זה לא קשור לאמונה.
בכנסיות ישנם פסלים מוגבהים, וכשיהודי נכנס למקום שבו הפסל מעליו, זה כמו סגידה לפסל (וזה איסור עבודה זרה).
אני אישית ממש לא חושש מהנוצרים משום שעצם קיומי כיהודי בארץ ישראל מפריך את הדת שלהם (הדת שלהם מבוססת על כך שהיהודים ננטשו ולעולם לא יחזרו לארצם).
במקרה של מסגד ישנם הקלות משום שאין שם פסלים למניהם ולכן אין מניעה מלהיכנס (זה לא קשור לדת שלהם).
היטלר והצמרת הנאצית אומנם לא היו נוצרים מבחינת אמונה דתית אבל מי שתמך בהם היה העם הגרמני הנוצרי (מהזרם הלותרני שהוא הכי הרסני ליהודים).
ללא תמיכת העם הגרמני הנוצרי היטלר לעולם לא היה מגיע לשלטון (מבחינתי השואה הייתה שואה שביצעו נוצרים).
הכנסייה הקתולית שיתפה בשמחה פעולה עם היטלר, ואף סייעה לנאצים לברוח מגרמניה בתום המלחמה.
היום המלחמה שלהם היא שקטה - המסיון (שהצליח להפיל המון יהודים בפח).
האמת שאת הסיבה הזאת לא הכרתי, אני הכרתי רק את זה שלכנסייה אסור ולמסגד מותר כי המוסלמים גם מאמינים באותו אל והנצרות היא דת שונה לגמרי, אבל גם מה שאתה אומר לא מובן לי:
איך כניסה למקום מסויים אומר שאתה מאמין במה שאותו מקום מייצג?
איך כניסה למקום שיש בו פסלים שיותר גבוהים ממך נחשבת לסגידה לפסלים, אם הפסלים האלה לא מעוררים בך כלום/מעוררים בך הרגשת סלידה?
בתורה כתוב שהאדם רואה בעיניים, וה' רואה ללבב.
אבל הגישה שאתה מציג כאן מפורשת ל2 דברים, מאוד לא טובים ולא נכונים מבחינת האמונה:
א. שאתה מתייחס לה' כאל אדם, שמסתכל על מעשה כמשהו שמייצג אמונה ולא יכול באמת להסתכל מהי המשמעות של המעשה מבחינתך ומהי האמונה האמיתית שלך.
ב. שהעיקר הוא להראות את האמונה שלך לאנשים אחרים. אתה נותן המון כוח ל"איך זה נראה", כאילו שאתה מנסה לשכנע אנשים אחרים שאתה לא מאמין בישו אלא מאמין בה' וביהדות.
זה לא תחרות איזה דת יותר תופסת בעולם. האיסלם באמת יותר מראה את השנאה שלהם כלפינו הרבה יותר מהנוצרים, אבל זה לא אומר שהנוצרים הם אנשים טובים. כל מי שלא מאמין בקב"ה לא מאמין שליהודים יש זכות לחיות(אלה שאומרים שהם לא מאמינים אבל מאמינים שכולנו בני אדם לא עובדים עליי).
הנוצרים הם צבועים, יום אחד הם "אוהבים" אותנו ויום אחר הם שולחים בנו סכינים לגב. כמו דרוזים. אני לא בוטחת באף אחד שלא מאמין בקב"ה ובטח שלא במי שמאמין ב"אל" שחטא בשם ה'.
אפיפיור עם שמלה וכובע לא מובן לא יגרום לי להאמין לסיפורי סבתא שלו. בתורה כתוב שאנחנו הרגנו את ישו אז אנחנו הרגנו אותו.
העולם השתנה אבל צריך להסתכל על העבר וללמוד מההיסטוריה, במיוחד בעולם שאנחנו חיים בו כיום, העולם של היום הוא לא תמים.
אנשים שלא מאמינים בקב"ה, אין להם סיבה לאהוב יהודים באמת.
לגבי השואה, היטלר היה אדם פסיכי וזה ידוע, הוא פעל לפי העצבים שלו ומי שהעלה לו את העצבים הכי הרבה היו היהודים(ויש סיבה למה). אבל אני מאמינה שהשואה קרתה בשביל שיהודים יתעוררו מהתרדמת הגלותית (וזה לא משנה אם היו דתיים או לא. כולנו יהודים). אגב אם אני לא טועה היטלר היה נוצרי דתי או גדל על ערכים נוצרים דתיים, תקנו אותי אם אני טועה.
למה את מתייחסת לזה מראש כאילו הם שונאים אותנו?
את מיד יוצאת מנקודת הנחה שהם שונאים אותנו, וצריכים סיבה לאהוב אותנו.
למרות שהיום באמת רובם הגדול חילוני ולא מעניין אותו הסיפור של ישו ולא הדת(כך שגם לא מעניין אותם אם אנחנו יהודים או נוצרים).
וגם המיעוט הדתי, הוא כן מקשיב לאותו זקן עם שמלה וכובע לא מובן...זה המקביל שלהם ל"גדול הדור" שיש ביהדות. לכן הדעה שלו חשובה לנושא.