השגריר האמריקני באו"ם לשעבר משוכנע כי איראן לא תפסיק את המרדף אחר הגרעין, ואם לא תהיה אופציה אחרת - יש לתקוף אותה.
"איראן לא תפסיק את המירוץ שלה אחר הגרעין, וצפון קוריאה לא תיפטר מהנשק הגרעיני שלה. אני מקווה שאותם אנשים שחושבים שטהרן תסכים לזנוח את תוכנית הגרעין שלה באמצעות משא ומתן בלבד יקשיבו היום לנאומו של אחמדי-נג'אד ויבינו את כוונותיו האמיתיות". כך אמר אתמול (יום ג') שגריר ארצות הברית לאו"ם לשעבר, ג'ון בולטון. בשיחה עם כתבים הוא אמר כי, בסופו של דבר, עדיף להפעיל כוח צבאי נגד איראן מאשר שהיא תשיג נשק גרעיני.
במהלך 17 החודשים שבהם כיהן כשגרירו של בוש, נודע בולטון כבעל "פה גדול", שלא חושש להביע את דעתו בפומבי. אלא שעתה, משעזב את תפקידו, נראה שהוא נותן יותר דרור ללשונו - בעיקר בנושאים הקשורים לנשק להשמדה המונית.
"אני מניח שהמוניטין והרקורד של איראן מוכיחים בבירור שהם לא מתכוונים לוותר על המרדף שלהם אחר העשרת אורניום", הוא הוסיף. "ואני חושב שגם בהנהגה שלהם יש תמימות דעים באש לכך שהם נמצאים בדרך הנכונה להשגת טכנולוגיה גרעינית".
לדבריו של השגריר לשעבר, ההחלטות החדשות על סנקציות נגד איראן לא ישפיעו על מהליכה של טהרן. הדרך היחידה להשפיע על טהרן, כך לדבריו, היא לבודד מהעולם, להגביר את הלחץ כלפיה ולמנוע ממנה טכנולוגיה וחומרים שהיא זקוקה להם.
כאשר נשאל האם יש לפעול בכוח נגד איראן, ענה בולטון כי הדבר צריך להיעשות בידי העם האיראני עצמו. "עם זאת", הוא הוסיף, "אם האלטרנטיבה היא איראן גרעינית - עד כמה שהשימוש בצבא לא רצוי מלכתחילה - איראן גרעינית היא גרועה יותר".
בולטון גם התייחס לצפון קוריאה, ותקף את החלטת ממשלת ארצות הברית להעביר לה 25 מיליון דולר, זאת כחלק מהסכם שהתקבל בשיחות השש-צדדיות לפירוקה של המדינה מנשק גרעיני.
"אני חושב שזהו סימן של חולשה, וזהו סימן גרוע במיוחד עבור איראן ומדינות אחרות שמנסות להשיג נשק גרעיני", אמר בולטון. "בנוסף, זה משחרר את צפון קוריאה מהפינה בה הייתה כלואה מאז הניסוי הגרעיני של באוקטובר. העברת הכספים פשוט תאפשר להם להמשיך בטקטיקה שלהם", הוא טען.