יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

אח..הצניעות..בנות ישראל!

<< < (3/14) > >>

אביר הקרנפים:
אני מדבר רק על הגלות. על הגישה של רובה הצלפים הכבד שהיהודים בגלות היו שוטים שלא נכנסו בגויים כל הזמן.
אגב, אחת הנקודות הגדולות של חנוכה הייתה שהם נלחמו למען הדת ולא למען הגוף. למשל במעשה מרדכי והמן הם התפללו ולא יצאו להלחם עד שקיבלו סימן משמיים ורשות מהמלך.
בנוגע לשופטים ולמצב היום, אני מסכים איתך במאה אחוז. כל עוד שיש שלטון יהודי בארץ ישראל אסור להרשות פרצות בכרם ישראל.

m4a1:
אם תגובה דומה למרד גטו וורשה הייתה קוראת לא בשלב הזה, אלא כתגובה לליל הבדולח לדוגמא, ולא ע"י "כמה שרצו להיות גברים" אלא כהוראה מרבנים וכל מי שיכל היה משתתף בזה, אני בספק אם הייתה שואה.

Rafoe:

--- ציטוט של: m4a1 על דצמבר 16, 2011, 10:31:27 ---אם תגובה דומה למרד גטו וורשה הייתה קוראת לא בשלב הזה, אלא כתגובה לליל הבדולח לדוגמא, ולא ע"י "כמה שרצו להיות גברים" אלא כהוראה מרבנים וכל מי שיכל היה משתתף בזה, אני בספק אם הייתה שואה.

--- סוף ציטוט ---
אתה שוכח שהיהודים היו מיעוט זניח ונרדף עוד לפני השואה.

השואה לא הייתה תמצית הגלות, אלא לםניה היו אינספור פרעות ומסעי רצח ביהודים (במשך 2000 שנים).

הגרמנים הם לא יאהודים גלותיים שמבליגים על מעשי רצח של ערבים. אתה באמת חושב שאם יהודים היו מתפרעים בגרמניה של היטלר אז זה היה עובר בשתיקה? (היטלר היה נותן הוראה לשרוף אותם בחיים)

צריך להפריד בין מצב של גלות לבין מצב שבו אנחנו בארצנו (מיעוט או לא).

לוחם יהודה:

--- ציטוט של: אביר הקרנפים על דצמבר 15, 2011, 23:16:33 ---
דרך היהדות היא להוריד את הראש ולשרוד.

--- סוף ציטוט ---

מצטער אני לא מכיר יהדות כזו, ולא מכיר ביהודים כאלה כיהודים.
אולי אתה מדבר על התקופה בגלות?

Rafoe:

--- ציטוט של: לוחם יהודה על דצמבר 16, 2011, 15:05:28 ---מצטער אני לא מכיר יהדות כזו, ולא מכיר ביהודים כאלה כיהודים.
אולי אתה מדבר על התקופה בגלות?

--- סוף ציטוט ---
תקראו את התגובות הקודמות.

הוא מדבר על הגלות, שבה היינו מיעוט נרדף.

כמובן שבארץ ישראל (במיעוט או לא) המצב שונה.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה