ראנד\נץ - תודה על ההמלצות .
הציוני - השאלה שצריך לשאול זה אם הבריטי הממוצע תמך בבריטים שלחמו ביהודים...למשל בתקופת המנדט כשהייתה מדיניות ממשלתית ברורה ,להלחם בישוב העברי ?
אני לא חושב . אני חושב שלבריטי הממוצע אז די נמאס מההרפתקאות של ממשלות בריטניה,על אחת וכמה כשזה גרם להשפלות לבריטים,כמו בישראל.
כך או כך, מה זה אשמת הבריטי הממוצע של היום? (לא שהממשל שלהם הפך לחובב ציון ברבות השנים)
אז נכון , זה שאלה שיכלה להשאל גם על הגרמנים של היום ..מה הם אשמים ? ההבדל הוא ,לפחות מבחינתי .שזה בפרפנציפ .הגרמנים היו צריכים להכחד כתרבות . זה שהצאצאים של הרוצחים חיים היום,בשום פנים ואופן לא מחייב אותי לחבב אותם . וגם מה הסיכוי שהם היו מפסיקים להיות נאצים לבד ? זה לא שהם הפכו לדמוקרטים וליברליים מבחירה ומרצון...זה כי כבשו אותם וכפו עליהם אדיאות של הכובשים , עד לא מזמן חצי מהם היה קומוניסטי ,מאותה סיבה בדיוק,וכלל לא טרח להסתיר את השנאה כנגד יהודים כשזה שירת את ברית המועצות בסיוע טכנולוגי ישיר לאויבנו במזרח התיכון.
אז להגיד על הגרמנים "זה לא הם שעשו את זה " , יגרור מבחינתי "זה לא אומר שהם לא מוכנים לעשות את זה בתאוריה" .
על הבריטים,למשל, אני לא ממש יכול להגיד את זה. אני יכול להגיד את זה על בריטים ספציפיים אנטישמים ,שלא חסר גם בימינו (אבל הם קיימים גם בכל המערב ) .
בריטים אנטשימים תמיד היו,לפעמים פחות לפעמים יותר. אבל לא בהכרח כל הבריטים. העם הבריטי מעולם לא תיכנן שואה נגד העם היהודי (הממשל שלהם, להבדיל, בימי מלחמת העולם השנייה , גרם בעקיפין להרבה יהודים באירופה שלא יכלו להנצל , וזה נושא חשוב שצריך להעלות ...אבל האם העם בבריטניה תמך בזה ? כמו שהעם הגרמני תמך במשטר הנאצי ? ...)
למרות שחלק מההנהגה שלהם דווקא עשתה דברים חמורים בהחלט כנגד העם היהודי , למשל אדוארד הראשון ימח שמו ושם זכרו , גירש את היהודים מאנגליה (לאחר סדרת גזרות-התעללות) והורה לכל השריפים שיהודי שלא יצא מהמדינה עד 1 בנובמבר (1290) למנינם ,ירצח. גורשו שישה עשר אלף יהודים. והיהודים לא הורשו לגור באנגליה במשך 350 שנה. בקיצור לא חסר דוגמאות לאנטישמיות מצד ההנהגה בבריטניה . וגם מצד אספסופים שמדי פעם צצו כמו במקומות רבים באירופה.אז כמובן שאת ההיסטוריה צריך ללמוד ולהזכיר .אף אחד לא טוען שבריטניה "טובה" יותר מגרמניה ... כל אירופה "גרועה" . הגרמנים והקוזאקים היו פשוט זן אחר של חיות טרף . דומים לעמלק .
בכל אופן אני מבין את הנקודה שלך , אבל אני לא סובר שבריטי שמעולם לא עשה רע ליהודי צריך להיות מוכלל עם אנטישמים.
אגב, להבדיל מגרמני'ה .... בבריטים דווקא נקמנו יפה יפה .
http://www.lehi.org.il(גם בגרמנים נקמו יהודים,פשוט במעט שהיה אפשר אז, ובוודאי לא כמו שהיה ראוי להעניש אותם)