כתב נושא: היררכיה גזעית הלכתית ועבדות  (נקרא 12335 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
היררכיה גזעית הלכתית ועבדות
« ב- : ינואר 16, 2012, 14:35:07 »
בס"ד

שלום לכולם! אני נתקל כאן מדי פעם בעמדות הלכתיות שמביעות, אם להשתמש בביטוי, "גזענות מהסוג הישן"  כלומר, גולשים שטוענים כי קיימת פירמידה גזעית-גנטית, שהיהודים בראשה, האפריקנים והערבים בתחתיתה ושאר הגזעים במרכזה. אנסה להדגים (ברשותכם אכתוב בגרמנית, להשלמת אפקט המיין-קאמפ):

Juden

Europäer, asiatisch

Schwarze, Araber

האם ציירתי נכון את הפירמידה? האם פספסתי משהו? מישהו מכם היה ממקם את הגזעים אחרת? מחלק אותם אחרת? מוסיף גזעים חדשים (הודים למשל, אבוריג'ינים)?

אותם גולשים טוענים שהם מביעים בכך עמדה הלכתית. נתקלתי בלפחות שלושה גולשים שהצדיקו את העבדות השחורה בנימוקים תנ"כיים ממש כמו הפוריטנים בזמנם, באומרם שהשחורים קוללו להיות עבדים לנצח עקב היותם בני חם. כלומר, העבדות היא מילוי רצון האל. אותם גולשים טענו כי בעולם אידיאלי, בסדר העולמי החדש שהם מתכננים יש להחזיר עטרה ליושנה, כלומר השחורים צריכים לחזור להיות עבדים.

מסקרן אותי לדעת. כמה עבדים הייתם לוקחים לעצמכם? ואיך היחס אל עבד שחור צריך להיות בימינו, ע"פ ההלכה? ועוד משהו שאני חייב לדעת, האם אנשים כמוכם מתעוררים מדי פעם בלילה מכוסים זיעה קרה כאשר הם צורחים בכח "שנל!!! ראוס, יודן!!" ואז צועדים תוך הצדעה במועל יד?

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
« להגיב #1 ב- : ינואר 16, 2012, 15:53:43 »
למעשה בשבילי:
יהודים
-
-
-
כל השאר

לקיחת עבדים לא אפשרית היום אז אחנו חיים איך שניתן היום, ממש לא מעניין אותי אף אחד מלבד יהודים...
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #2 ב- : ינואר 16, 2012, 19:14:27 »
אנחנו יודעים שכשיבוא המשיח הם יהיו עבדינו. כלומ.. אלה שיגיע להם לשרוד את האירועים הגדולים של ביאת המשיח, אלה יהיו עבדינו. השאר ישמדו.
כשיבוא המשיח, היהודים לא ינקפו אצבע. הם ישבו ויעסקו בתורה ובמצוות בשלווה. איש תחת גפנו ותחת תאנתו, ויהנו מברכת ה'.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #3 ב- : ינואר 16, 2012, 20:48:33 »
הדרגות הן: דומם, צומח, חי, מדבר, יהודי.

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #4 ב- : ינואר 16, 2012, 23:00:04 »
אין דבר כזה "גזעים" כול בני האדם הם אותו הדבר.
להיות יהודי זה לא להיות שייח ל"גזע" אלה לדת ותפיסת עולם.
וכמובן גם גוי יכול להיות צדיק גמור.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #5 ב- : ינואר 17, 2012, 14:04:51 »
הגוי הכי צדיק הוא עבד ליהודים...
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : ינואר 17, 2012, 14:07:14 »
הגוי הכי צדיק הוא עבד ליהודים...

אם זה היה נכון ההסטוריה הייתה נראית אחרת.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : ינואר 17, 2012, 16:16:41 »
מסקרן אותי לדעת. כמה עבדים הייתם לוקחים לעצמכם?

כל הזהיר בציצית זוכה ומשמשין לו שני אלפים ושמונה מאות עבדים, שנאמר: כה אמר ה' צבאות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם (שבת דף לב:)

ואיך היחס אל עבד שחור צריך להיות בימינו, ע"פ ההלכה?

ללא גזענות. דינו של עבד שחור כדינו של עבד לבן, כולם בגדר עבד כנעני.

למה אני מתעורר מדי פעם בלילה מכוסה זיעה קרה בעודי צורח "שנל!!! ראוס, יודן!!" ואז צועד תוך הצדעה במועל יד?

אל דאגה: זו לא תופעה יוצאת דופן. קורה לכל שמאלן שני.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #8 ב- : ינואר 17, 2012, 18:00:08 »

Juden

Europäer, asiatisch

Schwarze, Araber

האם ציירתי נכון את הפירמידה? האם פספסתי משהו? מישהו מכם היה ממקם את הגזעים אחרת? מחלק אותם אחרת? מוסיף גזעים חדשים (הודים למשל, אבוריג'ינים)?

אולי קודם תתרגם ליהודים כאן את מה שכתבת (אנחנו לא חובבי נאצים, כך שאנו לא מבינים את שפתם).

דבר שני - אני אסתפק שהגויים יחיו בכל ארץ אחרת שיבחרו על פני כדור הארץ, ולו רק שיעזבו אותנו לחיות בארצנו (אבל אנחנו יודעים שכל העולם לא יניח לנו).

אל דאגה: זו לא תופעה יוצאת דופן. קורה לכל שמאלן שני.
:old_afro:
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #9 ב- : ינואר 17, 2012, 18:40:53 »
אם זה היה נכון ההסטוריה הייתה נראית אחרת.
התכוונתי, במצב אידיאלי. למשל,לאחר ביאת המשיח, רק הגויים הצדיקים יזכו להיות עבדים של היהודים. השאר ישמדו.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : ינואר 17, 2012, 20:49:17 »
התכוונתי, במצב אידיאלי. למשל,לאחר ביאת המשיח, רק הגויים הצדיקים יזכו להיות עבדים של היהודים. השאר ישמדו.

אבל אם הם נחותים מאיתנו, למה אנחנו לא שולטים בהם היום? כנראה שהם לא נחותים.

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #11 ב- : ינואר 17, 2012, 22:28:23 »
אולי קודם תתרגם ליהודים כאן את מה שכתבת

אני מתנצל. אני מציג בפניך מילון עברי-גרמני שימושי:

Jude - יהודי

Neger, schwarz - שחור, כושי

Araber - ערבי

Ich rieche einen rassistischen Kahane - אני גזען כהניסט מסריח

מקווה שעכשיו הכל יותר ברור.

אני מודה לכם על שיתוף הפעולה. אני רואה שיש כאן חילוקי דעות קיצוניים. יש שאומרים שקיימת פירמידת גזעים שהאפריקנים בתחתיתה, יש שמכחישים זאת וטוענים שכל גוי ראוי לו שיהיה לנו לעבד ללא הבדלי גזע, יש כאלה שבכלל מכחישים את כל העניין הגזעי וטוענים שכל גוי יכול להפוך ליהודי לכל דבר... וכל אחד טוען שהוא מביע עמדה הלכתית. נו טוב. כנראה צדק זה שאמר שביהדות ניתן להוכיח כל דבר וגם את היפוכו. אני יכול להבין חילוקי דעות מינוריים. אבל לא דעות סותרות ומנוגדות באופן קיצוני. אדם גזען ימצא ביהדות תימוכין לגזענות. אדם שוחר שלום ימצא שם תימוכין לפציפיזם. וככה כל אחד קורא מה שמתחשק לו ופועל על פי דרכו. היהדות היא מה שעושים ממנה.

מנותק שלמה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל
« להגיב #12 ב- : ינואר 17, 2012, 23:38:13 »

Ich rieche einen rassistischen Kahane - אני גזען כהניסט מסריח

ואו בעיה קשה של דימוי עצמי.
נדב אנחנו נתמוך בך.
יהודים מכול העדות תיתאחדו!
שמאלנות זה אופיום להמונים!

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #13 ב- : ינואר 18, 2012, 00:35:25 »
אבל אם הם נחותים מאיתנו, למה אנחנו לא שולטים בהם היום? כנראה שהם לא נחותים.
חטאינו גרמו לנו.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #14 ב- : ינואר 18, 2012, 07:43:31 »
חטאינו גרמו לנו.

בגל שחטאנו, הם כבר לא נחותים? נחיתות גזעית היא דבר מולד, או שאתה נחות מעצם היותך חלק מגזע מסוים או שלא.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #15 ב- : ינואר 18, 2012, 11:54:23 »
החיה נחותה מן האדם. אך אם האדם באיוולתו ילך ליער בלא נשק ומגן, הוא יטרף בידי החיות הנחותות ממנו.
וכך גם אמר יצחק לבניו: והיה כאשר תריד, ופרקת עולו מעל צווארך. כל זמן שאנחנו שומרים עצמנו כיהודים, שומרים על מותר האדם מן הבהמה, אנחנו מקבלים שליטה בכולם. בזמן שאין אנו שומרים, אנחנו נופלים למטה.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #16 ב- : ינואר 18, 2012, 18:25:29 »
בגל שחטאנו, הם כבר לא נחותים? נחיתות גזעית היא דבר מולד, או שאתה נחות מעצם היותך חלק מגזע מסוים או שלא.

לא יכול להיות מצב בו קאוקזואיד עם IQ 150 יושפל ויוכה ע"י כנופיית ניגרואידים עם IQ ממוצע של 65? ההגיון ממך והלאה.

בוודאי שאין קורלציה חד חד ערכית בין עליונות מולדת למצב הגאו-פוליטי. ה' ממית ומחיה מוריד שאול ויעל. וכבר כתוב: עבדים שלטו בנו וגו'.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #17 ב- : ינואר 18, 2012, 20:18:49 »
לא יכול להיות מצב בו קאוקזואיד עם IQ 150 יושפל ויוכה ע"י כנופיית ניגרואידים עם IQ ממוצע של 65? ההגיון ממך והלאה.

בוודאי שאין קורלציה חד חד ערכית בין עליונות מולדת למצב הגאו-פוליטי. ה' ממית ומחיה מוריד שאול ויעל. וכבר כתוב: עבדים שלטו בנו וגו'.

עליונות היא דבר קבוע. לא שמעתי בטבע על אריה שבורח משועל. אם עם אחד שולט בעם אחר, ואז העם השולט נהיה הנשלט, כנראה שמדובר ביותר משתנים מרק עליונות גנטית/גזעית.

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
« להגיב #18 ב- : ינואר 18, 2012, 22:45:31 »
עליונות היא דבר קבוע. לא שמעתי בטבע על אריה שבורח משועל. אם עם אחד שולט בעם אחר, ואז העם השולט נהיה הנשלט, כנראה שמדובר ביותר משתנים מרק עליונות גנטית/גזעית.
מגיע לנו לשלוט בהם, בגלל חטאינו הזכות הזו נשללה זמנית מאיתנו
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #19 ב- : ינואר 18, 2012, 23:48:38 »
כל המאבק בין האריה לשועל מתבטא במימד אחד. למי יש שיניים גדולות יותר. מי יותר בריון.
אתן לך דוגמא טיפה אחרת, ואז נעבור לעולם שלנו.
אריה יכול להתמודד היטב מול צבוע. הוא חזק וגדול ממנו. אבל להקה של 50 צבועים מכריעה אריה.

ו... אצלנו.
אצל בני האדם יש המון משתנים נוספים. המספרים, המשאבים, הידע והטכנולוגיה. וגם המימד הרוחני הכי חשוב. סייעתא דשמיא.

בזמן שבו יש לנו עליונות מסויימת על העמים האחרים מבחינת מנת משכל ורמה רוחנית, אנחנו נחותים במספר ובמשאבים, נחותים ברמת ההיערכות ומפני חטאינו, גם בסייעתא דשמיא.
במצב כזה, 5 מליון איש מפולגים ומסוכסכים, לא יכולים להכריע 5 מליארד איש שמאוחדים יחסית... יחסית, במטרה לשמור את 5 המליון צוציקים וחסרי כוח.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #20 ב- : ינואר 21, 2012, 20:11:26 »
על סמך מה אתה טוען שהם נחותים? איך זה בא לידי ביטוי?

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #21 ב- : ינואר 21, 2012, 22:47:11 »
בשכל וברוח.
היהודי שכלתן ורוחני יותר מן הגוי.
במשך אלפי שנים, כל עוד שמרנו על אופי יהודי, היינו העם היחיד שכמעט כל בניו זכה לקורטוב של השכלה. כמעט כולם ידעו לקרוא ולכתוב, כמעט כולם ידעו ללמוד קצת.
במשך אלפי שנים מוחם של היהודים נודע כפלא, ולמרות כל הרדיפות, הגיעו תמיד לפסגה בכל מקום בו היו. במדעים, במסחר וברוח.
במשך ההיסטוריה ידועים מלכים שלקחו להם "יהודי מחמד" על מנת שייעץ להם ויקנה להם מחוכמתו. זה החל בנבוכדנצאר שלקח לו את דניאל, חנניה, מישאל ועזריה. זה המשיך בנחמיה של כורש ודרייווש, רבי יהושע בן לוי של קיסר רומי, רבינו גרשום, רש"י, הרמב"ם, רבי שמואל הגיד, דון יצחק אברבנאל, דון יוסף נשיא, רבי יהונתן אייבשיץ וכו'.

מאחר ואולי תזלזל בנתונים שאני מציג על פי מסורת ישראל, אוכל לומר לך שכמעט שליש ממקבלי פרס נובל היו יהודים, באזור השלושים אחוז. לשם השוואה,אחוז היהודים באוכלוסיה העולמית עומד על פחות מרבע אחוז...
הסתכל כמה יהודים יש בהוליווד. כמה יהודים יש בבנק העולמי, כמה יהודים יש במסחר העולמי.
כמה מן המדענים שהובילו את המהפכה הטכנולוגית בשלש מאות השנים האחרונות, היו יהודים. כמה מן השמות הכי גדולים, יהודים...

היהודים היו במשך אלפי שנים אור לגויים. הנחילו לאומות דרכי מוסר. רמת הפשיעה הנמוכה להפליא אצל היהודים תמיד הייתה לשם דבר. כל עוד היינו יהודים. היהודים היו עם הספר ורודפי קריאה. חיפשו אחר תענוגות רוחניים של לימוד, שירה וחגיגות עם המשפחה. התא המשפחתי היהודי החזק, שנעדר בגידות, זימה והיה מלא בכבוד ומוסר.

מאז התאמצו היהודים להיות ככל העמים, רמת הפשיעה עלתה. הרוחניות ירדה. עם הספר הפך לתינוק הבורח מבית הספר. התא המשפחתי התפרק. הכבוד נעלם.
עם כל זה עדיין היהודים תופסים מקום של כבוד בתעשיית ההון העולמית ובמדע.
אבל מתחילים לצוץ הבדלים בין החרדים שעדיין צמודים לאורח החיים הישן, לבין אנשי תרבות "ככל העמים".

אבל במקום שבו יהודים מסיימים את היום בשתיה לשוכרה ובקטטות בבר ככל העמים, אין פלא שיהודי שואל אותי מה ההבדל בינו לבין הגוי...

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #22 ב- : ינואר 22, 2012, 00:11:43 »
לגביי העם היהודי אתה לא יכול להגיד שהוא גזען ומתייחס לשונים ממנו בצורה משפילה,דוגמה את היא יעקב אבינו שהתחתן עם השבחות שלו,וחלק לא קטן מהעם שלנו הם הבנים שלהן.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #23 ב- : ינואר 22, 2012, 14:11:52 »
א. אתה מדבר על הימים בהם נוצר הגזע.
ב. גם בימים ההם היה חשוב לשאת נשים ממוצא שמי מכובד.

אברהם שלח את אליעזר לשאת אשה לבנו בארם נהריים, אצל משפחת בית אביו.
רבקה שלחה את יעקב להנשא אצל משפחת בית אביה, שעדיין מיוחסת לאותה השושלת.
וגם שפחותיהן האישיות של רחל ולאה כנראה היו ממשפחה שמיוחסת לבני שם.
שהרי הגר הייתה בת מלך מצרים. ועם כל זה בהיותה בת לבני חם יצא בנה ישמעאל וכל שאר בניה אינם קשורים לעם ישראל.
ואילו בני השפחות נכללים כבני רחל ולאה.
מבין נישואיהם של השבטים אני יודע רק על יהודה ויוסף. יהודה נשא לו בת מזרע שם שהיה כהן. יוסף נשא את אסנת שלפי המדרש הייתה בת דינה.

שכם קורא לשבטים ואומר להם שהוא יקח את אחותם לאשה והם יקחו מבנות הארץ לנשים. משמע, הם לא נהגו לקחת מבנות הארץ לנשים...

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק מציאותי

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #24 ב- : ינואר 23, 2012, 01:07:22 »
די לגזענות, אנחנו לא נעלים מאף בן אדם אחר, לא במוח, לא בצבע העור ולא בשום מאפיין אחר.
ההבדל בינינו לבין עמים אחרים זה התורה ורק בזכותה אנחנו העם הנבחר ולא בגלל שום דבר אחר.
יש יהודים מפגרים ויש יהודים חכמים, יש גויים חכמים ויש גויים מפגרים, ההבדל בינינו לבינם זה התורה.