. חוץ מזה, אם תמחק כפר שלם אתה תקבל פה את נאט"ו...
חישוב סטטיסטי קר לעימות תיאורתי עם נאט"ו :
(הנכתב להלן תיאורתי לחלוטין - כדי לסבר את האוזן , אני די בטוח שהעולם מספיק בוגר כדי לא להגיע למצבים כאלה, לפחות לא עד גוג ומגוג , ובכל זאת : )
היחידים שיש להם יכולת לפעול במרחק כזה ושיש להם ציוד "איכותי" מספיק למלחמה מהסוג הזה שנמנים על כוחות נאט"ו,זה האמריקאים,הצרפתים,והבריטים,ואולי האיטלקים והגרמנים.... כפי שאתה רואה, הצרפתים והבריטים מספקים תצוגה מאוד עילגת בלוב,ובקושי מצליחים בדוחק לארגן פחות מעשר מטוסים בשמי לוב ונאלצות לבקש עזרה ממדינות ערביות קרובות כדי שלפחות יהיה מטוסים באיזור),מה שמראה שיכולתיהם לשלוח יותר מעשר מטוסים בכל פעם למרחקים כאלה היא עלובה לחלוטין(וישראל קצת יותר רחוקה להם מלוב-מבחינת הבסיסים שמהם הם יכולים להוציא גיחות ,הם יצטרכו להסתמך על כלי שיט שמסוגלים להעביר מטוסים בלבד,כלי שיט שללוב אולי קשה להתמודד איתם,אבל שלמדינה מתקדמת כמו ישראל יקח בדיוק כמה שניות להשמיד על כל הצוותים שמלווים אותם ). צריך להניח שכך גם איטליה וגרמניה.
אם כן רק "אמריקה" היא השחקן האמיתי בסיפור
בחישוב הכי "דוחק"(יש מאמרים של מומחים שחישבו את היכולת של ארה"ב להתערב במלחמה מזרח תיכונית בהיקף מלא) ,לאמריקאים יש יכולת לשלוח לאיזור גג 1600 גיחות בשבוע (מעצמה עולמית ,אכן,אבל גם להם יש מגבלות) ,לנו יש יכולת להפעיל בשבוע באיזורינו,במינימום (הוכח במלחמת לבנון) מעל 2000 ,רוב הסיכויים שיותר.
אני לא בטוח מה תוצאות תרגיל רד פלאג של השנתיים האחרונות,לא ראיתי פרסומים,אבל זכור לי שברד פלאג לפני שנתיים חיל האוויר של ישראל ניצח בתרגילי-מלחמה של קרבות אווייריים את חיל האוויר של ארה"ב 50:1 (הפלות)
אני מניח שאתה יכול לעשות את המתמטיקה ... זה לא נראה טוב לנאטו ...
נניח שהם ישלחו כוחות יבשתיים,בסיוע מדינה מקומית חברה בנאט"ו , טורקיה ,למשל . יהיה לנו מספיק מטוסים כדי לטפל במטוסים שהם ישלחו (כולל סיוע של מדינות נחשלות בהרבה מהמדינות החברות נאט"ו שהוזכרו לעיל) ,וגם להשמיד (באמצעים קונבנציונאליים) כל כח יבשתי שינסה לנחות באיזור המיידי ,למשל,בנאפלם (נגמרו ימי נורמנדי,יש היום טכנולוגיות שיכולות להשמיד צבאות ענקיים לפני שהם מספיקים להגיד צ'יז למצלמת הסי אן אן העליזה ,אם אתה תופס אותם בול ברגע המתאים)
קיצר , אם נאט"ו, יגיעו ל"פה" זה יהיה דרך מערכת העיכול של הנשרים המקומיים ,ככל הנראה בטורקיה ,שיחליטו לבקר את הנשרים ידידיהם בשמורת גמלא .
יש עוד עניין, הצוללות , לאמריקאים יש לא מעט צוללות,ולפחות ארבע מהן פורקו מטילי הגרעין שלהם מתוקף הסכם עם רוסיה,וככל הנראה הוסבו לשאת מאות(ביחד) טילי שיוט .
גם לנו,ברוך השם , יש צוללות ,ואיכותיות מאד,שכמובן יכולות לצוד ולהשמיד צוללות אויב .
לנסות לנטרל מתקפת טילי שיוט כזאת אפשר פשוט מאד לפזר ללא פרופורציות מוקשים ימיים מכל טווח אפשרי ,אם זה אפשרי(אני לא בטוח אם אנחנו מחזיקים מוקשים ימיים כאלו,אבל אני מניח שאפשר לאלתר )
כמובן שמתקפה כזאת מצידם- תחשב לא פרופורציונאלית,ותגרור, תגובה לא פרופורציונאלית כנגד המדינה המבצעת , תגובה "חצי קונבנציונאלית" ,הווה אומר ,נשתמש בנשק לא קונבנציונאלי,אך לא נגד האנשים ,אלא נגד משהו אחר ...ישנם כמה נקודות באותה מדינת נאטו ,שפיצוץ של מגהטון הרבה מעל הטווח המסכן את האזרחים בה - על ידי פצצה ללא נשורת גרעינית (ויש כאלו) ישמיד את כל האלקטרוניקה האזרחית(זה יצור אפקט של פולס אלקטרו מגנטי EMP) של אותה מדינת נאט"ו,ויחזיר אותה לתקופת האבן.
להגיב בחזרה על התגובה הלא פרופורציונאלית שלנו - יגרור מלחמה גרעינית ,דבר שכך או כך,אף צד לא יהיה מעוניין בו (יש לנו מספיק נשק גרעיני להשמיד את המדינת נאט"ו הזאת כמה וכמה פעמים AND THEN SOME ,ולהם יש מספיק כדי להרוס את כל העולם(כביכול) מאה פעם AND THEN SOME,אבל זה לא משנה למי יש "יותר" זה כמו להתלהב שיש 10 גפרורים ולצד השני יש שני גפרורים,כששני הצדדים נמצאים בתוך בריכה מלאה בדלק),לכן,התרחיש רוב הסיכויים לא יקרה.
בכל אופן צא מהפנטזיות, אנחנו לא לוב ....