כתב נושא: כמה שאלות על שבת  (נקרא 4391 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי"
כמה שאלות על שבת
« ב- : אוגוסט 26, 2011, 15:18:40 »
יש משהו שאני לא מבין.שאלתי את אחד שמעביר אצלנו שיעורי תורה והוא חרדי,והוא אמר לי שאני יכול להשתמש
בשבת בתנור שפועל כמו פלטה.אבל ראיתי בכל מיני מקומות שאסור אז מותר או לא?בנתיים אין לי פלטה.עוד משהו,
מישהו יכול להסביר לי איך עושים קידוש של יום?

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
כמה שאלות על שבת
« להגיב #1 ב- : אוגוסט 26, 2011, 15:46:42 »
בס"ד
כנס לקישור הזה תוכל לראות שם מספרי טלפון של מענה הלכה ורבנים תתקשר ויסבירו לך הכל
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,30396.0.html
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
כמה שאלות על שבת
« להגיב #2 ב- : אוגוסט 26, 2011, 16:12:50 »
יש משהו שאני לא מבין.שאלתי את אחד שמעביר אצלנו שיעורי תורה והוא חרדי,והוא אמר לי שאני יכול להשתמש
בשבת בתנור שפועל כמו פלטה.אבל ראיתי בכל מיני מקומות שאסור אז מותר או לא?בנתיים אין לי פלטה.עוד משהו,
מישהו יכול להסביר לי איך עושים קידוש של יום?
א.מותר להשתמש בתנור אם לא הדליקו אותו בשבת  ,
ב.יש בסידור סדר קידוש של יום ,מברכים על היין(או על התירוש) ואחרי זה נטילה ואז המוציא.
{א} שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: {ב} עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: {ג} אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: {ד} הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: {ה} יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: {ו} יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: {ז} יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: {ח} יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

פרק תהילים זה יהיה לרפואת יניב בן ענת הי"ו

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי"
כמה שאלות על שבת
« להגיב #3 ב- : אוגוסט 26, 2011, 16:16:26 »
ב.יש בסידור סדר קידוש של יום ,מברכים על היין(או על התירוש) ואחרי זה נטילה ואז המוציא.
לא הדלקתי בשבת לא כלום רק מחממים בו.בקשר לקידוש,2 שאלות:מותר להשתמש מיין מאותו הבקבוק של הקידוש של ליל
שבת נכון?ובאיזה חלה להשתמש?כי יש חלה אחת שהיא שלמה,והחלה השנייה חתוכה כבר מהקידוש של ליל שבת.

תודה אחי

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
כמה שאלות על שבת
« להגיב #4 ב- : אוגוסט 26, 2011, 16:24:29 »

אתה מטעה, וחבל. ר"ע האשכול המקביל.

הוראה תפעולית לכל המשתמשים: מי שלא למד הלכות שבת בעיון חל עליו איסור לענות על שאלות בנושאי מלאכות השבת.
בנושאים אחרים תמשיך לכתוב כאוות נפשך.

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
כמה שאלות על שבת
« להגיב #5 ב- : אוגוסט 26, 2011, 16:28:49 »
בס"ד

073-7246000  159950111
הכי פשוט לטלפן למענה הלכה ולשאול שאלות בכל נושא בהלכה
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק לוחם סיירת

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
כמה שאלות על שבת
« להגיב #6 ב- : אוגוסט 26, 2011, 16:30:34 »
אתה מטעה, וחבל. ר"ע האשכול המקביל.

הוראה תפעולית לכל המשתמשים: מי שלא למד הלכות שבת בעיון חל עליו איסור לענות על שאלות בנושאי מלאכות השבת.
בנושאים אחרים תמשיך לכתוב כאוות נפשך.
קודם כל למדתי הלכות שבת בעיון  , ואני לא מטעה פשוט לא ציינתי שמותר להשים על הפלטה או על התנור תבשיל שהוא כבר מבושל כל צרכו שהוא לא נוזלי.
{א} שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי: {ב} עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: {ג} אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ: {ד} הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל: {ה} יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ: {ו} יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה: {ז} יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ: {ח} יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:

פרק תהילים זה יהיה לרפואת יניב בן ענת הי"ו

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
כמה שאלות על שבת
« להגיב #7 ב- : אוגוסט 26, 2011, 16:32:57 »
קודם כל למדתי הלכות שבת בעיון  , ואני לא מטעה פשוט לא ציינתי שמותר להשים על הפלטה או על התנור תבשיל שהוא כבר מבושל כל צרכו שהוא לא נוזלי.

זאת לא בקשה או הזמנה לפתיחה בויכוח, זו דרישה.
כרגע אין לי זמן להסביר מה בעייתי במה שכתבת, ייתכן שבשבוע הבא אסביר לך בנחת וברוגע.

שבת שלום ומבורך.