כתב נושא: יש לי שאלה על הרב עובדיה  (נקרא 3703 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Alex37

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • תחי יהודה!
יש לי שאלה על הרב עובדיה
« ב- : אוגוסט 28, 2011, 20:39:37 »
בס"ד

בלי שום ספק הוא פשע בצורה נוראית וחילל את שם ה' ברבים כשהוא הכשיר את אוסלו, הפלאשמורה... האם הפסיקות האיומות והרצחניות שלו שוללות ממנו את הזכות לפסוק הלכה בכלל, או שמותר לקבל את הפסיקות (האחרות) שלו? מה בעצם הדין לגביו, האם הוא עדיין ראוי לכבוד של תלמיד חכם, או שלא? תודה.                 
כל דור שאינו נבנה בימיו [בית-המקדש] מעלין עליו כאילו הוא החריבו. תלמוד-ירושלמי, מסכת יומא, א'.

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
יש לי שאלה על הרב עובדיה
« להגיב #1 ב- : אוגוסט 28, 2011, 20:45:01 »
בס"ד
כל אחד הוא אדם וכל אדם יכול לטעות ולפי מה ששמעתי הרב עובדיה הורה בסוף לא להצביע להסכמים אבל בסוף הח"כים הצביעו
הרב עובדיה יוסף הוא אחד מגדולי הדור נשמה מאוד גבוהה בקיא בכל חלקי התורה מזכה את הדור שלנו עם פסיקותיו מסופר שהבן איש חי בא לרב עובדיה או למישהו אחר בחלום ואמר לכבוד הוא לי שמרן חולק עליי
שמעתי פעם בשם הבבא סאלי או בשם מישהו אחר לא זוכר שהרב עובדיה הוא נשמה קדושה מתקופת הגאונים!
תלמידי חכמים מכל העולם מתייעצים עם הרבה הרב עובדיה בענייני הלכה ועוד הרבה דברים
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק Alex37

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • תחי יהודה!
יש לי שאלה על הרב עובדיה
« להגיב #2 ב- : אוגוסט 28, 2011, 21:52:00 »
בס"ד

זוהי הקושייה. אם לא היה לו מעמד כה גבוה, והוא היה במעמד של אבוטיר הנאצי ("אבינר") יש"ו שר"י, והיה פוסק כפי שפסק, אז ניתן היה במחי יד להתעלם ממנו ולפסול אותו מתוארו. דווקא בגלל שהוא פוסק כל כך מפורסם ומקובל, אני שואל האם יש תוקף כלשהו לפסיקות האחרות שלו, או שלא - ובכלל מה דינו.         
כל דור שאינו נבנה בימיו [בית-המקדש] מעלין עליו כאילו הוא החריבו. תלמוד-ירושלמי, מסכת יומא, א'.

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
יש לי שאלה על הרב עובדיה
« להגיב #3 ב- : אוגוסט 28, 2011, 21:56:12 »
בס"ד

זוהי הקושייה. אם לא היה לו מעמד כה גבוה, והוא היה במעמד של אבוטיר הנאצי ("אבינר") יש"ו שר"י, והיה פוסק כפי שפסק, אז ניתן היה במחי יד להתעלם ממנו ולפסול אותו מתוארו. דווקא בגלל שהוא פוסק כל כך מפורסם ומקובל, אני שואל האם יש תוקף כלשהו לפסיקות האחרות שלו, או שלא - ובכלל מה דינו.         
בס"ד
מה זאת אומרת מה דינו?!מה זאת השאלה הזאת בכלל ?!אתה שואל את זה על הרב עובדיה הוא גדול הדור צדיק יסוד עולם פוסק הדור !
אל תשווה בין פסקי הקודש של הרב עובדיה לבין פסקי הרפורמה של הרב אבינר
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק Alex37

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • תחי יהודה!
יש לי שאלה על הרב עובדיה
« להגיב #4 ב- : אוגוסט 28, 2011, 22:00:59 »
בס"ד

כמובן שאיני משווה אותו לאבוטיר הנאצי יש"ו שר"י. אני שואל מה דינו, כי מי שפסק כמותו לא יכול להיות גדול הדור לעולם. הוא פסק בניגוד מוחלט להלכה. ולכן אני רוצה לדעת איך להתייחס לשאר הפסיקות שלו, ואיך להתייחס אליו.           

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
יש לי שאלה על הרב עובדיה
« להגיב #5 ב- : אוגוסט 28, 2011, 22:57:52 »
לדעתי זו קושיה שלא נכון לעלות בפורום כזה. אם זה באמת מטריד אותך עדיף שתעלה את זה בפני רב שלך.