יו"ר הכנסת העביר לתלמידים שיעור באזרחות והעלה את סוגיית חוק טל להצבעת המשתתפים. רוב גורף הצביע נגד.
בשיעור באזרחות שהעביר היום (ד), יו"ר הכנסת, ראובן (רובי) ריבלין, במסגרת אירועי יום ההולדת ה-63 של הכנסת הועלתה סוגיית "חוק טל" להצבעתם של בני הנוער.
ריבלין תאר בפני בני הנוער את תהליכי קבלת ההחלטות בכנסת: "זהו יום ההולדת של הכנסת ואנחנו גאים בה. זאת כנסת שרבים מבקרים אותה אך רבים עוד יותר רוצים להיות בה. רובכם הבעתם את עמדתכם שלמרות התדמית השלילית אתם מעוניינים להיות חברי כנסת. שמעתי בתדהמה שג'רמי אטייה עולה מאתיופיה ביקש להיכנס למועדון וסירבו לו בגלל מוצאו, הבחור הזה יהיה היום אורח ביציע הכבוד של הכנסת, בכנסת אין סלקציה הכנסת היא של כולם".
ריבלין המשיך ואמר: "יש הבדל יסודי אחד בין הכנסת לבין כל זירת ויכוח אחרת, והיא העובדה שזו הזירה היחידה שלאחר כל הויכוחים מתקבלות בה גם הכרעות שמחייבות את כולנו. הכול מוכרע כאן, גם נושאים שקורעים את העם כמו "חוק טל" ".
ריבלין הציג שיקולים בעד ונגד "חוק טל", ופתח את הנושא לדיון התפתח עם בני הנוער. תלמידה מפתח תקוה אמרה: "אני נגד החוק. החוק הזה הוא בושה, אם אתה נותן אתה יכול לצפות לתמורה. אם לחרדים מגיעות זכויות כאזרחים, הם גם צריכים לתת". חנין מכפר נחף אמרה בדיון: "אני בעד החוק, אין לי בעיה עקרונית עם שירות אזרחי, אבל לא ניתן לחייב את המיעוט הערבי לשרת שירות אזרחי ולהמשיך להפלות אותו למול הרוב היהודי". שחר מסניף בית"ר בפתח תקוה אמרה: "אני אשרת בצבא, ואם אני יכולה לשרת כל אחד יכול. אם בעבר שירתו חרדים בצבא הם יכולים גם היום לשרת ולשמור על אמונתם".
לעומתה, מאור מתיכון גולדה בפתח תקוה אמר: "אני בעד חוק טל יש ערך בשמירה על העם ועל התורה, עלינו לכבד את אורח החיים התורני של החרדים ולא לכפות עליהם. חוק טל הצליח לקדם דברים דווקא בגלל שהיה בהסכמה".
בסופו של הדיון נערכה הצבעה ובני הנוער הכריעו ברוב מוחלט נגד חוק טל. יו"ר הכנסת שיבח את הדיון וסיכם אותו, לדבריו: "פרלמנט הנוער מביע את דעתו לא פחות טוב מחברי הכנסת, אבל זאת החלטה שיכולה לקרוע את העם. עליכם לקחת זאת בחשבון ולהבין היטב את תוצאות הצבעתכם. אני אומר בוודאות שהרוב המוחלט בפורום זה, רוב החברים, הצביעו נגד חוק טל".
מקור: ערוץ 7