בדרום נערך כנס ראשון בנושא "חזון הנגב מול האתגר הבדואי". ח"כ ברוורמן תקף את "הממשלה הגרועה בתולדות המדינה", וטען כי נחוץ שיפור משמעותי בחינוך. ראש מועצת עומר הציע לבצע תוכנית התנתקות לבדואים, שתציע להם מהלך של פינוי-פיצוי
המועצה הציונית בישראל, בשיתוף עיריית דימונה, קיימו היום (ג') כנס בנושא "חזון הנגב מול האתגר הבדואי", שעיקרו בעיית הבעלות על הקרקעות בנגב.
את הכנס פתח ראש העיר, מאיר כהן, שתיאר איך החיים בדימונה השתנו בעקבות הפשיעה שמגיעה מהתושבים שבסביבות העיר, כשהדברים מכוונים בעיקר לאוכלוסייה הבדואית.
חבר הכנסת אבישי ברוורמן, שהגיע לכנס, הביא עמו מטענים מבית - לא זה שבבאר שבע, אלא דווקא זה של מפלגת העבודה. "בכנסת מדברים הרבה ועושים מעט, ולכן אי אפשר להוביל פרויקטים. בפוליטיקה יש רק אנשי צבא ועסקנים. היום יש את הממשלה הגרועה בתולדות המדינה". ברוורמן טוען כי הממשלה צריכה לראות את הבעיה הבדואית כפרויקט לאומי. "יש לי חברים שרוצים להשקיע, אבל הם לא מאמינים במימשל", טען.
בכנס נידון נושא החינוך, שנחשב לבעייתי במיוחד בקרב האוכלוסייה הבדואית היא החינוך. ברוורמן אף טען נגד חברת סיעתו, פרופ' יולי תמיר, ואמר: "אני מאוכזב מרמת החינוך בארץ", וסיכם: "צריך מימשל שרוצה למשול, ולא מימשל שרוצה לעשות קומבינה בשביל תפקיד".
חבר הכנסת לשעבר, עמרם מצנע, אמר כי דרושה אכיפה הדוקה יותר באזור הדרום. "רק הממשלה יכולה להתמודד עם בעיות הבדואים. זה לא העיקר לתת להם, צריך גם לאכוף. בגלל רמת החינוך - רוב הילדים הבדואים לא יהיו נורמטיביים".
מפקד המחוז הדרומי ניצב אורי בר-לב, שנכח אף הוא בכנס, אמר כי ישנה ירידה של 60 אחוז בפשיעה בנגב, והוסיף: "במדינה נורמלית אוסרים אנשים שעושים עבירות בנייה. בעיית הפשיעה בנגב היא בעיית הפשיעה שלי, ואני גאה בטיפול בבעיה ובתוצאותיה".
פרופסור ארנון סופר סבור כי "תעשיית הילדים אצל הבדואים הפכה להיות עסק, בעקבות הכספים שהם מקבלים. איכות החיים בנגב מידרדרת ופריסת הבדואים על השטחים מדאיגה".
הצעות שונות ומשונות אחרות נשמעו באולם. אחת מקורית במיוחד נשמעה מפיו של פיני בדש, ראש מועצת עומר, שהציע כי קצבאות הילדים לא יועברו אל המשפחות, שלדבריו גם כך אינן משקיעות את הכספים בילדים. הוא טען כי הכסף צריך להיות מועבר למערכת החינוך, והוסיף כי יש לבצע את תוכנית התנתקות גם לגבי הבדואים בנגב, כלומר מעין הליך של פינוי-פיצוי למקומות מסודרים יותר".
משה בן עטר, מנכ"ל המועצה הציונית בישראל: "סוגיית הבדואים בנגב היא סוגיה לאומית חשובה ביותר. ישנה אוכלוסייה מרכזית שחיה בנגב ונמצאת במציאות שהמוביליות שלה פחותה מהאוכלוסייה היהודית, דבר שיוביל לאסון בעתיד".
נציג האוכלוסייה הבדואית היה ראש עיריית רהט, שניסה להסביר כי למרות שאין בכוונתו להפוך לציוני, יש לדעתו לפתור את סוגיית הקרקעות.