כתב נושא: מתחיל לשמור שבת  (נקרא 8285 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
מתחיל לשמור שבת
« ב- : אוגוסט 25, 2011, 00:37:57 »
יש עצות איך לא ליפול?

איך להתמודד עם עישון? .. אסור גם לצאת לנסוע וכאלה.. אז יש דרכים טובות להעביר את השבת?

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק לא חשובה

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "מוטב שאכשל באהבת חינם מאשר בשנאת חינם"
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #1 ב- : אוגוסט 25, 2011, 00:41:22 »
יום שישי - בערב בית כנסת אחרי זה ארוחה ועם אתה לא עייף אתה יכול לצאת עם חברים או ללכת לשעור תורה בדר"כ יש בלילה
יום שבת - בית כנסת ארוחות אפשר לקרוא תהילים או ספר , לישון
יעבור לך מהר
ובקשר לעישון לא יודעת

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #2 ב- : אוגוסט 25, 2011, 00:45:21 »
שישי בערב זה לא בעיה.. זה דווקא היום הכי כיף בשבוע.. אחרי הארוחה לוקחים גרעינים והולכים לשבת בבית כנסת בדרך כלל יש איזה רב או מישהו שמספר סיפורים ופרשות השבוע.. זה דווקא כיף נחים מכל השבוע המעייף.. אחרי זה אני פשוט יחזור הבית במקום לצאת או משהו..

שבת עצמה זה מעייףף.. אני קם בצהריים ושאר היום עד הערב אין הרבה מה לעשות.. אני ינסה השבת ללכת לדודים או משהו להעביר את הזמן לאט לאט..

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק JewishGirl

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #3 ב- : אוגוסט 25, 2011, 00:50:00 »
כמו שכבר אמרו אתה יכול ללכת לשיעורי תורה או להיות בחברה של אנשים.
לגבי העישון, זה תלוי בך. אני הייתי מציעה לך לא לעשן בכלל.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #4 ב- : אוגוסט 25, 2011, 01:12:00 »
כל הכבוד אחי היקר!

תנסה ללמוד תורה, תתרחק מדברים ומחשיבה על דברים שאתה יודע שיכולים להביא אותך לעבירה (טלוויזיה למשל).
אם נפלת - אל תתייאש אף פעם.

שיהיה בהצלחה!

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #5 ב- : אוגוסט 25, 2011, 03:26:16 »
בס''ד

יישר כח! אחרי שתתרגל בע''ה, תאהב את השבת. בהצלחה יהודי יקר!

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי"
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #6 ב- : אוגוסט 25, 2011, 10:47:27 »
כל הכבוד לך  O0 תקום בבוקר לך לשחרית,ככה תיהיה עייף ותישן רוב היום ואז תלך למנחה(אצלי בין מנחה לערבית
יש סעודה שלישית בבית כנסת)ערבית ויצאה כבר השבת.גם תיקרא תהילים במשך היום.בקשר לעישון אתה יכול לעשן
לתוך בקבוק לסגור אותו טוב ואז להריח זה יעזור

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #7 ב- : אוגוסט 26, 2011, 04:17:23 »
ראשית, ישר כח ובהצלחה!
שנית, עצה מאדם שגם היו תקופות שלא שמר שבת.
תארגן לעצמך ספרים. אם קשה לך ללמוד תורה, מצא ספרי קריאה מעניינים. אני כל השבת טוחן ספרים ופיצוחים וככה לא מתפתה לחלל שבת.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק MaorJudah

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #8 ב- : אוגוסט 26, 2011, 11:16:16 »
כל הכבוד לך!!!  :clap:

אני במשפחה חילונית כך שאני לא ממש יכול לשמור שבת לצערי...

בכל מקרה הרבה בהצלחה!  :)

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #9 ב- : אוגוסט 26, 2011, 12:55:42 »
כל הכבוד לך!!!  :clap:

אני במשפחה חילונית כך שאני לא ממש יכול לשמור שבת לצערי...

בכל מקרה הרבה בהצלחה!  :)
אני גם במשפחה חילונית ואני שומר.זה באמת לא כזה קשה אחי יש הרבה כמונו

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #10 ב- : אוגוסט 26, 2011, 13:13:45 »
אני גם במשפחה חילונית ואני שומר.זה באמת לא כזה קשה אחי יש הרבה כמונו
בס"ד
בהתחלה זה קשה כמו כל דבר יש קשיים לכל אחד אי אפשר לברוח בחיים תמיד צריך להאבק כל דבר הוא קשה ברמה שלו
אבל אח"כ ההורים מתרגלים ולאט לאט....
זה גם תלוי איזו משפחה חילונית יש משפחות שמתייחסות ליהדות בסבבה ויש כאלה שהן אנטי
"לפום צערא אגרא" -לפי גודל הצער כל גם השכר
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #11 ב- : אוגוסט 26, 2011, 14:07:16 »
יש עצות איך לא ליפול?

איך להתמודד עם עישון? .. אסור גם לצאת לנסוע וכאלה.. אז יש דרכים טובות להעביר את השבת?

עשית לי את היום. איזה כיף לשמוע שיהודי מתחיל לשמור את אחת המצוות החשובות בתורה, מצווה של ברית
והבדלה בין ישראל לעמים.

מה שאתה צריך לזכור תמיד זה ששבת זו מצווה קלה. למה קלה? כי בשבת עיקר המצווה היא לא לעשות.
נכון, יש מאות ספרים עבי קרס עם הלכות שבת מרובות ולכן זה יכול להראות קשה. נכון, קשה להתנתק מהרגלים
ו"לקרוע" יום אחד מהמציאות. אבל זה עניין של הפנמה פסיכולוגית: בכל הספרים הללו, מטרתם להלבין עניינים העוסקים
במה מותר יהיה לעשות בשבת במקרה זה או אחר, ועם זאת אין בהם שום ציווי מחייב עשייה. קשה? בכלל לא.
וכל ההרגלים שלך, למשל עישון? הם יכולים לקחת פסק זמן, ההרגל מתחיל ללחוץ ולהציק רק כשאין לו מתירין, כשאתה לא
מוצא סיגריה. לא כשזו הבחירה שלך ולא כשאתה יודע שאתה יכול לקחת שאיפת טבק מיד בסיום השבת.

מי ששומר את השבת לשם שמים, אין לו יצר הרע. אני מוכן לקחת את זה על הגב שלי: לא תהיה לך תאוות עישון כל השבת כולה.

עם זאת, יש לי הערה חשובה, רלוונטית לכל מי שמתחיל לשמור שבת בסביבה חילונית: אתם צריכים למצוא מפלט מהסביבה לכל
השבת, או לפחות לחלקה הגדול - ולא להסתובב בקרב מחללי שבת. אחרת שמירת השבת שלכם לא תחזיק מעמד. בכל שכונה יש בית כנסת,
בכל בית כנסת יש תפילות ושיעורים. אל תשמרו שבת ותשתעממו בבית: צאו לשחרית, לא רק לערבית. צאו לשיעורי תורה אחר הצהריים. תנצלו
את השבת לקריאת הספרים של מו"ר הרב כהנא הי"ד. אם תתמידו בזה, אין שום דבר שיהיה מסוגל לשבור את שמירת השבת שלכם.

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #12 ב- : אוגוסט 26, 2011, 14:09:31 »
עשית לי את היום. איזה כיף לשמוע שיהודי מתחיל לשמור את אחת המצוות החשובות בתורה, מצווה של ברית
והבדלה בין ישראל לעמים.

מה שאתה צריך לזכור תמיד זה ששבת זו מצווה קלה. למה קלה? כי בשבת עיקר המצווה היא לא לעשות.
נכון, יש מאות ספרים עבי קרס עם הלכות שבת מרובות ולכן זה יכול להראות קשה. נכון, קשה להתנתק מהרגלים
ו"לקרוע" יום אחד מהמציאות. אבל זה עניין של הפנמה פסיכולוגית: בכל הספרים הללו, מטרתם להלבין עניינים העוסקים
במה מותר יהיה לעשות בשבת במקרה זה או אחר, ועם זאת אין בהם שום ציווי מחייב עשייה. קשה? בכלל לא.
וכל ההרגלים שלך, למשל עישון? הם יכולים לקחת פסק זמן, ההרגל מתחיל ללחוץ ולהציק רק כשאין לו מתירין, כשאתה לא
מוצא סיגריה. לא כשזו הבחירה שלך ולא כשאתה יודע שאתה יכול לקחת שאיפת טבק מיד בסיום השבת.

מי ששומר את השבת לשם שמים, אין לו יצר הרע. אני מוכן לקחת את זה על הגב שלי: לא תהיה לך תאוות עישון כל השבת כולה.

עם זאת, יש לי הערה חשובה, רלוונטית לכל מי שמתחיל לשמור שבת בסביבה חילונית: אתם צריכים למצוא מפלט מהסביבה לכל
השבת, או לפחות לחלקה הגדול - ולא להסתובב בקרב מחללי שבת. אחרת שמירת השבת שלכם לא תחזיק מעמד. בכל שכונה יש בית כנסת,
בכל בית כנסת יש תפילות ושיעורים. אל תשמרו שבת ותשתעממו בבית: צאו לשחרית, לא רק לערבית. צאו לשיעורי תורה אחר הצהריים. תנצלו
את השבת לקריאת הספרים של מו"ר הרב כהנא הי"ד. אם תתמידו בזה, אין שום דבר שיהיה מסוגל לשבור את שמירת השבת שלכם.
בס"ד
ווואווו
איזו הודעה מחזק מאוד!
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק דניאלJTF

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מתחיל לשמור שבת
« להגיב #13 ב- : אוגוסט 26, 2011, 16:18:50 »

ב. יהיה מותר להשהות (לשים בתנור הנמצא על מצב שבת, בערב שבת) אבל בניגוד לפלטה אסור יהיה להחזיר את התבשיל לתנור בשבת עצמה.
למה אסור להחזיר?נגיד מכינים עוף בתנור לפני שבת,אני מוציא בערב שבת ואוכל ממנו,אסור לי למחרת בצהריים להכניס
אותו עוד פעם?