כתב נושא: תלמידים באשקלון: לא נסכים לבקר בכנסיות  (נקרא 11726 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ירין הכהניסט

• חבר(ה) של כבוד
  • *
בס"ד

סגן ראש העיר לשעבר, שמעון כהן, "לא ייתכן שבמסגרת טיולי של"ח בשנת הלימודים הבאה, תלמידי בתי הספר שלנו יבקרו באתרים נוצרים".

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/222824

מנותק MaorJudah

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
תלמידים באשקלון: לא נסכים לבקר בכנסיות
« להגיב #1 ב- : יולי 15, 2011, 09:43:32 »
כל הכבוד לתלמידים!  O0

מנותק Amit.D

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #2 ב- : יולי 15, 2011, 11:11:38 »
אני עד היום לא הצלחתי להבין מה הבעיה עם ביקור בכנסייה...
האמונה שלכם כל כך חלשה שאתם מרגישים שאם אתם מבקרים בכנסייה כעניין תרבותי אז זה אומר שאתם גם מאמינים בישו?

מנותק MaorJudah

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #3 ב- : יולי 15, 2011, 13:36:47 »
האמונה שלכם כל כך חלשה שאתם מרגישים שאם אתם מבקרים בכנסייה כעניין תרבותי אז זה אומר שאתם גם מאמינים בישו?

לא , אבל התלמידים שלנו אינם נוצרים וראוי שייבקרו במקומות יהודיים.

מנותק JewishGirl

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #4 ב- : יולי 15, 2011, 13:40:15 »

למה שהם יבקרו בכנסייה מלכתחילה? מה זה ייתן להם?

מנותק Amit.D

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #5 ב- : יולי 15, 2011, 13:59:38 »
לא , אבל התלמידים שלנו אינם נוצרים וראוי שייבקרו במקומות יהודיים.
זה לא צריך לבוא במקום...

למה שהם יבקרו בכנסייה מלכתחילה? מה זה ייתן להם?
זה עניין תרבותי...להכיר קצת את התרבות...
יש גם כנסיות הקשורות לסיפורים היסטוריים של יהודים...

אני שואל גם באופן כללי, מדוע אומרים שיש איסור ליהודים להיכנס לכנסיות?
לעומת זאת למסגדים אין איסור "כי זה אותו אל".
אני לא ממש מבין מה הקשר...עצם הכניסה למקום אומר שמאמינים במה שהמקום מייצג?

מנותק JewishGirl

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : יולי 15, 2011, 14:08:09 »
אני שואל גם באופן כללי, מדוע אומרים שיש איסור ליהודים להיכנס לכנסיות?
לעומת זאת למסגדים אין איסור "כי זה אותו אל".
אני לא ממש מבין מה הקשר...עצם הכניסה למקום אומר שמאמינים במה שהמקום מייצג?

ברור שזה הכל במטרה להטעות את התלמידים, אני בטוחה שאם ילמדו את התלמידים על היסטוריית העם היהודי בכנסייה זה יהיה בשביל להסביר לילדים שאפשר לחיות איתם בשלום.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : יולי 15, 2011, 14:08:49 »
לא רק שיש איסור חמור להיכנס לכנסיות - מצוה לבערן וכן את כל שאר השיקוצים מן הארץ

מנותק Amit.D

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #8 ב- : יולי 15, 2011, 14:22:39 »
ברור שזה הכל במטרה להטעות את התלמידים, אני בטוחה שאם ילמדו את התלמידים על היסטוריית העם היהודי בכנסייה זה יהיה בשביל להסביר לילדים שאפשר לחיות איתם בשלום.
הנוצרים לא מנסים לרצוח אותנו, ולא ניסו במאות השנים האחרונות, ולכן אין כל כך שנאה אליהם....כך שאין מה להטעות.
ולפני שאת מעלה את השואה - זה היה היטלר שהקים מעיין כת חדשה של תורת הגזע, וגם חלק מהנוצרים סווגו כנחותים שצריך לשעבד/להרוג. אמנם זה היה נגד כל היהודים(ואגב גם נגד המוסלמים), אבל ללא קשר לנצרות.

לא רק שיש איסור חמור להיכנס לכנסיות - מצוה לבערן וכן את כל שאר השיקוצים מן הארץ
למה?
ואם זה למשל במסגרת טיול בחו"ל...למה אסור להיכנס לכנסייה?

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : יולי 15, 2011, 14:25:26 »
אסור בכלל לצאת סתם כך לגלות.. קל וחומר בן נכדו של קל וחומר להיכנס לטומאת הטומאות כמו כנסיה

מנותק JewishGirl

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : יולי 15, 2011, 14:30:41 »
הנוצרים לא מנסים לרצוח אותנו, ולא ניסו במאות השנים האחרונות, ולכן אין כל כך שנאה אליהם....כך שאין מה להטעות.
ולפני שאת מעלה את השואה - זה היה היטלר שהקים מעיין כת חדשה של תורת הגזע, וגם חלק מהנוצרים סווגו כנחותים שצריך לשעבד/להרוג. אמנם זה היה נגד כל היהודים(ואגב גם נגד המוסלמים), אבל ללא קשר לנצרות.

הנוצרים כן שונאים אותנו, למה שהם לא ישנאו אותנו? אנחנו הרי הרגנו את ישו. ואגב, בכלל לא חשבתי להעלות את השואה כדוגמא.
ואתה טועה, המוסלמים עזרו להיטלר עם רעיונות להשמדת העם היהודי. והנוצרים שאתה מדבר עליהם הם נוצרים שהיו להם שורשים יהודיים.

מנותק Amit.D

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #11 ב- : יולי 15, 2011, 14:44:50 »
הנוצרים כן שונאים אותנו, למה שהם לא ישנאו אותנו? אנחנו הרי הרגנו את ישו. ואגב, בכלל לא חשבתי להעלות את השואה כדוגמא.
ואתה טועה, המוסלמים עזרו להיטלר עם רעיונות להשמדת העם היהודי. והנוצרים שאתה מדבר עליהם הם נוצרים שהיו להם שורשים יהודיים.
מילא על המוסלמים, שאצלם הדת אכן תופסת חלק גדול יותר מהחיים ויש אחוז גבוה יותר של דתיים.
אבל הנצרות תופסת חלק קטן גם מחייהם של אלה הקרובים לדת, ורובם הגדול של אלה המגדירים עצמם נוצרים כלל לא קרובים לדת.
ובכלל, בשנים האחרונות היו הרבה התבטאויות של האפיפיור נגד האנטישמיות...והאפיפיור הנוכחי כבר אמר בספרו גם שאנחנו לא אחראים למותו של ישו.
והעולם השתנה....זה לא כמו לפני 70 שנה, שעדיין האשימו את היהודים. היום יש כבר לאנשים את ההבנה המינימלית שלא משנה מה היה לפני 2000 שנה, לאנשים החיים כיום אין אחריות על זה ולא צריכים לשאת בעונש על משהו שקרה אז. כך שגם אם נעזוב את שאל האחריות, אף אחד לא מאשים אותנו ולא שונא אותנו(למעט חולי נפש מעטים, ופה מדובר באחוז כל כך קטן זניח שאין טעם לדבר עליו בכלל).

ולגבי השואה, לא דיברתי בהכרח על נוצרים ש3 דורות אחורה היה במשפחה שלהם יהודי. היטלר חילק את העולם יותר לפי מדינות מאשר לפי דת. זה שהוא רצה להשמיד את כל היהודים היה כי היהודים היו השעיר לעזזל הכי נוח: קבוצה סגורה יחסית החיה בתוך גרמניה, בעלי ראש מבריק שעזר להם להישאר במצב כלכלי טוב יחסית למרות שהיה מצב כלכלי מאוד גרוע והרבה מאוד עוני בגרמניה(בערך כמו שהיום תמיד העניים יאשימו את העשירים במצב הכלכלי שלהם), היה לו מאוד קל להשתמש ביהודים כשעיר לעזזל על מנת לעלות לשלטון וללכד את האזרחים סביבו.

אגב, אני שמח שהדיון הזה ממשיך כדיון תרבותי, ולא כמו שהיה כל דיון שלנו לפני כמה חודשים...

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #12 ב- : יולי 15, 2011, 15:00:13 »
זה לא קשור לאמונה.
בכנסיות ישנם פסלים מוגבהים, וכשיהודי נכנס למקום שבו הפסל מעליו, זה כמו סגידה לפסל (וזה איסור עבודה זרה).

אני אישית ממש לא חושש מהנוצרים משום שעצם קיומי כיהודי בארץ ישראל מפריך את הדת שלהם (הדת שלהם מבוססת על כך שהיהודים ננטשו ולעולם לא יחזרו לארצם).

במקרה של מסגד ישנם הקלות משום שאין שם פסלים למניהם ולכן אין מניעה מלהיכנס (זה לא קשור לדת שלהם).

היטלר והצמרת הנאצית אומנם לא היו נוצרים מבחינת אמונה דתית אבל מי שתמך בהם היה העם הגרמני הנוצרי (מהזרם הלותרני שהוא הכי הרסני ליהודים).
ללא תמיכת העם הגרמני הנוצרי היטלר לעולם לא היה מגיע לשלטון (מבחינתי השואה הייתה שואה שביצעו נוצרים).
הכנסייה הקתולית שיתפה בשמחה פעולה עם היטלר, ואף סייעה לנאצים לברוח מגרמניה בתום המלחמה.

היום המלחמה שלהם היא שקטה - המסיון (שהצליח להפיל המון יהודים בפח).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק JewishGirl

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #13 ב- : יולי 15, 2011, 15:05:44 »
מילא על המוסלמים, שאצלם הדת אכן תופסת חלק גדול יותר מהחיים ויש אחוז גבוה יותר של דתיים.
אבל הנצרות תופסת חלק קטן גם מחייהם של אלה הקרובים לדת, ורובם הגדול של אלה המגדירים עצמם נוצרים כלל לא קרובים לדת.
ובכלל, בשנים האחרונות היו הרבה התבטאויות של האפיפיור נגד האנטישמיות...והאפיפיור הנוכחי כבר אמר בספרו גם שאנחנו לא אחראים למותו של ישו.
והעולם השתנה....זה לא כמו לפני 70 שנה, שעדיין האשימו את היהודים. היום יש כבר לאנשים את ההבנה המינימלית שלא משנה מה היה לפני 2000 שנה, לאנשים החיים כיום אין אחריות על זה ולא צריכים לשאת בעונש על משהו שקרה אז. כך שגם אם נעזוב את שאל האחריות, אף אחד לא מאשים אותנו ולא שונא אותנו(למעט חולי נפש מעטים, ופה מדובר באחוז כל כך קטן זניח שאין טעם לדבר עליו בכלל).

ולגבי השואה, לא דיברתי בהכרח על נוצרים ש3 דורות אחורה היה במשפחה שלהם יהודי. היטלר חילק את העולם יותר לפי מדינות מאשר לפי דת. זה שהוא רצה להשמיד את כל היהודים היה כי היהודים היו השעיר לעזזל הכי נוח: קבוצה סגורה יחסית החיה בתוך גרמניה, בעלי ראש מבריק שעזר להם להישאר במצב כלכלי טוב יחסית למרות שהיה מצב כלכלי מאוד גרוע והרבה מאוד עוני בגרמניה(בערך כמו שהיום תמיד העניים יאשימו את העשירים במצב הכלכלי שלהם), היה לו מאוד קל להשתמש ביהודים כשעיר לעזזל על מנת לעלות לשלטון וללכד את האזרחים סביבו.

אגב, אני שמח שהדיון הזה ממשיך כדיון תרבותי, ולא כמו שהיה כל דיון שלנו לפני כמה חודשים...

זה לא תחרות איזה דת יותר תופסת בעולם. האיסלם באמת יותר מראה את השנאה שלהם כלפינו הרבה יותר מהנוצרים, אבל זה לא אומר שהנוצרים הם אנשים טובים. כל מי שלא מאמין בקב"ה לא מאמין שליהודים יש זכות לחיות(אלה שאומרים שהם לא מאמינים אבל מאמינים שכולנו בני אדם לא עובדים עליי).
הנוצרים הם צבועים, יום אחד הם "אוהבים" אותנו ויום אחר הם שולחים בנו סכינים לגב. כמו דרוזים. אני לא בוטחת באף אחד שלא מאמין בקב"ה ובטח שלא במי שמאמין ב"אל" שחטא בשם ה'.
אפיפיור עם שמלה וכובע לא מובן לא יגרום לי להאמין לסיפורי סבתא שלו. בתורה כתוב שאנחנו הרגנו את ישו אז אנחנו הרגנו אותו.

העולם השתנה אבל צריך להסתכל על העבר וללמוד מההיסטוריה, במיוחד בעולם שאנחנו חיים בו כיום, העולם של היום הוא לא תמים.
אנשים שלא מאמינים בקב"ה, אין להם סיבה לאהוב יהודים באמת.

לגבי השואה, היטלר היה אדם פסיכי וזה ידוע, הוא פעל לפי העצבים שלו ומי שהעלה לו את העצבים הכי הרבה היו היהודים(ויש סיבה למה). אבל אני מאמינה שהשואה קרתה בשביל שיהודים יתעוררו מהתרדמת הגלותית (וזה לא משנה אם היו דתיים או לא. כולנו יהודים). אגב אם אני לא טועה היטלר היה נוצרי דתי או גדל על ערכים נוצרים דתיים, תקנו אותי אם אני טועה.

מנותק Amit.D

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #14 ב- : יולי 15, 2011, 15:29:03 »
זה לא קשור לאמונה.
בכנסיות ישנם פסלים מוגבהים, וכשיהודי נכנס למקום שבו הפסל מעליו, זה כמו סגידה לפסל (וזה איסור עבודה זרה).

אני אישית ממש לא חושש מהנוצרים משום שעצם קיומי כיהודי בארץ ישראל מפריך את הדת שלהם (הדת שלהם מבוססת על כך שהיהודים ננטשו ולעולם לא יחזרו לארצם).

במקרה של מסגד ישנם הקלות משום שאין שם פסלים למניהם ולכן אין מניעה מלהיכנס (זה לא קשור לדת שלהם).
היטלר והצמרת הנאצית אומנם לא היו נוצרים מבחינת אמונה דתית אבל מי שתמך בהם היה העם הגרמני הנוצרי (מהזרם הלותרני שהוא הכי הרסני ליהודים).
ללא תמיכת העם הגרמני הנוצרי היטלר לעולם לא היה מגיע לשלטון (מבחינתי השואה הייתה שואה שביצעו נוצרים).
הכנסייה הקתולית שיתפה בשמחה פעולה עם היטלר, ואף סייעה לנאצים לברוח מגרמניה בתום המלחמה.

היום המלחמה שלהם היא שקטה - המסיון (שהצליח להפיל המון יהודים בפח).
האמת שאת הסיבה הזאת לא הכרתי, אני הכרתי רק את זה שלכנסייה אסור ולמסגד מותר כי המוסלמים גם מאמינים באותו אל והנצרות היא דת שונה לגמרי, אבל גם מה שאתה אומר לא מובן לי:
איך כניסה למקום מסויים אומר שאתה מאמין במה שאותו מקום מייצג?
איך כניסה למקום שיש בו פסלים שיותר גבוהים ממך נחשבת לסגידה לפסלים, אם הפסלים האלה לא מעוררים בך כלום/מעוררים בך הרגשת סלידה?
בתורה כתוב שהאדם רואה בעיניים, וה' רואה ללבב.
אבל הגישה שאתה מציג כאן מפורשת ל2 דברים, מאוד לא טובים ולא נכונים מבחינת האמונה:
א. שאתה מתייחס לה' כאל אדם, שמסתכל על מעשה כמשהו שמייצג אמונה ולא יכול באמת להסתכל מהי המשמעות של המעשה מבחינתך ומהי האמונה האמיתית שלך.
ב. שהעיקר הוא להראות את האמונה שלך לאנשים אחרים. אתה נותן המון כוח ל"איך זה נראה", כאילו שאתה מנסה לשכנע אנשים אחרים שאתה לא מאמין בישו אלא מאמין בה' וביהדות.

זה לא תחרות איזה דת יותר תופסת בעולם. האיסלם באמת יותר מראה את השנאה שלהם כלפינו הרבה יותר מהנוצרים, אבל זה לא אומר שהנוצרים הם אנשים טובים. כל מי שלא מאמין בקב"ה לא מאמין שליהודים יש זכות לחיות(אלה שאומרים שהם לא מאמינים אבל מאמינים שכולנו בני אדם לא עובדים עליי).
הנוצרים הם צבועים, יום אחד הם "אוהבים" אותנו ויום אחר הם שולחים בנו סכינים לגב. כמו דרוזים. אני לא בוטחת באף אחד שלא מאמין בקב"ה ובטח שלא במי שמאמין ב"אל" שחטא בשם ה'.
אפיפיור עם שמלה וכובע לא מובן לא יגרום לי להאמין לסיפורי סבתא שלו. בתורה כתוב שאנחנו הרגנו את ישו אז אנחנו הרגנו אותו.

העולם השתנה אבל צריך להסתכל על העבר וללמוד מההיסטוריה, במיוחד בעולם שאנחנו חיים בו כיום, העולם של היום הוא לא תמים.
אנשים שלא מאמינים בקב"ה, אין להם סיבה לאהוב יהודים באמת.

לגבי השואה, היטלר היה אדם פסיכי וזה ידוע, הוא פעל לפי העצבים שלו ומי שהעלה לו את העצבים הכי הרבה היו היהודים(ויש סיבה למה). אבל אני מאמינה שהשואה קרתה בשביל שיהודים יתעוררו מהתרדמת הגלותית (וזה לא משנה אם היו דתיים או לא. כולנו יהודים). אגב אם אני לא טועה היטלר היה נוצרי דתי או גדל על ערכים נוצרים דתיים, תקנו אותי אם אני טועה.
למה את מתייחסת לזה מראש כאילו הם שונאים אותנו?
את מיד יוצאת מנקודת הנחה שהם שונאים אותנו, וצריכים סיבה לאהוב אותנו.
למרות שהיום באמת רובם הגדול חילוני ולא מעניין אותו הסיפור של ישו ולא הדת(כך שגם לא מעניין אותם אם אנחנו יהודים או נוצרים).
וגם המיעוט הדתי, הוא כן מקשיב לאותו זקן עם שמלה וכובע לא מובן...זה המקביל שלהם ל"גדול הדור" שיש ביהדות. לכן הדעה שלו חשובה לנושא.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : יולי 15, 2011, 15:37:05 »
האמת שאת הסיבה הזאת לא הכרתי, אני הכרתי רק את זה שלכנסייה אסור ולמסגד מותר כי המוסלמים גם מאמינים באותו אל והנצרות היא דת שונה לגמרי, אבל גם מה שאתה אומר לא מובן לי:
איך כניסה למקום מסויים אומר שאתה מאמין במה שאותו מקום מייצג?
איך כניסה למקום שיש בו פסלים שיותר גבוהים ממך נחשבת לסגידה לפסלים, אם הפסלים האלה לא מעוררים בך כלום/מעוררים בך הרגשת סלידה?
בתורה כתוב שהאדם רואה בעיניים, וה' רואה ללבב.
אבל הגישה שאתה מציג כאן מפורשת ל2 דברים, מאוד לא טובים ולא נכונים מבחינת האמונה:
א. שאתה מתייחס לה' כאל אדם, שמסתכל על מעשה כמשהו שמייצג אמונה ולא יכול באמת להסתכל מהי המשמעות של המעשה מבחינתך ומהי האמונה האמיתית שלך.
ב. שהעיקר הוא להראות את האמונה שלך לאנשים אחרים. אתה נותן המון כוח ל"איך זה נראה", כאילו שאתה מנסה לשכנע אנשים אחרים שאתה לא מאמין בישו אלא מאמין בה' וביהדות.

נכון שה' יודע מה בלב האדם, אבל יש פה גם עניין של חילול השם ברבים.

יהודים רבים מתו על קידוש השם בתקופת השלטון היווני והרומאי בארץ ישראל על שסירבו להשתחוות לפסלים (אז נכון שבלב הם האמינו, אבל ישנו גם הביטוי החיצוני כלפי בני האדם שבו אתה מקדש את שם ה').

הימצאותו של יהודי בסביבה של עבודה זרה היא חילול ה' (אפילו אם הוא הכי צדיק שיש), וזאת הסיבה שאנחנו מצווים על "ובערת הרע מקרבך" (הימצאותם של מבני עבודה זרה בארץ ישראל היא חילול ה' הגדול ביותר שיש).

מנותק JewishGirl

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #16 ב- : יולי 15, 2011, 15:50:27 »
למה את מתייחסת לזה מראש כאילו הם שונאים אותנו?
את מיד יוצאת מנקודת הנחה שהם שונאים אותנו, וצריכים סיבה לאהוב אותנו.
למרות שהיום באמת רובם הגדול חילוני ולא מעניין אותו הסיפור של ישו ולא הדת(כך שגם לא מעניין אותם אם אנחנו יהודים או נוצרים).
וגם המיעוט הדתי, הוא כן מקשיב לאותו זקן עם שמלה וכובע לא מובן...זה המקביל שלהם ל"גדול הדור" שיש ביהדות. לכן הדעה שלו חשובה לנושא.

וכמו שכבר אמרתי לך האנשים האלה שלא מאמינים ועדיין אומרים שהם אוהבים את כל בני האדם כי הם בני אדם לא עובדים עליי.
אז המיעוט הדתי הזה כן מקשיב לו והמיעוט הדתי הזה כן יאמין לשקרים שלו והמיעוט הדתי הזה כן שונא אותנו אבל מראה לנו כאילו הוא אוהב אותנו.
והמיעוט הזה הוא ממש לא מיעוט, יש הרבה נוצרים שכן מממשים את הנצרות(חילונים שהם בעצם מסורתיים), ויש נוצרים שאפילו קוראים לעצמם קתולים אבל לא אדוקים.
אבל רוב הנוצרים בגלות שונאים אותנו משום שאנחנו מעצבנים אותם(דתיים או לא דתיים), קוראים לזה אנטישמיות והאופנה של אנטישמיות לעולם לא חולפת. ומאוד קל לעבוד על היהודים ולהגיד להם "אנחנו אוהבים אתכם" אבל בעצם משקרים להם.

מנותק Amit.D

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #17 ב- : יולי 15, 2011, 16:19:44 »
נכון שה' יודע מה בלב האדם, אבל יש פה גם עניין של חילול השם ברבים.

יהודים רבים מתו על קידוש השם בתקופת השלטון היווני והרומאי בארץ ישראל על שסירבו להשתחוות לפסלים (אז נכון שבלב הם האמינו, אבל ישנו גם הביטוי החיצוני כלפי בני האדם שבו אתה מקדש את שם ה').

הימצאותו של יהודי בסביבה של עבודה זרה היא חילול ה' (אפילו אם הוא הכי צדיק שיש), וזאת הסיבה שאנחנו מצווים על "ובערת הרע מקרבך" (הימצאותם של מבני עבודה זרה בארץ ישראל היא חילול ה' הגדול ביותר שיש).

את זה שמחשיבים את זה לחילול השם אני מבין. השאלה שלי היא למה?
מה זה משנה הביטוי החיצוני? ה' הוא לא אדם שמסוגל לראות רק את החיצוניות, ה' מסוגל לראות את הכוונה האמיתית.
נשארה השאלה, האם זה יכול לעודד אותך להאמין בנצרות.
אבל כשחושבים על זה...מה שווה האמונה שלך, אם ביקור בכנסייה יכולה לשנות אותה?

וכמו שכבר אמרתי לך האנשים האלה שלא מאמינים ועדיין אומרים שהם אוהבים את כל בני האדם כי הם בני אדם לא עובדים עליי.
אז המיעוט הדתי הזה כן מקשיב לו והמיעוט הדתי הזה כן יאמין לשקרים שלו והמיעוט הדתי הזה כן שונא אותנו אבל מראה לנו כאילו הוא אוהב אותנו.
והמיעוט הזה הוא ממש לא מיעוט, יש הרבה נוצרים שכן מממשים את הנצרות(חילונים שהם בעצם מסורתיים), ויש נוצרים שאפילו קוראים לעצמם קתולים אבל לא אדוקים.
אבל רוב הנוצרים בגלות שונאים אותנו משום שאנחנו מעצבנים אותם(דתיים או לא דתיים), קוראים לזה אנטישמיות והאופנה של אנטישמיות לעולם לא חולפת. ומאוד קל לעבוד על היהודים ולהגיד להם "אנחנו אוהבים אתכם" אבל בעצם משקרים להם.
למה "לא עובדים עליי"?
יש לך איזושהי סיבה לחשוב שזה לא נכון?
יש היום איזושהי סיבה שהם ישנאו אותנו? יש איזשהו ביטוי לזה?
איך בדיוק אנחנו מעצבנים אותם?

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #18 ב- : יולי 15, 2011, 16:26:27 »
את זה שמחשיבים את זה לחילול השם אני מבין. השאלה שלי היא למה?
מה זה משנה הביטוי החיצוני? ה' הוא לא אדם שמסוגל לראות רק את החיצוניות, ה' מסוגל לראות את הכוונה האמיתית.
נשארה השאלה, האם זה יכול לעודד אותך להאמין בנצרות.
אבל כשחושבים על זה...מה שווה האמונה שלך, אם ביקור בכנסייה יכולה לשנות אותה?

אתה לא עוקב.
הביטוי החיצוני הוא כדי לבטא את הדבקות שלך בקב"ה (מה שווה האמונה הםנימית אם אתה לא מבטא אותה במעשים?)

ביקור בכנסייה ממש לא ישנה את האמונה שלי (והסברתי למה), אלא עצם ההתקרבות לכנסייה היא חטא חמור (וכאן באה לידי ביטוי חיצוני האמונה שלי - להימנע מחטאים, ואיסור עבודה זרה הוא חטא מחור ביהדות).

מנותק Amit.D

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #19 ב- : יולי 15, 2011, 16:28:46 »
אתה לא עוקב.
הביטוי החיצוני הוא כדי לבטא את הדבקות שלך בקב"ה (מה שווה האמונה הםנימית אם אתה לא מבטא אותה במעשים?)

ביקור בכנסייה ממש לא ישנה את האמונה שלי (והסברתי למה), אלא עצם ההתקרבות לכנסייה היא חטא חמור (וכאן באה לידי ביטוי חיצוני האמונה שלי - להימנע מחטאים, ואיסור עבודה זרה הוא חטא מחור ביהדות).
ומה שווה האמונה הפנימית כשאתה כן מבטא אותה במעשים?
למה זה גורם שאתה מבטא אותה?

מנותק JewishGirl

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #20 ב- : יולי 15, 2011, 16:29:53 »
למה "לא עובדים עליי"?
יש לך איזושהי סיבה לחשוב שזה לא נכון?
יש היום איזושהי סיבה שהם ישנאו אותנו? יש איזשהו ביטוי לזה?
איך בדיוק אנחנו מעצבנים אותם?

כי אתה תאמין גם לערבים שאומרים שהם אוהבים יהודים.
אם האנשים האלה אוהבים את כל בני האדם אז למה כשיבוא יהודי אחד לפחות ויגיד משהו שלא נראה להם הם יתחילו להכליל את כל היהודים? למה בשואה היהודים היו הראשונים להישמד וכל נוצרי או מוסלמי או אתאיסטי היה בעד ותמך בהיטלר?
לאנטישמיות אין סיבה. מספיק שאני אבוא לאיזה נוצרי(או כל גוי אחר) ואגיד לו שאני מהעם הנבחר והוא יתעצבן ויגיד שאני גזענית. כמו שאמרת הם לא מאמינים בכלל, למה שהם יאמינו שיהודים צריכים להיות קיימים? למה שהם לא ירצו להשכיח את היהדות ולגרום ליהודים להתבולל ולגרום להם להפוך ללא יהודים אלא "בני אדם כמו כולם"?

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #21 ב- : יולי 16, 2011, 22:42:29 »
ומה שווה האמונה הפנימית כשאתה כן מבטא אותה במעשים?
למה זה גורם שאתה מבטא אותה?
זה בדיוק ההבדל בינינו לבין הנוצרים - בעוד הם אומרים שהאמונה הפנימית (כלומר - הכוונה בלבד) היא הכל (אין מצוות), אנחנו אומרים שהאמונה הפנימית חשובה מאד אך במקביל היא צריכה לבוא לידי ביטוי במעשים.

יהודי עם אמונה שמביא אותה לידי ביטוי מעשי גורם לקידוש ה' ברבים (במקרה של סירוב להיכנס לכנסייה).

הדוגמא הכי טובה היא השאלה שלך כאן: תאר לך שהיית שואל את השאלה הזאת יהודי שהיה אתך בסיור בירושלים והיה מסרב להיכנס לכנסייה - עצם ההסברה שלו לך על סיבתו היא קידוש ה' (ואם עקב תשובתו גם אתה היית מסרב להיכנס אז אותו יהודי מנע ממך מלחטוא, וכמו שיש החטאת הרבים יש גם זיכוי הרבים).

מנותק יוחאי

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "לא נשכח ולא נסלח" "נזכור ונחזור"
« להגיב #22 ב- : יולי 17, 2011, 08:49:46 »
בס"ד

כל יום אנחנו מתפללים "והאלילים כרות יכרתון".
להיכנס לכנסייה?? למה??? זה מקום עבודהזרה! זה לא משנה בכלל אם הנוצרים אוהבים אותנו או שונאים אותנו, אסור ע"פ ההלכה להיכנס למקום של עבודה זרה, מקום בו משתחווים לפסילים.
מקום שמכחיש את קיומו של הקב"ה ואומר שהוא זה יש"ו ח"ו, אני צריך להיכנס אליו??? מקום שבשמו רצחו מליוני יהודים אני צריך להיכנס אליו??? אני נגעל ומרגיש סלידה ממקום כזה! ויהודי שלא מרגיש כך צריך לבדוק את עצמו טוב טוב... בשם הנצרות רצחו הרבה יותר יהודים ממה שהאיסלאם חלק בכלל לעשות!
אמנם היום יש לנו יותר בעיה עם מוסלמים אבל אני חושב שהנוצרים יותר מסוכנים כי הם יותר מתוחכמים ויותר צבועים.
אגב, אתה יודע כמה אנטישמיות יש כיום בדרום אמריקה???
רוצים לקחת תלמידי תיכון למערת המכפלה אז כולם צועקים, אבל לכנסייה זה בסדר...  עצוב....

מנותק Alex37

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • תחי יהודה!
« להגיב #23 ב- : יולי 17, 2011, 09:31:22 »
בס"ד

יהודי שפוי לא ייכנס למכון בו רוצחינו ומחריבינו מתפללים לאליל המתועב והטמא שלהם יש"ו. 
כל דור שאינו נבנה בימיו [בית-המקדש] מעלין עליו כאילו הוא החריבו. תלמוד-ירושלמי, מסכת יומא, א'.

מנותק Amit.D

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #24 ב- : יולי 17, 2011, 20:57:21 »
זה בדיוק ההבדל בינינו לבין הנוצרים - בעוד הם אומרים שהאמונה הפנימית (כלומר - הכוונה בלבד) היא הכל (אין מצוות), אנחנו אומרים שהאמונה הפנימית חשובה מאד אך במקביל היא צריכה לבוא לידי ביטוי במעשים.

יהודי עם אמונה שמביא אותה לידי ביטוי מעשי גורם לקידוש ה' ברבים (במקרה של סירוב להיכנס לכנסייה).

הדוגמא הכי טובה היא השאלה שלך כאן: תאר לך שהיית שואל את השאלה הזאת יהודי שהיה אתך בסיור בירושלים והיה מסרב להיכנס לכנסייה - עצם ההסברה שלו לך על סיבתו היא קידוש ה' (ואם עקב תשובתו גם אתה היית מסרב להיכנס אז אותו יהודי מנע ממך מלחטוא, וכמו שיש החטאת הרבים יש גם זיכוי הרבים).
אז למעשה יש פה פרדוקס - זה חטא להיכנס בגלל שאם אתה נכנס אז גם אחרים עלולים ללכת בעקבותיך ולחטוא(וגם להפך)...אבל אין כאן הסבר למה זה חטא מלכתחילה.

אני מסכים לגבי העניין של אמונה. אסור להאמין במה שהמקום מייצג עבור נוצרים.
אבל למה עצם המעשה, של כניסה למקום, הוא חטא?
עצם הכניסה למקום(באופן חד פעמי) אומר משהו לגבי האמונה שלי?
נניח שבטעות נפל לי משהו חשוב לפח צפרדע גדול, וכדי להוציא אותו אני נאלץ להיכנס אליו. האם זה אומר שיש לי ערך כלשהו לזבל הנמצא בו(חוץ ממה שאותו אני מחפש)?
אם לדוגמא אני נכנס לכנסייה בעלת ערך היסטורי כלשהו עבורי(לדוגמא - כנסייה באירופה בה הסתתרו יהודים בתקופת השואה, לצורך הדוגמא אפילו קרוב משפחה), האם זה אומר שיש לי ערך כלשהו לנצרות?

אני חושב שלה' יש את התבונה המספיקה כדי לדעת ולהבין מה המשמעות עבורי של הכניסה למקום הזה, ומה מבחינתי הערך של האמונה שלהם.