כתב נושא: לימוד קבלה, הזוהר הקדוש וכ'  (נקרא 4065 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
לימוד קבלה, הזוהר הקדוש וכ'
« ב- : ספטמבר 05, 2011, 18:14:08 »
למי מותר להתחיל להתעניין וללמוד? הבנתי שלא לכל אחד ולפעמים זה גם יכול לשגע אנשים ><

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 05, 2011, 18:36:41 »
קודם כל רק מי שלמד ש"ס ופוסקים  ובן אדם ירא שמים יכול ללמוד קבלה  מגיל  40- להרבה דיעות
ובהדרכת רב צדיק מקובל. כך שאין לנו מה לגעת בזה כרגע , אבל זוהר אפשר לקרוא .
{א} שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: {ב} עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: {ג} אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: {ד} הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: {ה} יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: {ו} יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: {ז} יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: {ח} יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

פרק תהילים זה יהיה לרפואת יניב בן ענת הי"ו

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 05, 2011, 18:39:25 »
ואם עשיתי את כל זה ואני לומד את הקבלה וכל הסודות, מה אני יודע בעצם?
אני לא מדבר על להפוך למכונת כסף שכותבת קמעות וגובה שקלים..

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 05, 2011, 18:49:02 »
אתה יודע את סודות התורה , וכל מיני דברים על העולם ודברים רוחניים אני לא יודע בדיוק מה כי זה  "תורת הנסתר"
זה הרובד הסוד של התורה , וגם קבלה מעשית  שאפשר  להגיד כל מיני שמות ולעשות כל מיני פעולות ומי שמגיע
לדרגה הזאת של להיות מקובל אני מניח שמקבל גם רוח הקודש.
{א} שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: {ב} עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: {ג} אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: {ד} הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: {ה} יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: {ו} יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: {ז} יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: {ח} יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 05, 2011, 19:07:54 »
דרך אגב יש כל מיני ספרים ומכונים שמלמדים קבלה מעשית כל הכשפים והדברים האלה.. מותר להתעסק בזה לפני שחוזרים בתשובה שלמה ולומדים תורה וכ' וכ' וכ' ?

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי"
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 05, 2011, 19:08:44 »
דרך אגב יש כל מיני ספרים ומכונים שמלמדים קבלה מעשית כל הכשפים והדברים האלה.. מותר להתעסק בזה לפני שחוזרים בתשובה שלמה ולומדים תורה וכ' וכ' וכ' ?
אסור לך יש אנשים שהשתגעו כי הם התעסקו בדברים כאלה

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 05, 2011, 19:10:08 »

גם מי שחרדי אסור לו , זה רק לאנשים ראויים ביותר שקידשו את עצמם וכל מה שעוד כתבתי לך . מי שלא ראוי
ועוסק זה הוא משתגע בסוף ואני מכיר משהו שעסק זה למרות שרב אחד הפציר בו על זה וואחרי שהרב נפטר הוא המשיך ללמוד והיום הוא במזרע.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 05, 2011, 19:39:54 »
מה הכוונה הוא במזרע?

ואם אדם חוזר בתשובה, ומחליט להקדיש את כולו רק לזה, בסופו של דבר הוא הופך להיות מקובל ? ואם אדם בוחר לדעת את כל הדברים האלה אבל להיות אדם פשוט וצנוע מבלי חצרות תלמידים וכל האנשים מסביב שהופכים כל דבר למסחרה..

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 05, 2011, 19:48:37 »
זה בית חולים לחולי רוח..

אתה חייב קודם כל ללמוד את התורה ושאר הדברים לפני שאתה מתחיל להתעסק בזה

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 05, 2011, 19:49:04 »
הוא בבית משוגעים , רק מי ששומר על הקדושה ובקי בש"ס אחרי גיל 40  בהדרכת מקובל יכול ללמוד.

וד"א מי שמשתמש בקבלה מעשית מבלי רצון ה' בכך ינצק לבסוף.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : ספטמבר 05, 2011, 20:17:26 »
האמת זה צירוף מקרים אני חושב.. היום נזכרתי בבחור שהייתי ילד הייתי נוהג לראות בבית כנסת.. (אדם מוכר מהעיר)
הוא היה אדם נורמאלי אבל הוא היה קורא בזוהר והולך ומשגע רבנים שילמדו אותו קבלה (לפי מה ששמעתי אף אחד לא הסכים אמרו לו שהוא לא מוכן \ מתאים)

הוא התעמק התעמק והיום הבנאדם דפוק אששש ברמות!! זה נשמע הזוי אבל היום יצא לי לראות אותו ברחוב צועק כמו לאדע מה ואז נזכרתי מי הבחור אז שאלתי את דוד שלי (שמכיר אותו עוד שהוא היה ילד) והוא אמר לי שיש סיכוי גדול שזה בגלל שהוא למד וכ' וכ'..

אז התחלתי להתעניין בזה להבין מה מי ומו.. ראיתי משהו הזוי ביותר "מדריך להפוך נחושת לזהב" עם ביצים תולעים וכ'.. מותר לעשות דברים כאלה \ לנסות ?

מנותק לא חשובה

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "מוטב שאכשל באהבת חינם מאשר בשנאת חינם"
« להגיב #11 ב- : ספטמבר 05, 2011, 20:19:24 »
יש אצלנו בבצפר גם ילד שהתעסק עם זה ועכשיו הוא השתגע וחושב שהוא מדבר עם רוחות

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #12 ב- : ספטמבר 05, 2011, 20:22:54 »
יש אצלנו בבצפר גם ילד שהתעסק עם זה ועכשיו הוא השתגע וחושב שהוא מדבר עם רוחות

יכול להיות שהוא באמת מדבר עם רוחות

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #13 ב- : ספטמבר 05, 2011, 20:36:12 »
דניאל תיקח גם אתה גז מזגנים ותדבר עם רוחות

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #14 ב- : ספטמבר 05, 2011, 20:37:30 »
דניאל תיקח גם אתה גז מזגנים ותדבר עם רוחות
זה הגיוני מאוד.הוא יכול להגיד כל מיני דברים(לחשים,שמות מפורשים..)ואי אפשר לדעת מה זה אומר ואיך זה משפיע

מנותק לא חשובה

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "מוטב שאכשל באהבת חינם מאשר בשנאת חינם"
« להגיב #15 ב- : ספטמבר 05, 2011, 20:38:10 »
זה הגיוני מאוד.הוא יכול להגיד כל מיני דברים(לחשים,שמות מפורשים..)ואי אפשר לדעת מה זה אומר ואיך זה משפיע

אבל אומרים שאיפה שיש מזוזה רוח לא יכולה להיכנס לא?

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #16 ב- : ספטמבר 05, 2011, 20:40:32 »

שמע לא חסר מקרים כאלה ואחרים שמועות וסיפורים.. אני לא יודע וקטונתי מלפסול, אבל מה שכן אני יודע שמי שרוצה לתקשר או לעסוק בדברים כאלה צריך להיות אדם צדיק ומבין עניין.. אדם רגיל היה משתגע במקום..

אבל אומרים שאיפה שיש מזוזה רוח לא יכולה להיכנס לא?

אל תפחדי אין דברים כאלה בארץ לפי מה שיצא לי לקרוא, רשב"י הקדוש עליו השלום גירש את כל השדים והרוחות מאדמת ארץ ישראל.
הכל קורא מהקב"ה, אם לא צריך לקרות לא קורא, אם קורא אז זה רצון השם.

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #17 ב- : ספטמבר 05, 2011, 20:42:56 »
בקשר לכל מיני מזיקים,הדעות חלוקות..בכל מקרה,גם אם יש כאלה בארץ,השליטה שלהם חלשה מאוד והם יכולים
להיכנס לבנאדם(דיבוק)רק אם הוא עשה חטאים מאוד גדולים.

ואסור לתקשר עם המתים(גם רבנים)זה איסור מהתורה והעונש על זה זה סקילה

כן,על מזוזה כתוב שדי=שומר דלתות ישראל

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #18 ב- : ספטמבר 05, 2011, 20:59:25 »
בס"ד
אחי אני מציע לך להתחיל ללמוד גמרא אחרי שתלמד את זה בקביעות אתה תאהב את זה מאוד ותתחיל להרגיש את הקדושה האור והעריבות שיש בלימוד התורה עם כל ההנאות הרוחניות
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #19 ב- : ספטמבר 05, 2011, 22:09:57 »
שמע הציוני , זה  בכלל לא צירוף מקרים אותו איש התחיל לעסוק בקבלה ואז הרב לופס זצוק"ל נזף בו
והוא הפסיק , אחרי שהרב נפטר הוא המשיך ללמוד קבלה ואחרי כמה ימים השתגע .
אין לך מושג  מי זה היה הרב  שלום לופס  זצוק"ל רבה של העיר עכו לשעבר , מקובל וצדיק מלומד בניסים
היום כבר אין רבנים כאלו  :old_cry: את זה שמעתי מהרבה אנשים שגרים בעכו ובכלל בהרבה מקומות 
מדברים על הרב שיש את ההילולא שלו , ויש עליו ספר "עבד נאמן "

ובכל אופן אל תתעסק בקבלה , וחוץ מזה אתה לא תוכל בעצם כי אין לך ספרים של זה אתה לא תוכל להשיג בשוק
בנקל.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #20 ב- : ספטמבר 05, 2011, 22:21:15 »
לא התכוונתי כאילו שכל הנושא הזה שפתחתי זה צירוף מקרים, כי בדיוק היום נזכרתי בבחור ומה שקרה לו בגלל הקבלה (לכאורה.. או שלא?) ואז אתה גם סיפרת מקרה דומה..

ולהתעסק בזה? לא חשבתי על זה בכלל חח.. יש לי עוד הרבה לעשות לפני שאני בכלל יוכל להתקרב לזה..