כתב נושא: שאלה - שחור לבן  (נקרא 3427 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
שאלה - שחור לבן
« ב- : ספטמבר 13, 2011, 21:47:59 »
לפי ההלכה צריך ללכת בלבוש שחור לבן (כמו תלמידי ישיבה) או שזה "מנהג"? ואם כן מה המקור של זה?

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה - שחור לבן
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 13, 2011, 23:50:36 »
לפי ההלכה צריך ללכת בלבוש שחור לבן (כמו תלמידי ישיבה) או שזה "מנהג"? ואם כן מה המקור של זה?

לא נראה לי. יש גם דתיים-לאומיים שלובשים ג'ינסים...
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה - שחור לבן
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 14, 2011, 00:05:09 »
זו בכלל לא חובה , חרדים לובשים שחור כי זה מכובד ומראה על כובד ראש ורצינות.
{א} שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: {ב} עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: {ג} אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: {ד} הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: {ה} יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: {ו} יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: {ז} יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: {ח} יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

פרק תהילים זה יהיה לרפואת יניב בן ענת הי"ו

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
שאלה - שחור לבן
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 14, 2011, 02:19:35 »
התופעה החלה באירופה שבין המלחמות. תלמידי הישיבות התלבשו כמו הסטודנטים. המטרה הייתה כבוד התורה ולומדיה. המטרה הייתה גם לזרז הורים לשלוח את ילדיהם לישיבות ולהראות שזה מכובד ונאה וכו'.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה - שחור לבן
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 14, 2011, 03:02:51 »
התופעה החלה באירופה שבין המלחמות. תלמידי הישיבות התלבשו כמו הסטודנטים. המטרה הייתה כבוד התורה ולומדיה. המטרה הייתה גם לזרז הורים לשלוח את ילדיהם לישיבות ולהראות שזה מכובד ונאה וכו'.

אז זה בכלל מנהג ארופאי?

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שאלה - שחור לבן
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 14, 2011, 07:43:17 »
אז זה בכלל מנהג ארופאי?
כן , זה התחיל באירופה
{א} שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: {ב} עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: {ג} אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: {ד} הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: {ה} יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: {ו} יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: {ז} יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: {ח} יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

פרק תהילים זה יהיה לרפואת יניב בן ענת הי"ו

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה - שחור לבן
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 14, 2011, 18:49:10 »
כן , זה התחיל באירופה

השאלה יותר בכיוון של האם זה מנהג של ארופאים גויים ? כי אני יודע שמגבעות וכובעים זה פטיש של הארופאים ימח שמם.

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי"
שאלה - שחור לבן
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 14, 2011, 18:50:25 »
השאלה יותר בכיוון של האם זה מנהג של ארופאים גויים ? כי אני יודע שמגבעות וכובעים זה פטיש של הארופאים ימח שמם.
לא נראה לי שזה מנהג גויי בחיים לא ראיתי אירופאים מתלבשים ככה..סתם שאלה אתה רוצה להיות חרדי?

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה - שחור לבן
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 14, 2011, 18:53:55 »
לא נראה לי שזה מנהג גויי בחיים לא ראיתי אירופאים מתלבשים ככה..סתם שאלה אתה רוצה להיות חרדי?
היום לא אבל פעם נראה לי שהם כן.. ותגדיר "רוצה להיות חרדי" ? אני חוזר בתשובה ומתעניין בכמה דברים.. מי שרוצה לעבוד את ה' לא צריך ללבוש שחור לבן.. (וגם לא ג'ינס וגופיה.. חח)

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי"
שאלה - שחור לבן
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 14, 2011, 18:56:15 »
היום לא אבל פעם נראה לי שהם כן.. ותגדיר "רוצה להיות חרדי" ? אני חוזר בתשובה ומתעניין בכמה דברים.. מי שרוצה לעבוד את ה' לא צריך ללבוש שחור לבן.. (וגם לא ג'ינס וגופיה.. חח)
אתה יודע מה זה חרדי(שחור לבן).אני יודע שהם הולכים ככה כדי להבדיל את עצמם מהגויים.שמעתי את הרב
אמנון יצחק שזה לא משנה דתי לאומי או חרדי,העיקר שמקיימים את השולחן ערוך

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה - שחור לבן
« להגיב #10 ב- : ספטמבר 14, 2011, 18:56:55 »
אתה יודע מה זה חרדי(שחור לבן).אני יודע שהם הולכים ככה כדי להבדיל את עצמם מהגויים.שמעתי את הרב
אמנון יצחק שזה לא משנה דתי לאומי או חרדי,העיקר שמקיימים את השולחן ערוך

בדיוק.. אם אתה מקיים תורה ומצוות זה לא משנה איך תתלבש או איך תילך.. ואני לא חושב שאני בחור של "שחור לבן" חח