שלום לכל חבריי הפורום,
הדברים הנכתבים בו הם ביקורת בונה בלבד.
אני עוקב אחרי הפורום כבר יותר משנתיים (גם כקורא סמוי). בזמן האחרון די כואב לי הלב לראות את המצב שלו.
עד לפני חודשים ספורים היו פה כל פעם בין 30 ל40 משתמשים מחוברים בכל רגע נתון, ובפיק היו פה אפילו בין 50 ל 60 מחוברים ואולי אפילו יותר.
היו פה דיונים ארוכים ומעניינים, עם או בלי קשר לשמאלנים שהסתובבו פה.
בזמן האחרון אני רואה שרוב הזמן יש בין 10 ל 20 משתמשים מחוברים, הרבה פחות הודעות נצפות, ובעיקר מה שהכי כואב לי - קללות וגידופים.
כבר כמעט אין דיונים ענייניים, ואני מבין את זה, הפורום נהיה מקום שמגעיל להיות בו.
חברים שהיו פה כל יום כמו "ניאו", "אשי", "אלמ", "שלמה" , "יובל הכהניסט", "נץ וגאה בזה", "ביתר בדם", "ירין הכהניסט", "הלוחם באנרכיסטים", "משה בן אליעזר", ועוד רבים טובים, כבר כמעט לא נראים פה בכלל. אחרים סתם הפחיתו את הנוכחות שלהם פה בטירוף.
אני חושב שחיים, המנהלים, וכל מי שאכפת לו מהפורום צריך לשאול "למה זה ככה?"
אני אתן את דעתי בשתי נקודות, למה זה קורה.
1. חלק מהמנהלים ("האלקשי","נץ") לא יוזמים מספיק וגם לא אקטיביים. בכל פורום נורמלי המנהלים מפרסמים הכי הרבה הודעות, יוזמים כל מיני
פעילויות בפורום, כמו "סקרים", "איש השבוע" וכו'. פה המנהלים מגיבים פעם באיזה שבועיים.
יתרה מכך, כאשר בא משתמש חדש, אז אני מצפה מהמנהלים שיברכו אותו על הצטרפותו לפורום, יאמרו לו "ברוך הבא" ויתחילו לדבר איתו וכו'.
רק חלק מהמנהלים מנסים ליצור אינטראקציה עם משתמשים חדשים. משתמש חדש שלא מקבל את הצומי שלו, פשוט לא יישאר פה יותר מידי, וחבל.
אני מניח שאנשים פה עסוקים, אבל אפשר לעשות עוד מאמץ.
2. יש לי בחילה מכל נושא היחס כלפיי השחורים שהולך פה בפורום בזמן האחרון.
אני לא יודע מי יוותר טוב, שחורים, לבנים, אבל זה סתם מיותר. איך ירגיש יהודי ממוצא אתיופי/תימני שמגיע לפורום ורואה דעות כאלו רק בגלל צבע עור?
ובלי קשר לשחורים, זה סתם לא נעים להיכנס לפורום ולראות כל מיני ניבולי פה והשמצות מגעילות, רובנו רוצים להתדיין כמו אנשים בוגרים.
הקיצר, אני חושב שבמצב הנוכחי של הפורום התנועה הולכת כמה צעדים אחורה, וחבל, כי הפורום הזה הוא הפנים של התנועה.
אז אם לא רוצים שהפורום הזה יהפוך לפורום של 5-6 אנשים, כדאי לדעתי לשנות כיוון.
אנא, תנו דעתכם.