. זו הדרך שלי, מי אתה שתמנע ממני לחשוב ככה?

אפילו בערבית, המקצוע בבית ספר, אני לא מסוגל ללמוד את זה, כי אני פשוט לא רוצה. האני הפנימי שלי אומר לי "אסף אל תלמד את המקצוע הזה", שאתה לא רוצה באמת - אתה בחיים לא תצליח.

מה אני יכול לעשות עם הורים מעצבנים שלא מסוגלים לקבל את הדעה שלי? אני בן אדם במדינה דמוקרטית, זכותי המלאה להתבטא.

בתודה רבה,

א.ב

--- סוף ציטוט ---

בתור "איש ימין", חובה עליך לקדש שם שמיים ולהיות הכי טוב בכיתה.  זה חילול השם אם אנשים יגידו עליך, "הוא לא בדיוק מבריק...  איש ימין טיפוסי."  הרב כהנא לא היה סתם ימני.  הוא היה איש אשכולות, והצליח בכל אשר פנה.  אין כזה דבר "לא בא לי".  מתמטיקה זה מקצוע חשוב, וערבית עוד יותר חשוב.  אתה לא לומד ערבית בשביל למצוא חן בעיני הכלבה השמאלנית שמלמדת אותך---אתה לומד ערבית כדי להלחם יותר טוב באויב, לדעת את שפתם.  מי יודע?  יבוא יום ואולי תעבוד עבור המוסד בהצלת יהודים והריגת ישמעאלים.  המוח האנושי מחולק לאיזורים שאחראים על יכולות מסוימות, אבל מדענים גילו שפיתוח יכולת אחת תורם לכל שאר היכולות.  למשל, לימודי מתמטיקה תורמים לשיפור כשרון מוזיקלי, ולהיפך.  כלומר, כשאתה לומד מתמטיקה, אתה בעצם מפתח את המוח שלך באופן כללי, מעבר לידע מתמטי.

בקיצור, מספיק עם השטויות, תלמד ברצינות.  בנוגע להורים---"כבד את אביך ואת אמך".  לא צריך לספר להם מה שהם לא צריכים לדעת.  את חבריך לכתה כן צריך לחנך.  אבל כשאתה ניצב מול המורה שלך או מול הוריך, עדיף לשתוק ולא לספר דבר.  הם יתחילו להאמין שהעניין שלך ביהדות ובאמונה פוגע בלימודיך וישתמשו בתירוץ זה כדי למרר את חייך.

תחשוב כל הזמן אך ורק על קידוש שם שמיים.  שחבריך ומוריך ידעו שאנשי ימין הם לא טמבלים אלא התלמידים הכי טובים, הכי בקיאים בחומר, הכי מבריקים.

Aaron:
איזה כיתה אתה? ולמי הודת שאתה תומך הימין האמיתי להורים של או למורה/יועצת?
גם לי יש מחנכת שמאלנית כל הזמן מדברת רק על יצחק רבין ימח שמו. הפיתרון שלי הוא - אני יושן בשיעור שלה.
גם אני למדתי ערבית מכיתה ז' עד ט' כמובן שהייתי בקבוצה הכי נמוכה בערבית כי אני שונא את השפה הזאת ולא רוצה יהיה לי שום קשר לשפה ולתרבות הנאצית הזאת. בשיעור ערבית לימד אותנו גם על החגים של המוסלמים הנאצים וכל התרבות המסריחה שלהם.
לשמחתי לא חובה ללמוד ערבית מכיתה י' עד יב' אז אני לא מבין למה אתה עושה עניין כזה גדול מערבית. אתה לא רוצה ללמוד ערבית על תלמד זה סתם זבל אבל מתמטיקה זה חשוב.
הכי חשוב זה שלא תשנה את דיעותיך בגלל ההורים שלך או המורות/היועצות השמאלניות המגעילות האלו. אני לא מבין את זה, ההורים שלך הם הראשונים שצריכים לקבל אותך איך שאתה ובמה שאתה תומך/מאמין.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה