כתב נושא: שאלה לגבי פסוק  (נקרא 2998 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק soldierofgod

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
שאלה לגבי פסוק
« ב- : יולי 16, 2011, 14:04:22 »
מה פירוש הפסוק:לָכֵן יִתֵּן אֲדֹנָי הוּא, לָכֶם--אוֹת:  הִנֵּה הָעַלְמָה, הָרָה וְיֹלֶדֶת בֵּן, וְקָרָאת שְׁמוֹ, עִמָּנוּ אֵל. 
מי זה עמנואל ?
זה מתייחס למשיח?

מנותק יוחאי

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "לא נשכח ולא נסלח" "נזכור ונחזור"
שאלה לגבי פסוק
« להגיב #1 ב- : יולי 17, 2011, 00:18:34 »
מסופר כמה פסוקים לפני זה שרצין מלך ארם ופקח בן רמליהו מלך ישראל רצו לעלות על יהודה ולכבוש אותה, להוריד את אחז מהמלוכה ולמהליך במקומו את בן טבאל.
הקב"ה  שלח את ישעיהו הנביא להגיד לאחז שלא יקום ולא יהיה, זאת אומרת שעצם של רצין ופקח לא תצלח.
כנראה שחאז לא האמין לישעיהו אז הקבה" שולח אותו שנית והוא אומר לאחז שישאל אותו מה' מה שהוא רוצה כדי שיהיה עדות שבאמת הקב"ה יקים את דבריו אך, אחז אומר "לא אשאל ולא אנסה את ה'". ואז הקב"ה כועס ואומר שלא מספיק את מטרידים אנשים גם אותי אתם מטרידים ואז הוא נותן לו אות בכל זאת בלי לשאול אותו ואז אנחנו מגיעים לפסוק שלך.
"לכן יתן ה' אות הוא לכם" - זאת אומרת על אף שאתם לא רוצים אות אני אתן לכם אות, "הנה העלמה הרה(לשון הווה, זאת אומרת שהיא כבר בהריון) ויולדת בן וקראת שמו עמנו אל" - ממה שהבנתי כנראה שהכוונה לאשתו של אלישע שתליד בן ותקרא את שמו עמנו על ואח"כ יש שם עוד כמה תיאורים שלילד יהיה דבש וחמאה כאשר הוא יגמל משדי אימו, והכוונה היא שארץ תשקוט כאשר הוא יגמל.
בקיצור  זאת הבטחה של הקב"ה לאחז שכאשר הילד "עמנו אל" יגמל שזה תוך שלוש שנים אז הארץ תיוושע מפקח ורצין.

אם משהו לא מובן תשאל, כמובן שאם אתה חושב שהבנתי לא נכון אני אשמח לשמוע...

מנותק soldierofgod

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
שאלה לגבי פסוק
« להגיב #2 ב- : יולי 17, 2011, 08:28:09 »
תודה על ההסבר.

מנותק יוחאי

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "לא נשכח ולא נסלח" "נזכור ונחזור"
שאלה לגבי פסוק
« להגיב #3 ב- : יולי 17, 2011, 08:32:03 »