יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

סיאנסים בצבא

<< < (11/15) > >>

אוריינוש:
בס"ד
א.את זה המורה שלי אמרה לי בטיול השנתי שנה שעברה
ב.סיאנס זה כישוף?כי הוא אומר שאין כישופים בימינו (למרות שאני חושבת שיש כישופים אבל שיהיה...)
ג.הוא לא שחקן זה אמיתי ואם אתה לא רוצה להאמין אל תאמין בעיה שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mr.z:
א. ל"אמר לי, סיפר לי וכו'" אין ערך הלכתי (אם הוא לא גדול דור וכו'), ועד עכשיו בכל הדיון לא הבאת מקור הלכתי אחד שמראה שישנם סיאנסים בימינו. ואני הבאתי די הרבה מקורות שמראים שאין דבר כזה בימינו (והציטוט מהמאמר מראה שאין דברים כאלו בימינו כלל לכל השיטות)
ב. סיאנס זה סוג של כישוף ובכל מקרה הרמב"ם מדבר על זה מפורשות והגר"א בהערתו מובן שהוא מתייחס גם לסיאנסים. (וכבר הזכרתי קודם את דברי בעל עץ החיים שבימינו דברים אלו אבדו מהעולם.)
ג. אני מאמין לדבר שניתן להוכיחו ע"י דבר ממשי, לך אין הוכחה אחת שאני יכול להאמין לה שהסיפור שם נכון. אם את מאמינה לכשפים סיאנסים וכו', אז זו כבר בעיה שלך !^99

אוריינוש:
בס"ד
א.המורה שלי מאוד צדיקה!
ב.והבאתי לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!http://www.moriya.org.il/shut/print.asp?id=7062 
ג.שבנאדם מספר זה לא הוכחה.....?אני מאמינה לו, אתה לא ועזוב את זה אל תאמין אם אתה לא רוצה!

mr.z:
א. גם כל הפוסקים שהזכרתי קודם צדיקים מאוד.
ב. איפה כתוב שם שמותר לעשות בימינו? והרב כותב קיים-אולי זה נכון אבל לאף אחד אין כח לעשות זאת בימנו. (כמו שכתב מה"ר יעקב חאגיז בעץ החיים)
ג. לא, אני יכול לספר שאתמול עפתי על פיל ורוד. את מאמינה לי?
ד. ומה אם הוכחה הלכתית שיש כאלו דברים בימינו.

שׂריון:
לאוריינוש!
אם את לא מתכוונת להתבסס על אף מקור הלכתי אלא על סרט כזבים
ומורה שלא מבינה דבר או חצי דבר בעניין אז "שתוק ואל תגיב עדיפא"...
לענ"ד אין בימינו סיאנסים, העלאה באוב, שדים, רוחות או כל דבר הקשור לעניין בעבר היה והכל בטל.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה