חדשות ודיונים > דיון כללי

אריה דרעי: לרצוח את לוחמי תג מחיר, ולתמוך בערפאת - סרט חדש שלנו

<< < (3/5) > >>

eshamir:

--- ציטוט של: hebraic על אוקטובר 04, 2011, 23:14:15 ---גם אפילו לפי הפסק שהבאת בלינק שהובא בשמו ... זה מדאגה לישראל,בלי שום קשר לאי ההסכמה שלך לפסק עצמו,
הטעם המובא הוא משום דאגה שלא תהיה מלחמת אחים,הלא כך?.הוא כן התנגד לגירוש ואמר את זה בפומבי,ואירגן עצרת תפילה המונית בכותל נגד תוכנית הגירוש וכו'

--- סוף ציטוט ---
אתה באמת כזה תמים?!
מה אתה מצפה שהוא רק יוציא פסק לכל החיילים שלא יסרבו פקודה וילכו לגרש יהודים?
בוודאי שהוא יעטוף את זה במסווה של מניעת מלחמת אחים.. ורצוי כמובן להוסיף תבלינים נוספים בצורה של עצרות תפילה וכ"ו..
הכל בשביל להמתיק את הגלולה המרה של הפסק האנטי יהודי שלו.

ובוא נעבור לרגע לפסק שלו! יש איסור תורה של "לא תחנם":

כִּי יְבִיאֲךָ ה' אֱלֹקיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתָּה בָא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ, וְנָשַׁל גּוֹיִם רַבִּים מִפָּנֶיךָ הַחִתִּי וְהַגִּרְגָּשִׁי וְהָאֱמֹרִי וְהַכְּנַעֲנִי וְהַפְּרִזִּי וְהַחִוִּי וְהַיְבוּסִי,
שִׁבְעָה גוֹיִם רַבִּים וַעֲצוּמִים מִמֶּךָּ. וּנְתָנָם ה' אֱלֹקיךָ, לְפָנֶיךָ וְהִכִּיתָם; הַחֲרֵם תַּחֲרִים אֹתָם, לֹא תִכְרֹת לָהֶם בְּרִית וְלֹא תְחָנֵּם

כתב הרב אברהם שפירא זצ"ל
לפי דין תורה חל איסור גמור למסור קרקע של ישראל לנכרי, משום לאו ד"לא תחנם" ומשום ביטול מצוות ישוב ארץ ישראל המחייבת כל יחיד ויחיד מישראל.
איסור זה חל על כל יהודי אזרח וחייל כאחד. פקודה להשתתף בפינוי יהודים מביתם ע"מ למסור את הקרקע לנכרים הינה פקודה הנוגדת את דת תורתינו הקדושה ואסור לקיימה.
כל פקודה הנוגדת את ההלכה והכופה לעבור על דברי תורה, אין לה כל תוקף, אסור להשמע לה ואין לאף אדם סמכות להורותה.
על כגון זה כתב הרמב"ם – "אין צריך לומר אם גזר המלך לבטל מצוה אין שומעין לו" (פ"ג מהלכות מלכים ה"ט). כל שיעבור על איסור זה לא יינקה, לא בעולם-הזה ולא בעולם-הבא.

מאיפה יש לרב עובדיה את הסמכות להוציא פסק הפוך מדעת התורה! יש פסוק מפורש שאוסר את זה! אפילו תנאים לא יכולים
לחלוק על ציווי מהתורה! כל מה שנכתב בתורה זה הלכה למשה מסיני ואין לרב עובדיה שום סמכות שבעולם לפסיקה כזאת!
זה בדיוק דומה לזה שהוא יפסוק שמותר לאכול חזיר ח"ו בשביל שלא תהיה מלחמת אחים.

hebraic:
חיים - שיהיה ברור לא הגנתי על ש"ס , אף פעם לא הצבעתי ש"ס ולמען הכנות גם לא מתכנן...מחיתי על משהו שנראה בעיני לא תקין בנוגע ליחס לתלמיד חכם.

"הרב עובדיה כן הטיף בריחה מארץ ישראל הרבה שנים כבר"
מחילה ,אבל מתי ?  הדבר היחיד שהוא כתב בנושא זה שתאורתית במקום פיקוח נפש אם אפשר למנוע את זה על ידי השגת שלום שהמחיר שלו יהיה שטחים,אז זה מותר (מאמר הלכתי בשם "מסירת שטחים מא"י במקום פיקוח נפש", תחומין, י (תשמ"ט) עמודים 47-34 ) . מאז הוא אמר שאדרבה המצב הוכיח שלמסור שטחים רק מסכן נפשות,ולא מונע סכנת נפשות, לכן שבוודאי שאסור למסור שטחים בימינו.(הנה לינק עם ציטוט דבריו(מתוך מכתב) המעודכנים בנושא http://www.news1.co.il/Archive/001-D-18979-00.html)
 בגדול ממה ששהיסטוריה מראה ש"ס בהחלט מוכנה לשבת בממשלה שמאלנית,אבל הם לא תומכים בהסכמים התאבדותיים בשעת האמת.בקשר לממשלת ברק,הרי ש"ס הפילה את הממשלה הזאת בדיוק בגלל קמפ דיוויד(מצטט מהערך אהוד ברק בויקיפדיה (פשוט מקור זמין) "ביולי 2000 יצא ברק למשא ומתן מרתוני עם יושב ראש הרשות הפלסטינית יאסר ערפאת בקמפ דייוויד, בחסות נשיא ארצות הברית, ביל קלינטון. יציאתו של ברק לקמפ דייוויד מוטטה למעשה את הקואליציה, כאשר המפד"ל, ש"ס וישראל בעליה פרשו ממנה ואילו בקואליציה נותרו רק ישראל אחת, שגשר פרשה ממנה לאחר השיחות, ומפלגת המרכז שהייתה בתהליכי התפוררות מתקדמים.")  . אפשר להזכיר את זה שהם סירבו לשבת בממשלת שרון כשרצתה לקדם את הגירוש , וכו' .

"הימנעותם אפשרה את העברת הסכמי אוסלו"

בסך הכל היה להם רוב בין כה וכה. כך או כך, ברור שאני סובר שש"ס הייתה צריכה להתנגד . אני לא "מגן " על ש"ס,אני פשוט רוצה דיוק היסטורי כאן .להאשים אותם שהם תמכו בזה זה פשוט לא אמת.
ובכל אופן,כפי שאמרתי,גם אם לא מסכימים עם תלמיד חכם ,עדיין זה ממש לא סיבה להתייחס אליו בחוסר כבוד. אני לא אומר שאין ביקורת על ש"ס , אבל לפחות צריך לדייק ...

תראה אתה מן הסתם זוכר את התקופה יותר טוב ממני,הייתי אז די צעיר,אבל ממקורות היסטוריים בנושא ברור לחלוטין שש"ס פרשה בעקבות החתימה על ההסכמים ,אף על פי שנמנעה בתחילה.(ציטוט מויקיפדיה בערך ש"ס "לאחר הבחירות בשנת 1992 חברה ש"ס לשמאל והצטרפה לממשלת ישראל העשרים וחמש. אולם בעקבות חתימת הסכמי אוסלו פרשה מהקואליציה" (אף על פי שגם שם מצוין שדרוש מקור)  ומהערך "ממשלת ישראל העשרים וחמש"  "בתוך הממשלה הייתה התנגדות קלה בלבד להסכמי אוסלו בשלביו המוקדמים. בהצבעה על הסכם אוסלו בממשלה הצביעו כל שרי הממשלה בעד למעט השרים שמעון שטרית ואריה דרעי שנמנעו. עם חתימת הסכמי אוסלו פרשה ש"ס מהממשלה ובכך תמה ההתנגדות לתהליך השלום בתוך הממשלה. כאשר הצטרף אהוד ברק לממשלה, הוא נמנע בהצבעה על הסכמי אוסלו ב', אולם לאחר שרבין גער בו על כך הוא יישר קו עם התומכים בהסכמים." )

אני לא חושב שחברי הכנסת של ש"ס רשעים.יש בש"ס לאורך השנים ח"כים שמנסים לפעול למען כל מיני מטרות טובות, יש להם חברי כנסת שאף נלחמים באופן קבוע עבור ארץ ישראל (למשל הרב ניסים זאב)

בכל אופן שוב .. ש"ס זה לא העניין כאן,לפחות לא מבחינתי. תלמידי חכמים צריכים להיות מכובדים,קל וחומר פי כמה וכמה כשמדובר באחד מגדולי הדור. הזכרתי את עניין ההימנעות באוסלו בגלל שאמרו בנושא משהו שלא היה נכון...לא בכוונות זדון אני מניח ...וזה טעות נפוצה,לכן ,כשיש הזדמנות,אני טורח לתקן טעויות כאלה, בוודאי כשהם מיוחסות לתלמיד חכם ח"ו.

hebraic:
ESHAMIR -  אתה חושב שתלמיד חכם שלילות כימים לומד והוגה בתורה וכתביו עוסקים בתורה ורק בתורה ימציא סיפורי אלף לילה ולילה כדי להמתיק פסק הלכה,שהוא בדה מליבו?

דבר ראשון - אין בידינו שום פסק, הכל הובא "בשם" האומר , בלי שום פסק, באתר שחשוד ולא מביא אפילו ציטוט אחד אפילו של הרב מביא הדברים בשם אומרם... אבל לפי הטעם שהובא שם,זה היה משום חשש שזה יוביל למלחמת אחים. ז"א אף על פי שהיה ראוי לסרב , לא צריך להגיע למלחמת אחים בגלל זה .

דבר שני - הרב עובדיה יוסף שליט"א התנגד נחרצות לתוכנית הגירוש ,והכריז על זה בריש גלי ,לכן כמעט כל מה שהבאת לא רלוונטי . מעבר למחלוקת על אם לסרב או לא לסרב . ובעוד שדברי הרב אברהם שפירא זצוק"ל שהבאת מונחים לפנינו,אין בידינו את דברי הרב עובדיה יוסף שליט"א. לכן איך אפשר לדון על זה לעומק ולראות מה המקורות שלו?

סתם לרקורד ,גם הרב מרדכי אליהו זצוק"ל חשש מהעניין של סירוב פקודה ...אף על פי שזה כן איסור תורה (שכך משתמע גם מהדברים שהובאו בכתבה שהבאת) . למשל עיין כאן http://www.inn.co.il/News/News.aspx/115360
וכאן http://www.inn.co.il/News/News.aspx/114536

נ.ב: שיהיה ברור שאני בעד סירוב פקודה מול כל פקודה שסותרת את התורה .

Rafoe:
מו"ר כבר התייחס לנושא הזה (רבנים שפוסקים בניגוד לדעת תורה):

אביר הקרנפים:
ואסור לשכוח שהרבובדיה בעצמו היה רב מטעם ועד היום הוא כל כך גאה בזה שהוא ממשיך ללבוש את האיצטלא של הרב מטעם.
והגישה עדיין גישה של רב מטעם...
כמו אבו עמאר שישר רץ למסגד ללקק לערבושים.

נראה אותו עכשיו רץ לבית הכנסת בו נהג להתפלל יונתן פלמר, להתנצל בפני התושבים, לומר דברי חיזוק וללמוד משהו לעילוי נשמת הקדושים... נראה אותו. הרב מטעם...

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה