יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

אמנון יצחק מה ההבדל בין חרדים ודתיים לאומי

<< < (2/11) > >>

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 27, 2011, 15:03:58 ---הגישה החרדתית מושחתת ומעוותת עד העצם. גופה שאין להנשימה. הכל נובע מפחד. אסור לנקוט בשום פעולה. הדבר היחיד שאדם צריך לעשות זה להתפלל ואלוהים מטפל בשאר, ואם ה' החליט שלא התפללת מספיק, אז חראם עליך. זה בגדול הגישה החרדית.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
זה פשוט מאוד כ"כ לא נכון

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 27, 2011, 15:03:58 ---הגישה החרדתית מושחתת ומעוותת עד העצם. גופה שאין להנשימה. הכל נובע מפחד. אסור לנקוט בשום פעולה. הדבר היחיד שאדם צריך לעשות זה להתפלל ואלוהים מטפל בשאר, ואם ה' החליט שלא התפללת מספיק, אז חראם עליך. זה בגדול הגישה החרדית.

--- סוף ציטוט ---

שטויות במיץ שומשום. :old_laugh:

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:

--- ציטוט של: arabhater על אפריל 27, 2011, 13:21:23 ---בס"ד

הגישה הדתית לאומית היא מנוגדת לגישה של הרב כהנא הי"ד. היו מחלוקות בין הרב כהנא לבין כמה מרבני הציבור הדתי לאומי.

--- סוף ציטוט ---

:V:

עד היום יש מחלוקות בין "כמה מרבני הציבור הדתי-לאומי" לבין תומכי הרב כהנא הי"ד.

m4a1:
תסתכלו על העובדות בשטח ותראה שאני מדייק.

הם לא עושים דבר חוץ מלהתפלל. האמת? אולי זה עובד. הם כל היום מתפללים וחיים על חשבון הציבור. אולי באמת כדאי להיות חרדי!

Rafoe:
אומנם אני מסכים עם אמנון יצחק שהציבור הדתי לאומי (מה שנקרא - המזרוחניקים) מקריב יותר מדי כדי לשמור על "שלמות העם" (ואף מקלים בדברים שאין להקל בהם), אבל אסור לשכוח שגם המפלגות החרדיות הקלו בדברים שאסור היה להקל בהם (אני מדבר בעיקר על מסירת שטחים לאוייב המוסלמי).

לרב כהנא הי"ד היו מחלוקות קשות ביותר בנושא זה גם עם החרדים וגם עם רבני הציונות הדתית.
צפו בדרשה הזאת (ובחלקים 2, ו-3 ביוטיוב):

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה