יש עצות איך לא ליפול?
איך להתמודד עם עישון? .. אסור גם לצאת לנסוע וכאלה.. אז יש דרכים טובות להעביר את השבת?
עשית לי את היום. איזה כיף לשמוע שיהודי מתחיל לשמור את אחת המצוות החשובות בתורה, מצווה של ברית
והבדלה בין ישראל לעמים.
מה שאתה צריך לזכור תמיד זה ששבת זו מצווה קלה. למה קלה? כי בשבת עיקר המצווה היא
לא לעשות.
נכון, יש מאות ספרים עבי קרס עם הלכות שבת מרובות ולכן זה יכול להראות קשה. נכון, קשה להתנתק מהרגלים
ו"לקרוע" יום אחד מהמציאות. אבל זה עניין של הפנמה פסיכולוגית: בכל הספרים הללו, מטרתם להלבין עניינים העוסקים
במה מותר יהיה לעשות בשבת במקרה זה או אחר, ועם זאת אין בהם שום ציווי מחייב עשייה. קשה? בכלל לא.
וכל ההרגלים שלך, למשל עישון? הם יכולים לקחת פסק זמן, ההרגל מתחיל ללחוץ ולהציק רק כשאין לו מתירין, כשאתה לא
מוצא סיגריה. לא כשזו הבחירה שלך ולא כשאתה יודע שאתה יכול לקחת שאיפת טבק מיד בסיום השבת.
מי ששומר את השבת לשם שמים, אין לו יצר הרע. אני מוכן לקחת את זה על הגב שלי: לא תהיה לך תאוות עישון כל השבת כולה.
עם זאת, יש לי הערה חשובה,
רלוונטית לכל מי שמתחיל לשמור שבת בסביבה חילונית: אתם צריכים למצוא מפלט מהסביבה לכל
השבת, או לפחות לחלקה הגדול - ולא להסתובב בקרב מחללי שבת. אחרת שמירת השבת שלכם לא תחזיק מעמד. בכל שכונה יש בית כנסת,
בכל בית כנסת יש תפילות ושיעורים. אל תשמרו שבת ותשתעממו בבית: צאו לשחרית, לא רק לערבית. צאו לשיעורי תורה אחר הצהריים. תנצלו
את השבת לקריאת הספרים של מו"ר הרב כהנא הי"ד. אם תתמידו בזה, אין שום דבר שיהיה מסוגל לשבור את שמירת השבת שלכם.