כתב נושא: מה אומרת ההלכה על גירושים ומזונות לאישה?  (נקרא 2488 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
השבוע דיברתי עם בחור שככל הנראה הולך להתרגש (אישתו שרמוטה מדרגה א', כולל ערבים)
עכשיו הבעיה שאם הוא מתגרש רשמית, הלך הבית והוא חייב לשלם מזונות כל חודש.. בקיצור הבנאדם מתפרק..

לפי ההלכה גם יש חובה לשלם מזונות ?

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מה אומרת ההלכה על גירושים ומזונות לאישה?
« להגיב #1 ב- : ינואר 12, 2012, 15:26:11 »
אני לא חושב שזו שאלה שאתה יכול לשאול פה צריך לשאול רב שיפסוק תשאל בהדברות או את הרב מוצפי
{א} שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: {ב} עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: {ג} אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: {ד} הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: {ה} יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: {ו} יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: {ז} יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: {ח} יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

פרק תהילים זה יהיה לרפואת יניב בן ענת הי"ו

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
« להגיב #2 ב- : ינואר 12, 2012, 16:03:48 »
העניין הוא כזה, במסכת סוטה מובא שאם אשה סטתה מבעלה (כלומר עשתה את המעשה עם מישהו אחר), בעלה מגרש אותה והיא שוברת כתובתה. בקיצור על פי היהדות אישה שסטתה מבעלה לא מגיע לה אפילו שקל, היא עוזבת את בעלה ולא מקבלת כלום. למעשה אני לא חחושב שלפי ההלכה יש חובה לשלם סכום מסוים כל חודש אבל מה שכן, הגבר מתחייב לאישתו בכתובה על סכום כסף מסוים שאותו היא מקבלת אם יתגרשו כדי שתוכל להמשיך לחיות ולכלכל את עצמה ומעבר לזה כל סיוע של הגבר לגרושתו הוא בחזקת חסד שהוא עושה עימה-רק שבארץ מערכת המשפח קבעה חוקים אחרים והחילה אותם על כל אוכלוסיית הארץ.
״אַתָּה תָקוּם תְּרַחֵם צִיּוֹן כִּי עֵת לְחֶנְנָהּ כִּי בָא מוֹעֵד.״
״כִּי רָצוּ עֲבָדֶיךָ אֶת אֲבָנֶיהָ וְאֶת עֲפָרָהּ יְחֹנֵנוּ.״

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #3 ב- : ינואר 12, 2012, 17:41:06 »
אין ספק שהחוק הישראלי הוא חוק מפלצתי, אבל מה הקשר לחוק היהודי? אענה לך מאוחר יותר כשאחזור הביתה.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #4 ב- : ינואר 12, 2012, 19:03:45 »
נדמה לי שתשלומי מזונות זה לילדים. לא לאשה. בגלל שגבר התחתן עם אשה פעם אחת הוא צריך לפרנס אותה כל החיים? זה מטומטם...
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
« להגיב #5 ב- : ינואר 12, 2012, 21:20:15 »
נדמה לי שתשלומי מזונות זה לילדים. לא לאשה. בגלל שגבר התחתן עם אשה פעם אחת הוא צריך לפרנס אותה כל החיים? זה מטומטם...

מן הסתם זה לילדים אני כמעט בטוח שגם עפ"י החוק הישראלי אין חובה לגבר לשלם מזונות לאשה בלי ילד אבל הוא מחויב לתת לה סכום כסף מסוים-כמו גם עפ"י ההלכה.(אלא אם כן זנתה כמו במקרה שלוחם יהודה הציג...)

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #6 ב- : ינואר 13, 2012, 13:09:43 »
סכום הכסף שאתה מדבר עליו, זה כתובה. זה עניין הלכתי.
בפועל, מחלקים את הרכוש, ברוב המקרים.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #7 ב- : ינואר 14, 2012, 22:40:27 »
השאלה היותר חשובה שלא נשאלה כאן היא אם אישה שסטתה מבעלה מקבלת את המשמורת על הילדים?

עפ"י החוק הציוני (שמדיר גברים באופן בוטה) האישה מקבלת גם מזונות וגם את המשמורת על הילדים (ללא קשר להתנהגותה).

לפי מה שמתואר בתחילת הדיון, יש פה ייסוד סביר להניח שאותה אישה תלך עם ערבי, ואז מה יהיה על הילדים?
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק UM-96

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • הבא להורגך-השכם להורגו
« להגיב #8 ב- : ינואר 14, 2012, 23:05:35 »
השאלה היותר חשובה שלא נשאלה כאן היא אם אישה שסטתה מבעלה מקבלת את המשמורת על הילדים?

עפ"י החוק הציוני (שמדיר גברים באופן בוטה) האישה מקבלת גם מזונות וגם את המשמורת על הילדים (ללא קשר להתנהגותה).

לפי מה שמתואר בתחילת הדיון, יש פה ייסוד סביר להניח שאותה אישה תלך עם ערבי, ואז מה יהיה על הילדים?
אני לא בדיוק יודע מה היה המצב כשאישה היתה מתגרשת, למי היו הולכים הילדים. אני מניח שהאישה הייתה ממשיכה לגדל אותם אבל אני לא בטוח.

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #9 ב- : ינואר 15, 2012, 13:25:41 »
אשה סוטה צריך לכפכף בכל הצורות. אין כסף. אין ילדים. אין בית... לכי לעזאזל... למה שהילדים יגדלו עם ההשפעה הרעה שלך? פרוצה! שיקצע!!! (הדרת פרוצות וזה..)

צבא יהושע עוד יחזור!