קרוב לוודאי שקראתי מגילה בפעם הראשונה בהיסטוריה במקום הזה. בטווח של כמה אלפי קילומטרים מרובעים. מחינו את שמו של המן. זללנו סעודת ליל פורים והיה שמח.
ממש יפה =) בא אלינו רב מצהר והקריא לנו את המגילה.
פעם ראשונה שבאמת עקבתי אחרי מה שכתוב שם, סיפור מעניין.
הייתה לי שאלה אליו בקשר לזה שאסתר נישאה לאחשורוש וכל הקטע שזה התבוללות ואיך זה ייתכן, הוא ענה לי משהו, אבל אני צריך לקרוא את זה שוב לבד יותר לעומק ולבדוק את התשובה שלו ואת מה שכתוב שם.
התשובה די פשוטה.
אסתר לא נישאה לאחשורוש. זו לא הייתה התבוללות. אסתר נאנסה. כתוב "ותלקח אסתר". כל הנערות רצו אל המיון כי רצו להבחר ולהיות מלכה. אסתר הצנועה והצדקת נשארה בבית עד שבאו לקחת אותה בכוח.
אומרת הגמרא במסכת מגילה: אסתר, קרקע עולם הייתה. מה זה אומר ? הקרקע פשוט קיימת שם. אם מישהו נפל ונחבט בקרקע, הקרקע לא עשתה לו שום דבר רע. היא פשוט שם. זה הוא שנחבט בקרקע.
אם מישהו הולך במדבר והשמש קופחת על ראשו והוא מסתתר בצל הצוק, זה לא שהצוק בא ועשה לו טובה. הוא נהנה מקרקע עולם. אבל הקרקע מצידה לא עשתה כלום.
כשאדם חופר בור בקרקע, נוטע בה עץ, בונה עליה בית, קונה או מוכר וכו'. לקרקע אין דעה או מעשה בעניין.
וזה מה שקרה עם אסתר. אסתר, קרקע עולם הייתה. אסתר נלקחה אל בית המלך. ואסתר נלקחה למשכבו של המלך. ואסתר לא הייתה עושה כלום מצידה, רק המלך היה "עובד". ולאחר שהמלך היה מסתלק, אסתר הייתה טובלת והולכת לשבת בחיקו של מרדכי, בעלה האמיתי.
ולכן כשמרדכי אומר לאסתר ללכת אל המלך ולעשות כל דבר כדי להציל את עם ישראל, אומרת לו אסתר: וכאשר אבדתי, אבדתי. שעד אז כל משכב שלה עם המלך היה באונס. המלך היה מזמן אותה והיא לא יכלה לעשות כלום בעניין. אבל באותו הרגע, היא נשלחה על פי הוראת שעה של מרדכי, גדול הדור ואיש הסנהדרין, לפתות את המלך ולעשות דברים מצידה על מנת להציל את עם ישראל.
להשוות את זה לכל אותן נקבות מפגרות שהולכות ומתבוללות כי התאהבו באיזה גוי טמא, או יותר גרוע, אלה שעושות דוקא כדי להביא גויים לארץ, זה פשוט חוסר כבוד...