כתב נושא: מי בעד אמסלם?  (נקרא 3737 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק soldierofgod

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #1 ב- : אפריל 14, 2011, 00:25:44 »
אין הבדל בין המצע של הכופר הזה למצע של מרצ ושינוי. הוא בסה"כ טומי לפיד עם כיפה. צמא דם אנטישמי עם זקנקן ומשקפיים על פרצוף של שדון עם שכל של פולש אפריקאי

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #2 ב- : אפריל 14, 2011, 00:29:28 »
אני באופן עקרוני די תומך בו - אחדות עם ישראל, אבל פה בעצם נגמרת התמיכה שלי בו.

אמסלם לא מבין שהחרדים לא יכולים להשתלב כרגע במדינת ישראל. הוא לא ממש יודע איך נראה צה"ל. לדוגמא: חיילות שרק מתגייסות ורצות להצר ולהוריד את המכנס,
זה בעייתי במיוחד לחרדים. צה"ל הוא צבא שלא נותן אפשרות ליהודים שומרי תורה ומצוות להשתלב כמו שצריך.

חרדים משתלבים בעבודה - זה גם בעייתי עבור חרדי להגיע למקום עבודה שבו הנשים החילוניות מתלבשות עם גופיות וכאלו.
לא סתם גדולי הדור מנסים לשכנע את החרדים להישאר בישיבות, הם יודעים שהרבה מאד יהודים יכולים להיכשל פה.

אמסלם לא רואה את המציאות נכון, לדעתי.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #3 ב- : אפריל 14, 2011, 00:54:46 »
אני באופן עקרוני די תומך בו - אחדות עם ישראל, אבל פה בעצם נגמרת התמיכה שלי בו.

אמסלם לא מבין שהחרדים לא יכולים להשתלב כרגע במדינת ישראל. הוא לא ממש יודע איך נראה צה"ל. לדוגמא: חיילות שרק מתגייסות ורצות להצר ולהוריד את המכנס,
זה בעייתי במיוחד לחרדים. צה"ל הוא צבא שלא נותן אפשרות ליהודים שומרי תורה ומצוות להשתלב כמו שצריך.

חרדים משתלבים בעבודה - זה גם בעייתי עבור חרדי להגיע למקום עבודה שבו הנשים החילוניות מתלבשות עם גופיות וכאלו.
לא סתם גדולי הדור מנסים לשכנע את החרדים להישאר בישיבות, הם יודעים שהרבה מאד יהודים יכולים להיכשל פה.

אמסלם לא רואה את המציאות נכון, לדעתי.

אתה חושב שהמצב הזה שבו בני ישיבות מקבלים כספים מהמסים של שאר האזרחים זה הגיוני?

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #4 ב- : אפריל 14, 2011, 01:08:44 »
אתה חושב שהמצב הזה שבו בני ישיבות מקבלים כספים מהמסים של שאר האזרחים זה הגיוני?

כן אחי, כבר אמרתי לך את דעתי בפורום בדיונים אחרים.
לדעתי החרדים מחזיקים את התורה בלימוד התורה שלהם.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #5 ב- : אפריל 14, 2011, 01:09:23 »
אבל אם תהיה לנו מדינה יהודית אמיתית, או אז הם כן יצטרכו ללכת לצבא (ואולי לעבוד), כי אז באמת לא תהיה סיבה למה לא.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #6 ב- : אפריל 14, 2011, 01:11:40 »
בנאדם שרוצה לעבוד תמיד ימצא איך כן, בנאדם שלא רוצה לעבוד תמיד ימצא איך לא.

ואנחנו לא חיים במדינה שאנחנו רוצים לחיות בה (עזוב שהמדינה המושלמת בעיניי שונה מהמדינה המושלמת בעיניך)

אנחנו חיים בישראל 2011 לטוב ולרע, ואין שום סיבה הגיונית שהם יאכלו עשרות מליארדים מהתקציב. הם לא טובים יותר מאף אדם אחר ואין שום סיבה שיקבלו כספים מהמדינה כי הם לומדים תורה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #7 ב- : אפריל 14, 2011, 01:14:18 »
בנאדם שרוצה לעבוד תמיד ימצא איך כן, בנאדם שלא רוצה לעבוד תמיד ימצא איך לא.

ואנחנו לא חיים במדינה שאנחנו רוצים לחיות בה (עזוב שהמדינה המושלמת בעיניי שונה מהמדינה המושלמת בעיניך)

אנחנו חיים בישראל 2011 לטוב ולרע, ואין שום סיבה הגיונית שהם יאכלו עשרות מליארדים מהתקציב. הם לא טובים יותר מאף אדם אחר ואין שום סיבה שיקבלו כספים מהמדינה כי הם לומדים תורה.

אבל זה בעייתי בשבילם להשתלב במצב הנוכחי של המדינה, אתה חייב להבין את הצד שלהם.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #8 ב- : אפריל 14, 2011, 01:16:00 »
כמו כן, כבר אמרתי פעם, אם אתה בעד לתקצב תאטראות וסרטים של במאים יהודים (משרד התרבות),
אז למה שלא תהיה בעד לתקצב יהודים שעוסקים ב"תרבות"* יהודית אמיתית?

*המושג תרבות מופנה למישהו שלא ממש מאמין שהגמרא היא טקסט קדוש.

מנותק עדן איסקוביץ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • מוות לפלסטינאצים
מי בעד אמסלם?
« להגיב #9 ב- : אפריל 14, 2011, 01:16:38 »
בס''ד
רון הזכיר כאן את טומי לפיד ואני חייב לומר שבזמנו היה דבר אחד שהסכמתי עם טומי, וזה הסחטנות של המגזר החרדי, הרצון שלהם להמשיך לחיות בגטו אפל וחשוך... טומי לפיד אמר פעם, ובצדק, שאם החרדים היו שולטים במדינה, קודם כל הערבים היו כבר מזמן משתלטים על המדינה, דבר שני - זו הייתה מדינה מפגרת, לא מפותחת ולא מאורגנת.. ובעיקר בעלת כלכלה חלשה. החרדים הם יהודים מאמינים, אך הם לא יודעים להשתלב בחברה מתקדמת, הם אחת הסיבות שישראל לעולם לא תהייה מדינה מתקדמת ברמה של יפן או ארה''ב. כמו כן, החרדים מקדמים מדיניות סוציאליסטית, הם רוצים נדבות מאנשים כמוני שעובדים, משרתים בצבא, ומשלמים מיסים גבוהים כדי שהעלוקות האלה ישבו בבתי-המדרש וילמדו תורה על חשבוני. גם אני אדם דתי, גם אני קובע עיתים לתורה, גם אני יהודי בדיוק כמוהם, אך החובות ביננו לא מחולקות בצורה שווה! זוהי אחת הסיבות שאני הסכמתי עם טומי לפיד לגבי החרדים, ולגבי כלכלה חופשית וקפיטליסטית. דרך אגב גם ביבי הוא קפיטליסט בהשקפת עולמו אך הוא נכנע ללחץ של כולם.
עדן איסקוביץ

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #10 ב- : אפריל 14, 2011, 01:19:59 »
גם אני מסכים עם ביבי. ובקשר לתקצוב של במאים יהודים, ובוא נרחיב את זה, ספורטאים מסוימים וכ'ו, אין לי בעיה עם זה.

תיקח את הטופ שבטופ. לא כל מי שמשחק כדורגל מקבל תקצוב מהמדינה כספורטאי, לא כל מי שיש לו מצלמה בפלאפון מקבל תקציב מהמדינה כבמאי. לא כל מי שהיה במגמת תיאטרון מקבל תקציב מהמדינה כשחקן מחזאי או לא משנה מה.
למה כל מי שלומד בישיבה (כמעט כולם) מקבל תקצוב מהמדינה? תבחר את הטופ שבטופ, את אלה שמיועדים להיות הרבנים הגדולים של הדור, תקצב אותם בכיף. כמה יש כאלה, 100? 1000? בטח שלא כמה מאות אלפים כמו המצב כיום.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #11 ב- : אפריל 14, 2011, 01:22:13 »
גם אני מסכים עם ביבי. ובקשר לתקצוב של במאים יהודים, ובוא נרחיב את זה, ספורטאים מסוימים וכ'ו, אין לי בעיה עם זה.

תיקח את הטופ שבטופ. לא כל מי שמשחק כדורגל מקבל תקצוב מהמדינה כספורטאי, לא כל מי שיש לו מצלמה בפלאפון מקבל תקציב מהמדינה כבמאי. לא כל מי שהיה במגמת תיאטרון מקבל תקציב מהמדינה כשחקן מחזאי או לא משנה מה.
למה כל מי שלומד בישיבה (כמעט כולם) מקבל תקצוב מהמדינה? תבחר את הטופ שבטופ, את אלה שמיועדים להיות הרבנים הגדולים של הדור, תקצב אותם בכיף. כמה יש כאלה, 100? 1000? בטח שלא כמה מאות אלפים כמו המצב כיום.

אתה יודע מה, עזוב.  זה נס משמים שמתקצבים אותם. אין דרך אחרת להסביר את זה.

כנראה שאיפה שהוא, בתת מודע, השלטון במדינה תורם בגלל שהוא יודע שלימוד התורה תורם לעם היהודי.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #12 ב- : אפריל 14, 2011, 01:25:29 »
אתה יודע מה, עזוב.  זה נס משמים שמתקצבים אותם. אין דרך אחרת להסביר את זה.

כנראה שאיפה שהוא, בתת מודע, השלטון במדינה תורם בגלל שהוא יודע שלימוד התורה תורם לעם היהודי.

זה לא נס זה מחדל. ואם אתה כל כך מבסוט מהמצב תשלם להם אתה. לא אני. ואל תכפה את זה כמדיניות על כל העם.

שתבין מבחינת נטל כלכלי הם בדיוק כמו הערבים.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #13 ב- : אפריל 14, 2011, 01:30:38 »
זה לא נס זה מחדל. ואם אתה כל כך מבסוט מהמצב תשלם להם אתה. לא אני. ואל תכפה את זה כמדיניות על כל העם.

שתבין מבחינת נטל כלכלי הם בדיוק כמו הערבים.

תאמין לי שאם היית ראש ממשלה, גם אתה היית מעביר, כי הקב"ה היה מגלגל את זה שזה מה שיקרה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #14 ב- : אפריל 14, 2011, 01:33:18 »
תאמין לי שאם היית ראש ממשלה, גם אתה היית מעביר, כי הקב"ה היה מגלגל את זה שזה מה שיקרה.

שחצני למדי לטעון שאתה יודע מה הקב"ה היה עושה אם. שורה תחתונה שאין לך שום דרך לוגית להצדיק את המחדל הזה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #15 ב- : אפריל 14, 2011, 01:43:05 »
שחצני למדי לטעון שאתה יודע מה הקב"ה היה עושה אם. שורה תחתונה שאין לך שום דרך לוגית להצדיק את המחדל הזה.

הגמרא זה חלק מהמהות היהודית, אם מה שישמר אותה זה שאנשים ישבו וילמדו כל היום, אז צריך לעשות את זה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
מי בעד אמסלם?
« להגיב #16 ב- : אפריל 14, 2011, 07:47:16 »
הגמרא זה חלק מהמהות היהודית, אם מה שישמר אותה זה שאנשים ישבו וילמדו כל היום, אז צריך לעשות את זה.

איפה כתוב שהם צריכים ללמוד כל היום? בדיוק כמו שבנאדם לא עובד 24 שעות הוא גם לא צריך ללמוד 24 שעות. לא יקרה להם כלום אם בחלק מהזמן יעבדו. וגם אם כן, איזו הצדקה יש לקחת לי מהכסף שלי כשאני קורע את התחת יום יום בעבודה כדי לממן אותם? עזוב את זה, רוב החיילים נטחנים בתפקיד שלהם בלי שום פרופורציות למשכורת שלהם, בעוד שהאברכים יושבים כל יום בתכלס לא מייצרים שום דבר למען המשק ומקבלים הרבה פעמים כפול מהם.