כתב נושא: יהודים מצרפת מבקשים מקלט מדיני מארה"ב  (נקרא 6458 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
7,000 יהודים קוראים לקונגרס האמריקני להעניק להם מקלט מדיני בגלל העלייה באנטישמיות.
דאגה בסוכנות היהודית: תנועה חדשה של יהודים צרפתים קוראת לקונגרס האמריקני לחוקק חוק שיאפשר להעניק מקלט מדיני ליהודי צרפת שיבקשו להגר אליה. הסיבה: עלייה באנטישמיות בצרפת ורדיפה על רקע לאומי. על העצומה, שפורסמה באינטרנט, חתמו בינתיים יותר מ-7,000 יהודים, שחלקם כבר היגרו לארצות-הברית ולקנדה, וחלקם עדיין מתגוררים בצרפת.

בעצומה נכתב, בין השאר, כי "אחרי העינויים הברבריים והרצח של צעיר יהודי מפריז בגלל היותו יהודי (הכוונה לאילן חלימי, שבדצמבר אשתקד נחטף ועונה למוות על ידי קבוצה מוסלמית), וכן על רקע העלייה באנטישמיות מצד מוסלמים במדינה, יותר ויותר חברים בקהילה היהודית הצרפתית אינם מרגישים בטוחים. מספר האירועים האנטישמיים הגיע לרמה שלא נראתה מאז מלחמת העולם השנייה.

אנו סבורים שאמריקה, הנאמנה למסורת של הענקת מקלט מדיני לאנשים החשופים לסכנה במדינתם, צריכה לפתוח את דלתותיה. אנו מבקשים מהקונגרס להעביר חקיקה שתעניק מעמד פליט ליהודים צרפתים". העצומה, עליה ניתן לחתום, מופיעה בכתובת:www.petitiononline.com/ID22206/petition.html

המגמה מדאיגה את הגורמים המטפלים בעלייה לישראל, ובראשם הסוכנות היהודית, שכן בשנים האחרונות היגרו אלפי יהודים מצרפת לארצות-הברית ולקנדה. מהגרים אלה הביאו לפריחה מחודשת של קהילות מזדקנות ברחבי צפון-אמריקה, וכתוצאה מכך בתי הכנסת התמלאו מחדש והשפעת התרבות הצרפתית הפכה להיות ניכרת.

"מעשה מוזר וטיפשי"
נציגים של ארגונים יהודים אמריקניים, חלקם לא-ציוניים, אף מגיעים לצרפת ופועלים לשכנע את היהודים להגר לקהילות שלהם. גם ערוצי הרדיו היהודיים בצרפת מפרסמים בתדירות גבוהה מידע על עורכי דין אמריקנים המציעים לחברי הקהילה עזרה בהגירה לארצות-הברית.

חיים מוזיקנט, מנכ"ל ארגון הגג של יהודי 
צרפת (הקרי"ף), הגדיר את פרסום העצומה כמעשה "מוזר, לא ראוי, טפשי ולא רלוונטי. יהודי צרפת יכולים להחליט לבד אם הם רוצים להישאר או לעזוב לישראל או לארצות-הברית, ולא צריכים עצומות כאלה".

מוזיקנט, השוהה בישראל במסגרת הכנס העולמי של היהדות הצרפתית הנערך במכללה האקדמית נתניה, אמר למעריב: "כיהודי בצרפת אני לא חש בסכנה, אלא שהרשויות עושות הכל כדי להגן על היהודים. אי אפשר להגיד שיהודים מתים בכל פינת רחוב בפריז".

"הכתובת על הקיר"
רוד קוקורודז, יהודי צרפתי שהיגר למיאמי שבפלורידה עם אשתו ושלושת ילדיהם, אמר לאחרונה לעיתון "מיאמי הראלד": "האווירה שנוצרה בעקבות הרצח של חלימי והעוינות הכללית מצד המוסלמים בצרפת כלפי היהודים הם שעמדו מאחורי ההחלטה שלי לעזוב". לדברי סגן נשיא הפדרציה היהודית בפלורידה, ג'ייקוב סולומון, יהודי צרפת "רואים את הכתובת על הקיר ואומרים 'אנחנו לא נמתין עד שיהיה מאוחר מדי'".

הקהילה היהודית בצרפת מונה כיום כחצי מיליון נפש, ונחשבת לקהילה היהודית הגדולה באירופה והשנייה בגודלה בעולם, אחרי ארצות-הברית. על פי הערכות, בשנים האחרונות היגרו כעשרת אלפים יהודים מצרפת לצפון-אמריקה, בין 2,000 ל-4,000 מהם השתקעו בדרום-פלורידה. לשם השוואה, משנת 2001 ועד היום עלו לישראל 14 אלף יהודים מצרפת.

מיכאל פרוינד, יושב ראש ארגון שבי ישראל הפועל להבאתם לארץ של עולים ממדינות שונות בעולם ולחיזוק הקשר בין קהילות נידחות לבין המדינה, אומר כי ההגירה של אלפי יהודים צרפתים לפלורידה היא אובדן גדול למדינת ישראל. "מדובר באנשים איכותיים שיכולים לתרום רבות למדינה, וחבל מאוד שכל כך הרבה מהם מחליטים לבנות את חייהם מחדש דווקא בארצות-הברית", אומר פרוינד. "ממשלת ישראל חייבת לעשות מאמצים גדולים יותר כדי למשוך יהודים מצרפת ולשכנע אותם שישראל היא הבית שלהם".
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
יהודים מצרפת מבקשים מקלט מדיני מארה"ב
« להגיב #1 ב- : מרץ 20, 2007, 16:42:44 »
מה זה השטויות האלה? מה הם מפגרים? כול יהודי הגולה צריכים לעולות לישראל עכשיו!

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #2 ב- : מרץ 20, 2007, 16:51:45 »
בס"ד
הם אטומים!!!
מעדיפים להוית בגלות מאשר בארץ ישראל!
יגאל=גואל

=       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק אושרי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לנצרות, יחי אודין והמטאל :)
« להגיב #3 ב- : מרץ 20, 2007, 19:36:15 »
בס"ד
הם אטומים!!!
מעדיפים להוית בגלות מאשר בארץ ישראל!
זה חובה לעלות לארץ ישראל אם אתה יהודי בגולה.....

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #4 ב- : מרץ 20, 2007, 19:42:01 »
בס"ד
תלוי בנסיבות כמו חיים למשל שלא יכול כי לא נונתים לו.
יגאל=גואל

מנותק אושרי

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לנצרות, יחי אודין והמטאל :)
« להגיב #5 ב- : מרץ 20, 2007, 19:50:08 »
יישר כוח לאלה שעלו.... ;) ;) :smil037: :smil037: :smil011: :smil011:
זה מצווה לעלות ארצה....

Aaron

• אורח
« להגיב #6 ב- : מרץ 20, 2007, 20:54:24 »
היהודים בצרפת ממש פחדים. יש שם הרבה אנטישמים והם רוצים לברוח בגלל זה??? איפה הכבוד היהודי? למה היהודים לא מתארגנים ושוברים לנבלות האנטישמיות האלה את הרגליים?

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #7 ב- : מרץ 20, 2007, 21:09:09 »
היהודים בצרפת ממש פחדים. יש שם הרבה אנטישמים והם רוצים לברוח בגלל זה??? איפה הכבוד היהודי? למה היהודים לא מתארגנים ושוברים לנבלות האנטישמיות האלה את הרגליים?

אתה יודע כמה ערבים יש בצרפת? זה פשוט לא הגיוני מה שנהיא שם..הם מישתלטים על כול העולם החזירים האלה..גם בניו יורק בזמן האחרון יש מלא
ערבים..

Aaron

• אורח
« להגיב #8 ב- : מרץ 20, 2007, 21:28:40 »

אתה יודע כמה ערבים יש בצרפת? זה פשוט לא הגיוני מה שנהיא שם..הם מישתלטים על כול העולם החזירים האלה..גם בניו יורק בזמן האחרון יש מלא
ערבים..
תאמין לי אני יודע אבל זה לא אומר כלום. כמות קטנה של יהודים יכולים לעשות הרבה אם הם רק ירצו - ראה פעולות מבורכות שעשה הצדיק חיים בן פסח.
צריך לרדוף את המוסלמים והאנטישמים בצרפת. לשרוף מסגדים! לחלל להם בתי קברות בתגובה למעשים שלהם ולפרק להם את הצורה ברחובות כדי שהם יפחדו לצאת מהבית.
המוסלמים והאנטישמים מאוד פחדנים, אתה זוכר איך חיים סיפר איך שהם כיסחו לניאו נאצים בארה"ב את הצורה ונאצים הפסיקו לעשות הפגנות וכולם היו בבתי חולים. ככה היהודים צריכים להתנהג בכל מדינה.

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #9 ב- : מרץ 20, 2007, 22:05:47 »

ערבים..
תאמין לי אני יודע אבל זה לא אומר כלום. כמות קטנה של יהודים יכולים לעשות הרבה אם הם רק ירצו - ראה פעולות מבורכות שעשה הצדיק חיים בן פסח.
צריך לרדוף את המוסלמים והאנטישמים בצרפת. לשרוף מסגדים! לחלל להם בתי קברות בתגובה למעשים שלהם ולפרק להם את הצורה ברחובות כדי שהם יפחדו לצאת מהבית.
המוסלמים והאנטישמים מאוד פחדנים, אתה זוכר איך חיים סיפר איך שהם כיסחו לניאו נאצים בארה"ב את הצורה ונאצים הפסיקו לעשות הפגנות וכולם היו בבתי חולים. ככה היהודים צריכים להתנהג בכל מדינה.

אתה לא מבין דבר אחד..היהודים גם בארץ וגם בעולם פחדנים..וזה נכון..

Aaron

• אורח
« להגיב #10 ב- : מרץ 20, 2007, 22:14:31 »

ערבים..

אתה לא מבין דבר אחד..היהודים גם בארץ וגם בעולם פחדנים..וזה נכון..
איך הסקת שאני לא מבין את זה? אני יודע את זה טוב מאוד. אמרתי מה צריך שיהיה. צריכים לקום הרבה חיימים בן פסחים במקומות אחרים בעולם. כדי להציל את הכבוד היהודי.

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ופדויי ה' ישובון ובאו ציון ברינה
« להגיב #11 ב- : מרץ 21, 2007, 08:08:19 »
רוצים לברוח לכל מקום, חוץ מאשר למדינת ישראל...  דבר לא השתנה.  בזמן שההורים שלי עלו ב-74 לישראל (אבי היה ציוני ואידאליסט), רוב מכריהם בחרו לעבור מברה"מ לשעבר לארה"ב, לשוודיה, לאוסטרליה, לגרמניה---לכל מקום, חוץ מאשר למדינת ישראל.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק אלירן

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #12 ב- : מרץ 21, 2007, 14:26:27 »
רוצים לברוח לכל מקום, חוץ מאשר למדינת ישראל...  דבר לא השתנה.  בזמן שההורים שלי עלו ב-74 לישראל (אבי היה ציוני ואידאליסט), רוב מכריהם בחרו לעבור מברה"מ לשעבר לארה"ב, לשוודיה, לאוסטרליה, לגרמניה---לכל מקום, חוץ מאשר למדינת ישראל.

בדיוק ככה גם סבא שלי! כול האחים שלו באמריקה והוא גם יכל לעלות לאמריקה אבל הוא אמר לא! אני רוצה לירושלים! לארץ ישראל!

מאיפה אתה מברית המועצות?

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #13 ב- : מרץ 21, 2007, 15:40:37 »
בס"ד
הוא מארה"ב.
יגאל=גואל

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #14 ב- : מרץ 22, 2007, 22:48:02 »

בדיוק ככה גם סבא שלי! כול האחים שלו באמריקה והוא גם יכל לעלות לאמריקה אבל הוא אמר לא! אני רוצה לירושלים! לארץ ישראל!

מאיפה אתה מברית המועצות?
אני צבר---נולדתי בא"י.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן
ג'וליאן סופיר
ארנולד ישראלוב
רחמים לוטטי
חברי מחתרת בת-עין
יונה אברושמי
יבגני גרוסמן
אלכסנדר רבינוביץ'
מורדי הראל
אליצור הראל

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #15 ב- : מרץ 22, 2007, 23:05:49 »

מאיפה אתה מברית המועצות?
אני צבר---נולדתי בא"י.
בס"ד
אז איך עכשיו ארה"ב?..
יגאל=גואל

מנותק דוקא_כך

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #16 ב- : מרץ 29, 2007, 03:09:48 »

מאיפה אתה מברית המועצות?
אני צבר---נולדתי בא"י.
בס"ד
אז איך עכשיו ארה"ב?..
אני אספר בהזדמנות.  שום דבר מיוחד---סתם עוד סיפור שיגרתי על ישראלי חילוני טועה ותועה שלאחר שירותו הצבאי הגשים את חלומו האידיוטי לרדת לגלות ארה"ב.  ב"ה שנחשפתי לכתביו של הרב כהנא, כך שכעת חזרה מלאה בתשובה וחזרה לא"י היא רק עניין של זמן.
יהונתן פולארד
ראובן מנינג
יגאל עמיר
חגי עמיר
עופר גמליאל
שלמה דביר
ירדן מורג
דוד אמויאל
חזקיהו עמי פופר
גור המל
ישי שליסל
דני טיקמן