יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

אח..הצניעות..בנות ישראל!

<< < (2/14) > >>

אביר הקרנפים:
תכניס לעצמך טוב טוב לראש שבגלות אף אחד לא יכל לנהוג בגישה כוחנית כמו שלך. אף אחד לא יכל לחטוף בכוח. כל דבר קטן הוביל לפוגרומים נוראיים. שכחת מה גרם לליל הבדולח? פרעות ת"ח ות"ט?
הציונים הרשעים אוהבים להציג על נס את מרד גטו ווארשה שהיה מעשה איוולת מטופש. שיחקו אותה בריונים. בסוף נמחקו כולם. אם לא היו משחקים אותה בריונים, היו שומרים על פרופיל נמוך, היו ניצולים.

m4a1:
טוב שאתה מציג את זה ככה מוימל, אני לא יכול להגיד כלום... מסתבר שיש לך דיבור ישיר עם אלוהים, מי אני שיתווכח?

ואביר הקרנפים, מרד גטו ווארשה היה מעשה גבורה, ואם כל היהודים היו נוהגים כך, ועוד בשלב הרבה יותר מוקדם, לא הייתה שואה. ואם זה מעשה מטופש, לדעתך גם מצודה הייתה מעשה מטופש?

לוחם יהודה:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על דצמבר 15, 2011, 03:42:43 ---תכניס לעצמך טוב טוב לראש שבגלות אף אחד לא יכל לנהוג בגישה כוחנית כמו שלך. אף אחד לא יכל לחטוף בכוח. כל דבר קטן הוביל לפוגרומים נוראיים. שכחת מה גרם לליל הבדולח? פרעות ת"ח ות"ט?
הציונים הרשעים אוהבים להציג על נס את מרד גטו ווארשה שהיה מעשה איוולת מטופש. שיחקו אותה בריונים. בסוף נמחקו כולם. אם לא היו משחקים אותה בריונים, היו שומרים על פרופיל נמוך, היו ניצולים.

--- סוף ציטוט ---
ככה או ככה הם היו נרצחים באכזריות ע"י הנאצים, יכול להיות שהיה ניצולים למרות שלך תדע.. בכל מקרה, היה עדיף שימותו כגיבורים ולא כצאן לטבח.

אביר הקרנפים:
הציונים אוהבים לתאר את זה כמעשה גבורה.
לאנשי מצדה לא היה סיכוי. הרומאים היו מענים את כולם כדוגמא, ומוציאים את הנשים והבנות לשמד. אז הם מתו בעצמם.
לאנשי גטו וורשא הייתה ברירה. להוריד את הראש ולקוות שחלק ישרדו, כמו שקרה בגטאות אחרים, או לשחק אותה גברים ולמות כולם. אז הם היו חכמים בלילה, ומתו כולם.
דרך היהדות היא להוריד את הראש ולשרוד. לא לשחק בטפשות בחיים של אנשים כדי לצאת גיבור.

Rafoe:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על דצמבר 15, 2011, 23:16:33 ---הציונים אוהבים לתאר את זה כמעשה גבורה.
לאנשי מצדה לא היה סיכוי. הרומאים היו מענים את כולם כדוגמא, ומוציאים את הנשים והבנות לשמד. אז הם מתו בעצמם.
לאנשי גטו וורשא הייתה ברירה. להוריד את הראש ולקוות שחלק ישרדו, כמו שקרה בגטאות אחרים, או לשחק אותה גברים ולמות כולם. אז הם היו חכמים בלילה, ומתו כולם.
דרך היהדות היא להוריד את הראש ולשרוד. לא לשחק בטפשות בחיים של אנשים כדי לצאת גיבור.

--- סוף ציטוט ---
אני מסכים איתך שבגלות יהודים היו נתונים לחסדי הגויים, ושמעשי "גבורה" למניהם אף הזיקו יותר משהועילו, אך אני לא חושב שבארץ ישראל הדין דומה.

2 ההוכחות הכי חותכות הם החשמונאים שפתחו במרד מול היוונים והשמאלנים של אז וניצחו ואף הצליח לטהר את מקום המקדש (דבר שאנו רק יכולים לחלום עליו היום), והאצ"ל והלח"י לפני 65 שנה (מי היה מאמין ששני מחתרות יהודיות קטנות יצליחו לגרש צבא גדול וחזק כמו של בריטניה).

בארץ ישראל הדין צריך (וחייב) להיות שונה - בארץ ישראל אנו חייבים להילחם מול הצורר אותנו (ובייחוד שאנו הרוב).
צריך ללמוד מהמכבים, ומצבאות ישראל בתקופות השופטים והממלכות (מלחמה משולבת עם תפילה לקב"ה שיצליח את דרכנו).

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה