כתב נושא: הרב לאו: האנטישמיות מחלת נפש בינלאומית  (נקרא 1812 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
הרב לאו: האנטישמיות זו מין מחלת נפש בינלאומית, מכה מהלכת. הנגע האנטישמי זה נגע צרעת באדם, ככל שתנסה לא תצליח למחוק אותו.

רבה הראשי של תל אביב, הרב ישראל מאיר לאו התייחס בכנס ירושלים לסיבות לאנטישמיות ברחבי העולם ואמר "אני רק רוצה לומר את זוית הראייה הידועה של רבי שמעון בר יוחאי: הלכה היא וידוע שעשיו שונא ליעקב, אתה יכול לחפש סיבות אתה יכול למצוא סיבות אך בסופו של דבר יש כאן אקסיומה - מצב שנאת עשיו ליעקב היא מצב נתון וקבוע", אמר.

הרב לאו מנה את הסיבות השונות לאנטישמיות שנאמרו בעבר ונאמרות כיום ואמר"יש מאמרים רבים בהם כתבו שבזמן שהיהודי שונה בלבושו, בעל זקן ופיאות, שונה בשפתו ובהשכלתו, אינו מעורה בחיי התרבות והאומנות של האומה בתוכה הוא יושב אז ברור שהוא נרדף, שונה ובזוי כי לא אוהבים את החריג. אם נהיה כמותם השנאה תיעלם. זה נאמר בפולין, הונגריה, וורשה וכד'".

הרב מציין כי קילומטר משם בגרמניה, שם לא היינו שונים מהעם הגרמני, לא בלבוש לא בשפה לא בתרבות לא באומנות ולא בכל התחומים. היו תעשיינים ורוטשילדים, אהבו אותנו? כיבדו אותנו? נעלמה האנטישמיות? בפולין שנאו אותנו כי היינו שונים ובגרמניה שנאו אותנו כי היינו שווים ושווים פלוס", אמר.לדבריו, לא השוני ולא השוויון יכולים להוות סיבה לנגע האנטישמיות.

"היו שאמרו שונאים אותנו אך ורק משום שאנו דיירי משנה, אין לנו בית, אם נלך לפלסטינה ונקים את הבית שלנו לא תהיה סיבה לשנוא אותנו. זה נשמע אירוני עכשיו. באנו הביתה – חיבקו אותנו פה? מחבקים אותנו שם? לא פה מחבקים אותנו וגם שם באים איתנו בדברים קשים על הרצון והביצוע לחזור הביתה ולהיות חזקים פה. סליחה שניצחנו". אז מה הסיבה? לרדוף אותנו כי יש לנו בית ולרדוף אותנו כי יש לנו בית?" אמר.

לסיום אמר הרב לאו, "אני מנסה להבין את הנושא ומכיר את כל הצדדים המעורבים אבל אני לא מצליח, זו מין מחלת נפש בינלאומית, מכה מהלכת. הנגע האנטישמי זה נגע צרעת באדם, ככל שתנסה לא תצליח למחוק אותו. אתה רוצה להיות חזק - זה לא טוב, אתה רוצה להיות נחמד - זה לא טוב, ואם אתה נכנע – זה בטוח לא טוב".
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i