יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

דעת הרב אמנון יצחק

<< < (7/10) > >>

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: Rafoe על יוני 01, 2011, 16:32:42 ---האמת היא שזה לא משנה מה המקור של המנהג, אלא במה הוא מועיל למטרה (עילוי נשמות הנפטרים).
אני חושב שגם אם נעמוד שעות רצופות ללא תזוזה ודיבור, עדיין זה לא יועיל בכלום לנפטרים.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
בזה אתה צודק

יוחאי:
בס"ד

גם החינא של התימנים ועוד עדות ספרדיות זה מנהג גויים, ידעתם??? זה מנהג שהועתק מהערבים הם קוראים לו "אל-חנא"

אז מה??? ואנחנו לא מקיימים את המנהג הזה? לא שמעתי רב שאומר שזה מנהג גוים!
הרב עובדיה יוסף שליט"א אומנם אומר לא לעמוד בצפירה אם אתה בבית אבל אם אתה בחוץ אז עדיף לעמוד כדי לא לגרום למחלוקות ושנאת חינם.

גם לראות משחקי ספורט זה מנהג של גויים! וגם ג'ינס זה מנהג של גויים!

מהו גדרו של מנהג גויים?
לפי רוב הפוסקים מנהג גויים הוא רק אם הוא כולל בתוכו פן כלשהו של עבודה זרה או אמונה תפילה.
צפירה זה מנהג גויים? לא בטוח! ואם בכל זאת אתם סוברים כך אז אנא ממכם הסתכלו טוב טוב מה אתם עושים ביום יום ותראו שאתם עושים בלי סוף מנהגי גויים... מעניין שרק פה את צועקים מנהג גויים...

JewishGirl:

--- ציטוט של: יוחאי על יולי 17, 2011, 10:29:33 ---בס"ד

גם החינא של התימנים ועוד עדות ספרדיות זה מנהג גויים, ידעתם??? זה מנהג שהועתק מהערבים הם קוראים לו "אל-חנא"

אז מה??? ואנחנו לא מקיימים את המנהג הזה? לא שמעתי רב שאומר שזה מנהג גוים!
הרב עובדיה יוסף שליט"א אומנם אומר לא לעמוד בצפירה אם אתה בבית אבל אם אתה בחוץ אז עדיף לעמוד כדי לא לגרום למחלוקות ושנאת חינם.

גם לראות משחקי ספורט זה מנהג של גויים! וגם ג'ינס זה מנהג של גויים!

מהו גדרו של מנהג גויים?
לפי רוב הפוסקים מנהג גויים הוא רק אם הוא כולל בתוכו פן כלשהו של עבודה זרה או אמונה תפילה.
צפירה זה מנהג גויים? לא בטוח! ואם בכל זאת אתם סוברים כך אז אנא ממכם הסתכלו טוב טוב מה אתם עושים ביום יום ותראו שאתם עושים בלי סוף מנהגי גויים... מעניין שרק פה את צועקים מנהג גויים...

--- סוף ציטוט ---

אכן, הגולה נמצאת בתוכנו ואין לנו תודעה על כך. צריך ללמוד יותר ויותר על מנהגים יהודים ולדעת איפה אנחנו טועים.

לוחם יהודה:
יש כאלה שמעדיפים לא לעמוד כי זה מנהג גויים, ומעדיפים לקרוא תהילים. זה דרך מעולה, אבל אני חושב שאם אתה נמצא בקהל חילוני למנוע חילול השם כדאי לעמוד כי הם מחפשים בנרות את אלו שלא עומדים..

אני אישית גם עומד וגם קורא תהילים אין לי בעיה עם זה

Alex37:
בס"ד

הבעת נאמנות למשטר שטובח ביהודים וצורר אותם בנאציות? בחיים לא.     

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה