יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
דעת הרב אמנון יצחק
jewlover and arabhater:
בס"ד
אמונת חכמים
http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=12251
Rafoe:
--- ציטוט של: Panzer על מאי 31, 2011, 12:51:39 ---'אפילו' הרב אמנון יצחק. הבנאדם הזה הוא בושה וחרפה, מי הוא בכלל שהוא יקבע. שרלטן מסית.
ובקשר למנהגים יהודים וגויים, היהדות השאילה הרבה דברים מתרבויות אחרות, אם יש מנהג מכובד והגיוני אין סיבה לא להשתמש בו. העיקר לצעוק 'גויים גויים' בלי להפעיל את השכל.
--- סוף ציטוט ---
קודם כל - אמנון יצחק לא רב (שמישהו יתקן אותי אם אני טועה, אבל לא חושב שהוא הוסמך).
דבר שני - אמנון יצחק לא קבע ולא חידש שום דבר שיהודי לא יודע (עמידה כמו עציץ לזכר מת לא מועילה במאומה לנשמתו).
אף אחד לא אמר לך לא לעמוד או כן לעמוד, אבל לקבוע שזה מה שגורם לך להתייחד עם זכרם של הנופלים זו בדיחה (אני לא צריך לספר לך מה קורה בטקסי זיכרון בבתי הספר הממלכתיים).
--- ציטוט של: InvadersMustDie על מאי 31, 2011, 12:57:06 ---אם זה מנהג גוי, איזה ארצות אחרות עושות את זה ולמה?
לקרוא בספר זה מנהג דתי, דרך ארץ קדמה לתורה
תעמדו בצפירה ואז תקראו תהילים.
--- סוף ציטוט ---
אני לא צריך לספר לך (אם ראית הלוויות וטקסי זיכרון מחו"ל, אז אתה יודע).
העניין הוא לא הקריאה בספר (כל אחד יכול לקרוא כמו תוכי), אלא המהות היא לקרוא משניות, תהילים, ולהתפלל בכוונה שלמה ולייחד את התפילה שלך למען עילוי נשמתם של הקורבנות (זוהי המהות האמיתית של התייחדות עם זכרם).
הדרך היהודית לציין ימי זיכרון (לאומיים ופרטיים) היא ע"י אמירת קדיש, ואמירת משניות ותהילים כדי לגרום נחת לנשמת הנפטר (ויש כאלה שאף מקדישים לימוד תורה לזכר נפטר או נפטרים).
הרבנות קבעה את התאריך י' בטבת (עשרה בטבת) כיום הקדיש הכללי לזכר נרצחי השואה (לכל מי שלא יודע) - זהו יום שלם שבו כל מי שאינו יודע את התאריך המדוייק של מות יקיריו בשואה יכול לומר קדיש לעילוי נשמתם, ולהקדיש למענם כמה שעות של לימוד תורה בבית המדרש (וממש לא חייבים להיות דתיים בשביל זה).
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: Rafoe על מאי 31, 2011, 20:27:14 ---קודם כל - אמנון יצחק לא רב (שמישהו יתקן אותי אם אני טועה, אבל לא חושב שהוא הוסמך).
דבר שני - אמנון יצחק לא קבע ולא חידש שום דבר שיהודי לא יודע (עמידה כמו עציץ לזכר מת לא מועילה במאומה לנשמתו).
אף אחד לא אמר לך לא לעמוד או כן לעמוד, אבל לקבוע שזה מה שגורם לך להתייחד עם זכרם של הנופלים זו בדיחה (אני לא צריך לספר לך מה קורה בטקסי זיכרון בבתי הספר הממלכתיים).
אני לא צריך לספר לך (אם ראית הלוויות וטקסי זיכרון מחו"ל, אז אתה יודע).
העניין הוא לא הקריאה בספר (כל אחד יכול לקרוא כמו תוכי), אלא המהות היא לקרוא משניות, תהילים, ולהתפלל בכוונה שלמה ולייחד את התפילה שלך למען עילוי נשמתם של הקורבנות (זוהי המהות האמיתית של התייחדות עם זכרם).
הדרך היהודית לציין ימי זיכרון (לאומיים ופרטיים) היא ע"י אמירת קדיש, ואמירת משניות ותהילים כדי לגרום נחת לנשמת הנפטר (ויש כאלה שאף מקדישים לימוד תורה לזכר נפטר או נפטרים).
הרבנות קבעה את התאריך י' בטבת (עשרה בטבת) כיום הקדיש הכללי לזכר נרצחי השואה (לכל מי שלא יודע) - זהו יום שלם שבו כל מי שאינו יודע את התאריך המדוייק של מות יקיריו בשואה יכול לומר קדיש לעילוי נשמתם, ולהקדיש למענם כמה שעות של לימוד תורה בבית המדרש (וממש לא חייבים להיות דתיים בשביל זה).
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
כן אתה טועה הרב אמנון יצחק הוא רב תלמיד חכם והוא פעם הקריא מכתב לשמאלנים שתקפו אותו על זה מכתב מהרב עובדיה יוסף וגם אם למישהו אין תעודת סמיכה לרבנות זה לא אומר שהוא לא יכול להיות רב תלמיד חכם לחפץ חיים זצ"ל לא הייתה סמיכה מהרבנות ככה נראה לא בטוח ובכל זאת חיבר המון ספרים בינהם משנה ברורה והלכות לשון הרע ועוד הרבה והיה גדול הדור בזמנו
Rafoe:
--- ציטוט של: arabhater על מאי 31, 2011, 21:08:38 ---בס"ד
כן אתה טועה הרב אמנון יצחק הוא רב תלמיד חכם והוא פעם הקריא מכתב לשמאלנים שתקפו אותו על זה מכתב מהרב עובדיה יוסף וגם אם למישהו אין תעודת סמיכה לרבנות זה לא אומר שהוא לא יכול להיות רב תלמיד חכם לחפץ חיים זצ"ל לא הייתה סמיכה מהרבנות ככה נראה לא בטוח ובכל זאת חיבר המון ספרים בינהם משנה ברורה והלכות לשון הרע ועוד הרבה והיה גדול הדור בזמנו
--- סוף ציטוט ---
לא אמרתי שהוא לא תלמיד חכם (אין ספק שיש לו ידע רחב), אלא טענתי שהוא פשוט לא מוסמך כרב ע"י הרבנות (בישראל רבנים מוסמכים ע"י הרבנות).
אני מכיר את המכתב שאתה מדבר עליו (הרב עובדיה יוסף אומנם מכנה אותו 'רב', אבל זה כינוי כבוד מצד הרב עובדיה ולא משהו רישמי).
jewlover and arabhater:
--- ציטוט של: Rafoe על מאי 31, 2011, 21:15:40 ---לא אמרתי שהוא לא תלמיד חכם (אין ספק שיש לו ידע רחב), אלא טענתי שהוא פשוט לא מוסמך כרב ע"י הרבנות (בישראל רבנים מוסמכים ע"י הרבנות).
אני מכיר את המכתב שאתה מדבר עליו (הרב עובדיה יוסף אומנם מכנה אותו 'רב', אבל זה כינוי כבוד מצד הרב עובדיה ולא משהו רישמי).
--- סוף ציטוט ---
בס"ד
אני מניח שהרב עובדיה לא יקרא לכל אדם רב
אולי לפי החוק ב"כנסת" הוא לא מוחשב כרב אבל לפי היהדות אם הוא תלמיד חכם אז הוא רב נראה לי...
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה