ישראל מייצרת ומייצאת נשק יש את רפאל.כוונתי שיש נשק שחייבים לרכוש כמו צוללת גרעינית,מטוס חמקן,פצצה חודרת בונקר.
אם יצרת טנק מרכבה אין הדבר דומה ליצור צוללת.
אם יש שנה להוריד את הכור האירני ואין זמן לבנות חמקן או פצצה חודרת בונקר מה תעשה?יש דד ליין אי אפשר לחכות 10 שנים,זה איום קיומי עכשיו!
אני לא מדבר על התקפה הנוכחית (והעניין עם איראן), אלא באופן כללי.
כבר עשרות שנים (מאז ההסכם עם מצרים) ישראל הגבילה את עצמה מרצון.
יש לנו את היכולת הכלכלית (ובטח שאת המדעית) לייצר בעצמנו את הכלים ואת המערכות המתוחכמות, אך איננו עושים זאת (בגלל הפחד מארה"ב).
יש לנו את היכות לממן את הפרוייקטים השונים הללו על ידי עסקאות נשק עם מדינות ענקיות כגון הודו וסין (עסקאות שיכולות להגיע למליארדי דולרים), אך במקום זה אנו מתחננים לארה"ב וגרמניה שיבנו לנו כלי לחימה ושאף יממנו לנו את זה (ממש כמו קבצנים).
נראה אותך רפא מנסה לשכנע ישראלי לא לקנות מכונית תוצרת חוץ...עזוב מטוס,נתחיל בקטן.
רכב זה בכלל עסק פרטי.
אם אנשי עסקים ישראלים היו רוצים להקים חברת רכב ישראלית, אני הראשו שהייתי הולך לקנות.
ההשוואה אינה במקום. מטוס קרב זה צורך לאומי שימומן מכספי מסים, ואילו רכב זו מותרות פרטית שלך.
חברות הרכב הזרות לא עושות לך טובה כשהם מוכרים ליבואן הישראלי צי של רכבים. הם מקבלים כסף בעבור זה (בדיוק כמו ארה"ב שנותנת לך סעד של 3 מיליארד כדי שלא תהיה מתחרה שלהם בשוק אסיאתי - על 3 מיליארד שהם נותנים לך הם מרוויחים עשרות מיליארדים כל שנה מסקאות נשק עם מדינות דרום אמריקניות ואסיאתיות).
אגב אני חייב להעיר משהו,ניצולי שואה פנו לעורכי דין פרטיים שיסדרו להם פנסיה מגרמניה כך עשו הורי,כלומר לא כל דבר המדינה תדאג לך,יש שוק פרטי.
אני בכלל בעד התערבות ממשלה מוגבלת אבל זה נושא נפרד.קח לדוגמא הרבה התנחלויות שנבנו בידי כסף פרטי,רוכשים ותורמים צדיקים מארה"ב.
הרבה ניצולי שואה התעוררו (מאוחר אומנם אבל עדיין) לאחר שגילו מה בן גוריון ושרציו עשו עם כספי השילומים.
אין לסמוך על המדינה הזאת (שהוקמה על ידי גנבים ושקרנים).
כל ניצול שואה שרוצה את המעט שעוד הוא זכאי לו חייב לעשות את זה באופן פרטי.
דרך אגב - היום מתברר שגם ליהודים שחיו בתקופת השלטון הנאצי בצפון אפריקה מגיעה קצבה מהגרמנים, ורבים מהם (אלה שעדיין חיים) פנו לגרמניה באופן פרטי וכך זה צריך להיות.