יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
אח..הצניעות..בנות ישראל!
Rafoe:
--- ציטוט של: m4a1 על דצמבר 22, 2011, 07:41:05 ---אני אישית מכיר מקרה של יהודי שחיסל באחת ממדינות ערב פורץ מוסלמי וקיבל על זה יחס של כבוד. אבל עזוב את זה רגע.
אם תהרוג אותו ויהודים יצאו לרחובות ותהיה מהומה ובה ימותו יהודים וגם נניח כושים מהארלם לצורך הדיון, אז יהיו כמה הרוגים מכל צד, ובדיוק כמו בקרב רחוב מרובה משתתפים, זה יגמר לא כשכולם מתים. וזו גם תהיה הפעם האחרונה שאחד מהכושים הדמיוניים הללו יתעסק עם יהודי. בדיוק כמו שאם בחטיפת גלעד שליט היו עושים שואה קטנה בעזה בלי קשר לגלעד שליט, הוא היה החייל האחרון שהיה נחטף.
--- סוף ציטוט ---
אבל אנחנו לא מדברים על גטאות קטנים כמו הארלם (הלוואי שזה היה כך), אלא על קהילות יהודיות קטנות מול קהילות ענקיות של גויים צמאי דם יהודי.
אז נכון. יכול להיות שבהארלם עצמה הכושים יחשבו פעמיים אם להציק ליהודי או לא, אך מה בשאר המדינה? (השלטון רק ינצל את זה כדי להציק לשאר היהודים במדינה)
בשורה התחתונה - הגלות הייתה עונש מהקב"ה, ועכשיו הגיע הזמן לחזור הביתה.
בכל דוגמא שתביא לי מהארץ אנו נהיה האחרונים שנטיף לך אחרת (להיפך - אתה תגלה שאתה הרבה יותר רחמן מכולנו פה).
בארץ אין לך שיקול דעת - אסור לך לקבל שהיית גויים בארץ (ובייחוד את אלה העובדים עבודה זרה).
טוב יהיה שבמקום שנתווכח כאן על איך להתנהג בגלות, שנתווכח כאן על איך לנהוג בארץ (בוא נסכים על זה).
m4a1:
--- ציטוט של: Rafoe על דצמבר 23, 2011, 00:47:09 ---אבל אנחנו לא מדברים על גטאות קטנים כמו הארלם (הלוואי שזה היה כך), אלא על קהילות יהודיות קטנות מול קהילות ענקיות של גויים צמאי דם יהודי.
אז נכון. יכול להיות שבהארלם עצמה הכושים יחשבו פעמיים אם להציק ליהודי או לא, אך מה בשאר המדינה? (השלטון רק ינצל את זה כדי להציק לשאר היהודים במדינה)
בשורה התחתונה - הגלות הייתה עונש מהקב"ה, ועכשיו הגיע הזמן לחזור הביתה.
בכל דוגמא שתביא לי מהארץ אנו נהיה האחרונים שנטיף לך אחרת (להיפך - אתה תגלה שאתה הרבה יותר רחמן מכולנו פה).
בארץ אין לך שיקול דעת - אסור לך לקבל שהיית גויים בארץ (ובייחוד את אלה העובדים עבודה זרה).
טוב יהיה שבמקום שנתווכח כאן על איך להתנהג בגלות, שנתווכח כאן על איך לנהוג בארץ (בוא נסכים על זה).
--- סוף ציטוט ---
מה ההבדל אם בשכונה קטנה יש מיעוט של יהודים או במדינה יש מיעוט של יהודים? העקרון נשאר, תראו שאתם לא פראיירים ולא ימהרו להתעסק איתכם (במיוחד כשאתם לא מתריסים כנגדם)
Rafoe:
--- ציטוט של: m4a1 על דצמבר 23, 2011, 11:58:27 ---מה ההבדל אם בשכונה קטנה יש מיעוט של יהודים או במדינה יש מיעוט של יהודים? העקרון נשאר, תראו שאתם לא פראיירים ולא ימהרו להתעסק איתכם (במיוחד כשאתם לא מתריסים כנגדם)
--- סוף ציטוט ---
הדוגמא הכי טובה שאני יכול להביא לך היא כזאת:
תאר לך שאתה מטייל עם משפחתך בארץ ישראל, ופתאום מגיעה כנופייה של בריונים גויים.
הרי ברור שלא תתחיל איתם קטטה מכיוון שהם רבים ואתה יחיד, ובמיוחד כאשר שאר המשפחה (נשים וילדים) נמצאים איתך.
אתה לא יכול להיות בטוח מה יקרה - יכול להיות שהם ירצו להציק או במקרה היותר רע לשדוד אותך.
האם לא יותר עדיף לתת להם את הכסף ורק כדי לוודא ששאר המשפחה לא תיפגע?
במקרים יותר גרועים (רצח או אונס) אני אצדיק אותך שצריך להילחם בהם (למרות כל הסיכויים) כי אין לך ממש מה להפסיד (אם אתה יודע בוודאות שמתכוונים לרצוח לך את המשפחה).
הדוגמא שהבאתי לך מדברת על הארץ.
לאחר מקרה כזה יהודים בעלי עמוד שדרה יגיבו (ובוודאי כאשר אנחנו רוב בארצנו).
במקרה דומה בחו"ל יכול להיות מצב שכלל הקהילה היהודית במדינה תהיה תחת סכנה מחשש לפוגרומים ופרעות למניהם (ולא חסרים דוגמאות מהעבר).
m4a1:
אני מבין את הראש שלך. אבל הטעות שלך היא שאתה מתייחס לפוגרום כאופציה, בזמן שהוא עובדה. המצב בגולה לא היה שאם נעשה ככה וככה יעשו לנו פוגרומים. פוגרומים היה מצב נתון, השאלה היא איך מגיבים אליהם. ואני לא חושב שאם היינו מגיבים הם היו עושים משהו יותר אכזרי מפוגרומים (מה הם כבר היו יכולים לעשות? ה"קשוחים" בגויים היו אומרים לעצמם שאם היהודים מחזירים מלחמה צריך להכנס בהם עוד יותר, הפחדנים היו אומרים ואי ואי היהודים האלה... עדיף להתעסק עם מישהו אחר)
בוא לא נשכח שגם כשישבנו בשקט ורק חיכינו שיגמר הפוגרום, זה גם תמיד גרר אחריו עוד פוגרום.
Rafoe:
--- ציטוט של: m4a1 על דצמבר 24, 2011, 19:23:27 ---אני מבין את הראש שלך. אבל הטעות שלך היא שאתה מתייחס לפוגרום כאופציה, בזמן שהוא עובדה. המצב בגולה לא היה שאם נעשה ככה וככה יעשו לנו פוגרומים. פוגרומים היה מצב נתון, השאלה היא איך מגיבים אליהם. ואני לא חושב שאם היינו מגיבים הם היו עושים משהו יותר אכזרי מפוגרומים (מה הם כבר היו יכולים לעשות? ה"קשוחים" בגויים היו אומרים לעצמם שאם היהודים מחזירים מלחמה צריך להכנס בהם עוד יותר, הפחדנים היו אומרים ואי ואי היהודים האלה... עדיף להתעסק עם מישהו אחר)
בוא לא נשכח שגם כשישבנו בשקט ורק חיכינו שיגמר הפוגרום, זה גם תמיד גרר אחריו עוד פוגרום.
--- סוף ציטוט ---
בדיוק נגעת בנקודה החשובה מכל - למה קרו הפוגרומים? (למרות שהיהודים לא עשו כל רע)
הפוגרומים והשואה (שהיא השיא) לא קרו בגלל משהו שהיהודים עשו או לא עשו, אלא משום שהעובדה היא ששנאת היהודים מושרשת בגוי עוד כשהוא בבטן אמו.
זה לא עניין של חינוך, או של מציאות משתנה. נאמר כאן פעמים רבות ש"עשיו שונא ליעקב", ואל לנו לחפש את הסיבות.
רציחות של יהודים קרו עוד לפני הנצרות והרבה לפני האסלאם (לא היה צריך את 2 הכתות הללו כדי שבני יפת ובני חם יהרגו בנו), אבל הם התגברו לאחר שבני יפת האמינו שאנו אחראים לרציחתו של ה"משיח" שלהם, ולאחר שבני ישמעאל כתבו בספר הדמים שלהם שאנחנו "בני הקופים והחזירים" ושאנחנו ה"כופרים הגדולים ביותר".
בשורה התחתונה - הגויים לא צריכים סיבה לרצוח בנו (הפוגרומים היו קורים עם או בלי תגובה יהודית), אבל אם יש לך אפשרות למזער נזקים אז למה לא?
היום קל לכולנו (ואני מודה שגם אני חוטא בזה לפעמים) לבקר את יהודי הגולה על רפיון שלהם בתקופה של לפני תחילת שיבת ציון השנייה, אך חייבים לזכור - יהודי בגולה של לפני השואה (ובמיוחד במהלכה) היה בן אנוש שדמו מותר לכל (ובתקופות מסויימות במדינות האסלאם מצבם של היהודים היה גרוע אף יותר).
אנחנו לעולם לא נהיה מסוגלים להבין את זה.
הדבר החשוב ביותר שכדאי שכולנו נזכור הוא שהגולה במהותה היא עונש מהקב"ה לישראל על שחיללו את שמו ותורתו, וכדי שלא נחזור לאותה גלות עלינו לעשות הכל כדי לא לחזור על הטעויות שאבותינו עשו, כי אחרת אנחנו נגלה מהר מאד מה הרגישו אבותינו באותה גלות, והפעם בתוך ארצנו (משום שכבר עכשיו הרוב היהודי בארץ מצטמצם).
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה