יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

יצורים שמימיים

<< < (2/3) > >>

לוחם יהודה:

--- ציטוט של: JewishGirl על דצמבר 03, 2011, 22:01:11 ---יש את אלה שאומרים שתינוקות רואים מלאכים כשהם צוחקים. אתם מאמינים בזה? זה נכון לפי התורה?

--- סוף ציטוט ---

זה לא נכון, אבל תינוק לפני המילה, שצוחק מתוך שינה זה סימן ל'לילית'. לכן נהוג לשים תהילים \ תנ"ך בעריסה.

zelhar:
אני לא מאמין בזה, אבל הנושא דוקא מסקרן אותי מאוד. יש כל מיני יצורים באגדה היהודית כמו זיז, בהמות, ולויתן, ענקים, רפאים, נפילים, ליליות ושדים.

אביר הקרנפים:
א. מי שלא מאמין, אפיקורס. זו התורה שלנו.
ב. אתה צריך להבדיל בין הזיז שאין לי מושג מה הוא, הבהמות, שזה ההיפופוטם ואולי גם הקרנף, הלווייתן, הענקים/רפאים/נפילים שזה בעצם אותו דבר. כל אלה דברים גשמיים ונראים לעין. חלקם בעולמנו ההווה וחלקם נכחדו. ובין השדים והמלאכים. אין ליליות. יש לילית אחת.
לילית הרשעה הייתה אשתו הראשונה של אדם. האשה הראשונה שברא לו ה'. אדם בחל בלילית כי הייתה מכוערת. ה' ברא לו את חווה שהייתה אחת הנשים הכי יפות בתולדות העולם. בני הלילית הם השדים. הם נוטים להזיק את בני האדם מפני הקנאה. קנאת לילית ובניה בחוה ובניה שתפסו את מקומם בעולם.
צורת הקיום של השדים לא זהה לצורת הקיום של בני האדם. השדים יכולים להעלים את עצמם ואת ממשותם מבני האדם למרות שיש להם דמות הגוף.

zelhar:
א. כל השדים הם בני לילית ? כלומר לכולם יש אותה אם, או אותה אם קדמונית, ואם כן האם לכולם יש גם אותו אב ? האם לילית ובני לילית הם בני אלמוות ?

ב. זיז זו ציפור פלאית וענקית ששלטה בשמיים, בדומה לבהמות- חיית היבשה הענקית, וללויתן- מפלצת הים.

אביר הקרנפים:
כל השדים הם בני לילית.
ישנם מזיקים אחרים שאינם מן השדים. והם מלאכים רעים שנבראו מחטאים וממעשים קיצוניים.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה