יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
כניסה למסגדים מותרת ע"פ ההלכה ?
Rafoe:
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על נובמבר 21, 2011, 22:44:20 ---
וכל מה שפסקו לנו לפני מאות שנים שריר וקיים ואין לנו להרהר ולחשוב שתבונתנו וכושר שיפוטנו גדול יותר.
--- סוף ציטוט ---
אני לא אומר שכושר שיפוטנו ההלכתי גדול יותר, אלא אני אומר שהיום אנו יכולים להגיד בקול רם את מה שהם לא יכלו לומר בגלות (ובעיקר תחת שלטון מוסלמי).
די בקלות אפשר לקבוע שהאסלאם היא עבודה זרה.
האם משום שהמוסלמים מתפללים לאל בלתי נראה לא הופך אותם לעובדי אלילים? (גם היוונים האמינו באלים בלתי נראים)
אביר הקרנפים:
תראה, אני לא מתמצא כל כך גדול באיסלאם. אני מניח שאתה מבין יותר גדול ממני בזה.
אני גם מניח שאלה שפסקו ככה, ידעו בדיוק את מי ואת מה הערבושים עובדים.
ההסביר שניתן היה שהם לא כופרים באלהותו היחידה של הבורא (איזה שם שהם לא יתנו לו) אלא שהם טוענים שמוחמד היה הנביא האחרון וכו'
לוחם יהודה:
תודה רבה לכולם,
קודם כל RAFO - הנצרות מאמינים גם באלוהים (כמובן שלא אותו אחד) אבל מאמינים ב'שליחים' ישו ואמא שלו, כלומר בשילוש.. בקיצור אגדה שמגדה.
--- ציטוט של: אביר הקרנפים על נובמבר 22, 2011, 02:47:35 ---תראה, אני לא מתמצא כל כך גדול באיסלאם. אני מניח שאתה מבין יותר גדול ממני בזה.
אני גם מניח שאלה שפסקו ככה, ידעו בדיוק את מי ואת מה הערבושים עובדים.
ההסביר שניתן היה שהם לא כופרים באלהותו היחידה של הבורא (איזה שם שהם לא יתנו לו) אלא שהם טוענים שמוחמד היה הנביא האחרון וכו'
--- סוף ציטוט ---
עצם זה שהם לא עובדים את ה' בדרך הנכונה, כופרים במשה ועקדת יצחק, זה לא עבודה זרה?
ואני עדיין לא מבין איך שלמה עמאר נכנס למסגד וליקק, מילא פרסקי אבל מישהו שמתיימר להיות רב?
אביר הקרנפים:
הם מוצאים תירוצים שעיסלאם זה לא עבודה זרה ומותר להכנס למסגד.
Rafoe:
--- ציטוט של: לוחם יהודה על נובמבר 22, 2011, 12:38:00 ---תודה רבה לכולם,
קודם כל RAFO - הנצרות מאמינים גם באלוהים (כמובן שלא אותו אחד) אבל מאמינים ב'שליחים' ישו ואמא שלו, כלומר בשילוש.. בקיצור אגדה שמגדה.
--- סוף ציטוט ---
כל עובדי האלילים מאמינים באל כלשהו.
כמו שציינתי מקודם - גם היוונים האמינו באלים משונים למניהם.
השאלה היא לא אם הם מאמינים באלהים או לא, אלא האם אמונתם סותרת את אחת מ-7 מצוות בני נח.
אם תעבור על הרשימה של מצוות בני נח ותשווה מול האסלאם והנצרות תגלה שחד משמעית כן.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה