כתב נושא: ערביי ישראל מנקודת מבט אחרת  (נקרא 2177 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק יורם שפטל שולט

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • מוות לערכים
ערביי ישראל מנקודת מבט אחרת
« ב- : מרץ 09, 2012, 15:12:11 »
אני לא ערבי, אבל ראיתי בפורום אחר את כדלהלן:

אתחיל בכך שאציג את עצמי, ערבי ישראלי כביכול, דתי אינה רלוונטית (למרות הדעה הרווחת ברוב המקרים אין לדת השפעה על השקפות פולטיות או מנת משכל)
נולדתי ומתגורר כעת בחצר האחורית של ת"א (יפו) דור חמישי שנולד על אדמה זו, אביו של סבי נולד בנצרת, סבי מאוחר יותר הקים משפחה ביפו. מצד אימי, סבי לא נולד פה אלא בירדן הוא ומשפחתו עלו לפה כשהוא היה בגיל 14 לכל היותר.

למה זה חשוב ולמי אכפת? כי אני צריך לבסס את העמדה שהיינו פה לפני הקמת ישראל , אני מודע לכך שנטל ההוכחה הוא עליי ואצטרך להציג יותר ממילים, אבל תצטרכו לקבל את זה.

איני מתכוון לדון בסוגייה הפלסטינית שכן אין היא רלוונטית למצבי, הנני ערבי ישראלי כביכול, משלם מיסים (שוב בניגוד לדעה הרווחת) אבי עבד ועדיין עובד כדי לפרנס אותנו.
אני מצד אחד ישראלי שהרי נולדתי בישראל וכך גם אבי, האזרחות היחידה שיש לנו היא ישראלית ומצד שני, אני לא אזרח ישראל, אני אזרח סוג ג' במקרה הטוב, אויב, עלוקה אשר מוצצת את דם ישראל, אונס יהודיות, ומשתין על קברי חכמיכם, שותה את דמי בניכם וזורע הרס בכל מה שסביבי.

רציתי לשאול, מה יכול לשנות את המצב הכאוטי ולא רצוי שבו המדינה שרויה כעט, האם וכיצד יוכלו ערביי ישראל להיחשב כאזרחים לכל דבר?
אני בן 18, לא מתכוון לשרת בצבא או לעשות שירות לאומי ולא רק בגלל שמותר לי, שהרי ישראל היא המדינה היהודית (כן כן גם דמוקרטית לרוב, פחות רלוונטי) ואני, אני ערבי, ההמנון לא מייצג אותי שכן אני רחוק מלהיות בעל נפש יהודייה, חוקי המדינה מעדיפים את האזרחים האחרים, להם יש המנון ומדינה שלמה שמייצגת את סמלי העם היהודי ברוב הדרם, למשפחת סבי אין זכות לחזור לגבולות הארץ בזמן שמשפחות האזרחים האחרים יש את הזכות ואפילו רצוי שיחזרו ( לא שהם מעוניינים, דודיו של אבי שמחים ומרוצים חלקם באוסטרליה וחלק שני בקנדה/ארה"ב) ואני ? אני רק חיי פה ואמור להודות לאלים שנותנים לי להשאר, אפילו ההיסטוריה של קיומי פה מעורפלת.

למרות שנולדתי פה וכך גם אבי, אסור לי לבקש שהמדינה בה אני חי תייצג גם אותי, לעולם לא יהיה לי מקום שאקרא לו מדינתי, ביתי, אם כן שהרי זה יהיה משהו כזה "מדינתי ישראל מדינת העם היהודי וכל השאר " .

ושוב, אין לדיון זה שום קשר לפלסטין, אני רוצה להיות ישראלי אני רוצה לשרת בצבא, אני רוצה שילדי יגדלו במדינה בתור אזרחים לכל דבר במדינה שיהיו גאים בה ואין לי בעיה לחלוק את המרחב עם יהודים ואפילו להקים איתם משפחה (הרי מה באמת מבדיל אותנו, גם אני עברתי ברית מילה)
אבל לא כל עוד אני לא קיים בהגדרתה בשום פנים ואופן לא אם יש לי פחות זכויות יהיו אשר יהיו(למעט החלק של לחלוק את המרחב, לזה אין תנאים)

אני אפילו לא מדבר על ההיבט הסוציאלי של מחסור בעבודות של יוצאי אוניברסיטאות, השם שיש לערביי ישראל.

אז אני שואל, מצב זה ישתנה? ניתן לעשות משהו ? האם בכלל אכפת לכם, האם לעד נדונו ערביי ישראלי לחיי הזרה, כי אני מבטיח, כלום לא יוציא אותנו מפה.
כמה אני מייצג? לא מספיק מעט כדי שיתעלמו מחיינו.
דיון פורה מקווה שתוכלו לשמור על שפה נאותה.

סביר להניח שאוכל לענות בשעות הערב, אז אל דאגה, לא ברחתי לאחת מה22 מדינות שאין לי.

ושוב, זה לא אני פשוט ראיתי את בפורום אחר ורציתי לשתף.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
בעניין: ערביי ישראל מנקודת מבט אחרת
« להגיב #1 ב- : מרץ 09, 2012, 17:40:58 »
נצא מנקודת הנחה מפוקפקת שאתה אכן ערבוש ולא איזה שמאלן מסתלבט. נניח.
התגובה תהיה בהנחה שהסיפור וטענות אמיתיות (מוטל בספק, כאמור).

דור חמישי שנולד על אדמה זו? נו שוין. אז? אתה בעצם מספר לנו את מה שאנחנו מספרים לכולם. רוב הערבושים באו לפה לאחר מלחמת העולם הראשונה.
לפני העליה הראשונה אוכלוסיית ארץ ישראל מנתה כעשרים אלף ערבושים וחמת אלפים יהודים. רוב האוכלוסיה הייתה מרוכזת בערים העתיקות והיו כמה פאלאחים בסביבות הערים.

עם העליה הראשונה, השניה והשלישית, הארץ נבנתה והשממה פרחה. ערים הוקמו, דרכים נסללו, ביצות יובשו... הכל בזיעת אפם של יהודים שבאו לחונן את עפר ארץ אבותיהם. עד למלחמת העולם הראשונה, השתנו פני הארץ לבלי הכר. לאחר מכן, חלה הגירה המונית של כל מיני ערבושים שבאו לחיות בארץ שבנו היהודים ותחת שלטון הבריטים.
במלחמת העולם השניה תמכו המוני ערבושים בנאצים והיהודים נלחמו לצד הבריטים. כמובן שהבריטים הודו להם בחום ודאגו לתת לערבושים את רוב הארץ. אל מלחמת השחרור ב48 הגענו לאחר אינספור התנכלויות מצד הערבושים. גבולות המדינה שנקבעו לאחר הסכמי שביתת הנשק, היו קטנים בהרבה מהמובטח עלדי בלפור ומהמובטח על פי החלטת האום ב29 בנובמבר 47.

מעטים ביותר הערבושים שיכולים לטעון שאבותיהם משני הצדדים חיו פה מדורי דורות. אילן היוחסין של רובם מצביע על הגירה ל בשלב כזה או אחר לאחר שהארץ הוכשרה בידי היהודים.
הוכחתם את עצמכם תמיד כבלתי ראויים לאמון.בוגדניים, אכזריים צמאי דם, מפירי הסכמים, רוצחי תינוקות בדם קר ובהנאה, האדם הישר והבריא רואה בכם נגע. ספחת שלא אמורה להיות פה.
אתה טוען שאותם 22 מדינות ערב, הן לא המדינות שלך. אבל שם לא תהיה שונה. למעשה ירדן, שזה עוד חלק של ארץ ישראל שמגיע לנו, זה המקום ממנו הגיע סבך. ומאיפה הוא הגיע לשם? חקור את שורשיך וחזור לשם. כשם שהיהודים חזרו לארץ ישראל על מנת לחזור לשורשיהם. אילו הערבושים היו חוזרים למקומות מוצאם ועובדים קשה לבנותם כשם שעשו פה היהודים, היו לכם הרבה מקומות משגשגים ולא בגלל נפט.

אסור לך לבקש שהמדינה תייצג אותך? זה די מצחיק. כי מוסדות המדינה מייצגים את הערבושים טוב יותר ממה שהם עצמם עושים. מקילים בעונשם כשהם עוברים על החוק. מעלימים עין כשהם מבצעים פעולות פשע וטרור. מטים משפט כאשר הם מתעמתים עם יהודים ואזרחים טובים.
אתה רוצה להיות ישראלי כמו שכושי רוצה להיות לבן. צא מהסרט.
הסטוריה של קיומך פה מעורפלת, כי היא לא קיימת.

אני יודע שאין לך בעיה להקים "משפחה עם יהודיה" ולרכב עליה יופי. אבל לנו יש בעיה.
יש לנו בעיה עם אנשים שעל פי נסיון לא נאמנים. לא נאמנים לידידים. לא נאמנים לעושי טובה. לא נאמנים למפרנסיהם. לא נאמנים להסכמים שחתמו עליהם. לא נאמנים למדינה שנונת להם המון...
קשה למעסיק להחזיק במקום העבודה ערבוש.
דוגמא טובה לכך היא אחמד טיבי. אחמד טיבי ממומן על ידי מדינת ישראל. יש לו חסינות מטעם מדינת ישראל ועוד כוח והטבות. בכל זה הוא משתמש על מנת לפרק את מדינת ישראל ולהפיל טרור על תושביה.
ואם יתן לך אדם עבודה ומשכורת, הוא לא יכול לסמוך על זה שתרחוש נאמנות וכבוד למקום העבודה. שתכבד את הכללים ותשמור על שקט תעשייתי.
ואם אתה יוצא מן הכלל, למה תלין כי אתה מקבל יחס רע. הרי אי אפשר להצדיק את קיומם של כל הטרוריסטים ותומכיהם פה רק בגלל שיש כמה יוצאים מן הכלל...

מצב זה ישתנה? האם אכפת לנו? בוודאי!
אנחנו רוצים שכולכם תלכו למקום שבו יהיו רק אנשים כמוכם. שבו לא תהיו שונים. שבו לא תרגישו "שחורים". מקום שבו לא תרגישו שאתם צריכים לפרק את כולם כי הם יהודים פראיירים. תצטרכו רק לפרק את כולם, פשוט בגלל שאתם ערבושים שלא יכולים לשבת בשקט.
בהצלחה במעבר הדירה.

אגב, אני מבטיח לך, בסוף עוד תצאו מפה. אם לא נצליח לבד, יבוא בסוף המשיח ויעשה בכם שפטים...
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק יורם שפטל שולט

• חבר(ה) מוכר(ת)
  • *
  • מוות לערכים
« להגיב #2 ב- : מרץ 09, 2012, 19:51:41 »
נצא מנקודת הנחה מפוקפקת שאתה אכן ערבוש ולא איזה שמאלן מסתלבט. נניח.
התגובה תהיה בהנחה שהסיפור וטענות אמיתיות (מוטל בספק, כאמור).

דור חמישי שנולד על אדמה זו? נו שוין. אז? אתה בעצם מספר לנו את מה שאנחנו מספרים לכולם. רוב הערבושים באו לפה לאחר מלחמת העולם הראשונה.
לפני העליה הראשונה אוכלוסיית ארץ ישראל מנתה כעשרים אלף ערבושים וחמת אלפים יהודים. רוב האוכלוסיה הייתה מרוכזת בערים העתיקות והיו כמה פאלאחים בסביבות הערים.

עם העליה הראשונה, השניה והשלישית, הארץ נבנתה והשממה פרחה. ערים הוקמו, דרכים נסללו, ביצות יובשו... הכל בזיעת אפם של יהודים שבאו לחונן את עפר ארץ אבותיהם. עד למלחמת העולם הראשונה, השתנו פני הארץ לבלי הכר. לאחר מכן, חלה הגירה המונית של כל מיני ערבושים שבאו לחיות בארץ שבנו היהודים ותחת שלטון הבריטים.

שטויות, הבריטים עשו את כל זה. רק להפיץ שקרים אתה יודע.

במלחמת העולם השניה תמכו המוני ערבושים בנאצים והיהודים נלחמו לצד הבריטים. כמובן שהבריטים הודו להם בחום ודאגו לתת לערבושים את רוב הארץ. אל מלחמת השחרור ב48 הגענו לאחר אינספור התנכלויות מצד הערבושים. גבולות המדינה שנקבעו לאחר הסכמי שביתת הנשק, היו קטנים בהרבה מהמובטח עלדי בלפור ומהמובטח על פי החלטת האום ב29 בנובמבר 47.

מה אתה מזבל? הבריטים נתנו אלף ואחד הצהרות והבטחות לשני הצדדים, ולאחר מלחמת העצמאות היה ברשותנו שטח גדול בהרבה מעל פי החלטת האו"ם.

מעטים ביותר הערבושים שיכולים לטעון שאבותיהם משני הצדדים חיו פה מדורי דורות. אילן היוחסין של רובם מצביע על הגירה ל בשלב כזה או אחר לאחר שהארץ הוכשרה בידי היהודים.
אם כבר, אנחנו היהודים אילו שהיגרו...אני לא חושב שסבך שלך נולד פה, יותר בכיוון מרוקו...

הוכחתם את עצמכם תמיד כבלתי ראויים לאמון.בוגדניים, אכזריים צמאי דם, מפירי הסכמים, רוצחי תינוקות בדם קר ובהנאה, האדם הישר והבריא רואה בכם נגע. ספחת שלא אמורה להיות פה.
אתה טוען שאותם 22 מדינות ערב, הן לא המדינות שלך. אבל שם לא תהיה שונה. למעשה ירדן, שזה עוד חלק של ארץ ישראל שמגיע לנו, זה המקום ממנו הגיע סבך. ומאיפה הוא הגיע לשם? חקור את שורשיך וחזור לשם. כשם שהיהודים חזרו לארץ ישראל על מנת לחזור לשורשיהם. אילו הערבושים היו חוזרים למקומות מוצאם ועובדים קשה לבנותם כשם שעשו פה היהודים, היו לכם הרבה מקומות משגשגים ולא בגלל נפט.

אסור לך לבקש שהמדינה תייצג אותך? זה די מצחיק. כי מוסדות המדינה מייצגים את הערבושים טוב יותר ממה שהם עצמם עושים. מקילים בעונשם כשהם עוברים על החוק. מעלימים עין כשהם מבצעים פעולות פשע וטרור. מטים משפט כאשר הם מתעמתים עם יהודים ואזרחים טובים.
אתה רוצה להיות ישראלי כמו שכושי רוצה להיות לבן. צא מהסרט.
הסטוריה של קיומך פה מעורפלת, כי היא לא קיימת.

אתה יודע, פעם קראתי איפשהו נראה לי בעיתון, שלרובנו בכלל אין קשר לאותם עברים מהתנ"ך...ככל הנראה אבותינו היו מוסלמים/נוצרים שהתגיירו.

אני יודע שאין לך בעיה להקים "משפחה עם יהודיה" ולרכב עליה יופי. אבל לנו יש בעיה.
יש לנו בעיה עם אנשים שעל פי נסיון לא נאמנים. לא נאמנים לידידים. לא נאמנים לעושי טובה. לא נאמנים למפרנסיהם. לא נאמנים להסכמים שחתמו עליהם. לא נאמנים למדינה שנונת להם המון...
איכסה, אני מכיר ערבים שהם גברים פי אלף מיהודים כמוך ואחרים.
קשה למעסיק להחזיק במקום העבודה ערבוש.
דוגמא טובה לכך היא אחמד טיבי. אחמד טיבי ממומן על ידי מדינת ישראל. יש לו חסינות מטעם מדינת ישראל ועוד כוח והטבות. בכל זה הוא משתמש על מנת לפרק את מדינת ישראל ולהפיל טרור על תושביה.
ואם יתן לך אדם עבודה ומשכורת, הוא לא יכול לסמוך על זה שתרחוש נאמנות וכבוד למקום העבודה. שתכבד את הכללים ותשמור על שקט תעשייתי.
ואם אתה יוצא מן הכלל, למה תלין כי אתה מקבל יחס רע. הרי אי אפשר להצדיק את קיומם של כל הטרוריסטים ותומכיהם פה רק בגלל שיש כמה יוצאים מן הכלל...

מצב זה ישתנה? האם אכפת לנו? בוודאי!
אנחנו רוצים שכולכם תלכו למקום שבו יהיו רק אנשים כמוכם. שבו לא תהיו שונים. שבו לא תרגישו "שחורים". מקום שבו לא תרגישו שאתם צריכים לפרק את כולם כי הם יהודים פראיירים. תצטרכו רק לפרק את כולם, פשוט בגלל שאתם ערבושים שלא יכולים לשבת בשקט.
בהצלחה במעבר הדירה.

אגב, אני מבטיח לך, בסוף עוד תצאו מפה. אם לא נצליח לבד, יבוא בסוף המשיח ויעשה בכם שפטים...

לא עניתי על שאר הדברים כי אני פשוט לא ערבי...

מנותק Dor12131

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #3 ב- : מרץ 09, 2012, 22:36:57 »
דבר ראשון אתה לא אזרח זוג ב אם כבר אנחנו היהודים סוג ב אתם הערבים במדינת היהודים סוג א  ואתה יודע את זה טוב מאוד דבר שני אתה צריך להתפלל לאלוהים יום יום שאתה נמצא תחת שלטון יהודי דמוקרטי ולא תחת שלטון מוסלמי אכזרי להזכירך מה הולך במצרים לוב איראן סעודיה  ועכשיו בסוריה   אני לא צריך ללמד אותך מה הולך שם סוקלים נשים אונסים נשים גברים שגונבים קוטלים להם את הידיים בסעודיה לנשים אסור בכלל לנסוע באוטו הנשים שם מכוסות מכף רגל ועד ראש ואם לא בלאגן אתה יודע דבר שני אני לא שונא ערבים ולא מוסלמים אני שונא את אלה שאומרים בפומבי מול כל העולם שהם רוצים להשמיד את מדינת ישראל מדינת היהודים  אני יביא דוגמאות נאצר אחמדינגד חמאס אל קעידה הגיאג האסלאמי וכל החיות אדם האלה שאין להם חרמים אפילו לא לבני עמם דבר שני הבעיה עם המוסלמים במזרח התיכון לא שאתם קיצוניים כי אתם מסולמים אלא כי אתם עוברים שטיפות מוח אם זה בבית ספר במסגד בטלויזיה  היהודים הם כופרים חזירים עד שלא נשמיד אותם לא יהיה שלום גם נגד המערב וארצות הברית שוטפים לכם תמוח ובגלל זה יש מוסלמים שיוצאים שאידים לצערי הרב ואם אתה לא יודע או לא למדת הסטוריה מדינת ישראל היא המדינה היחידה במזרח התיכון שהיא דמוקרטית ובקשר לסכסוך הערבי אתה יודע טוב מאוד שאין דבר כזה פלסטין או פלסטינה זו המצאה שלכם כדי להשמיד את ישראל יש לכם מעל 60 מדינות עם שטחים ענקיים ונפט מה אתם צריכים את פלסטין אתם תחיו בעוני כמו מדינת עולם שלישי<

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #4 ב- : מרץ 10, 2012, 20:07:36 »
אני אענה על זה בקצרה.

הערבי צודק בדבר אחד - רובם אכן כאן לפני מדינת ישראל הציונית.
וכן - היאהודים באו מכל העולם ובמלחמת תש"ח גירשו רבים מהם במקומות בהם הם ישבו (ישבו שנים ספורום יש לומר).

כל זה אינו רלוונטי, ומדוע? משום שאין אנו מחפשים סיבה הסטורית/ארכיאולוגית כזו או אחרת כדי להצדיק את קיומנו כאן.

אנו חוזרים ואומרים שוב ושוב שמעולם לא הייתה "פלסטין" רק כדי להוכיח מעל לכל ספק שאין לערבים שום שיוך לאדמה הזאת (הסיבה היחידה שהם כאן היא תוצאה של קולוניאליזם ערבי ארוך שנים).

הצידוק היחידי שיש לנו על הארץ היא התורה שלנו.

כשיהושע בן נון ע"ה נכנס לארץ כדי לכבוש אותה הוא לא הצטדק בפני הכנענים ואמר להם "אבל אבותיי חיו כאן לפני כך וכך שנים".
ממש לא. הוא פשוט נכנס וביצע את דבר ה'.

התשובה היחידה שלי לערבי הוא "נכון. חלקכם הייתם כאן לפני מדינת ישראל אך אין זה רלוונטי. זכותי על הארץ היא החובה שלי בתור יהודי להתיישב בארץ ולהתנחל בה ואתה בתור גוי שונא ישראל חייב ללכת. באם תבחר שלא ללכת תישא בתוצאות של מלחמה לפי תורת ישראל, ותאמין לי - זאת לא רוח צה"ל, כי אם רוח ישראל".
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!