לא פרנואידיות, אלא זהירות.
עם כל הכבוד לתרומה שלהם, אני לא חושב שצריך לשכן אותם בשכונות יהודיות (מה רע בחיים באירופה או בכל מדינה מערבית אחרת?).
ובכלל - סביר להניח שדווקא בישראל הם בסכנת חיים, ולכן ההגיון אומר שדווקא צריך להרחיק אותם ממקום שצפויה להם סכנה (כמו ששולחים עדים לחו"ל).
אני מניח שכשאתה אומר "להשתלב" אתה מתכוון לכך שהם לוקחים להם בנות יהודיות ומאסלמים אותן (אם זו ההשתלבות שהתכוונת אליה, אז כן - אין ספק שהם השתלבו).
הנה דוגמא ל"השתלבות" שלהם בערים ובשכונות:
לדעתי זה כן פרנואידיות...כי אם חושבים על זה לעומק, אין בזה היגיון. המשתפים הם נזק עצום לאירגוני הטרור...וזה שאחרי זה יש הוא מתיישב בתחומי הקו הירוק ומקבל אזרחות(אם הוא מקבל באמת אזרחות ישראלית) זה רווח מאוד קטן בשבילם, לעומת נזק עצום נגרם להם.
ויכול להיות שהם מעדיפים לחיות בישראל...וזה תנאי שלהם לשיתוף פעולה איתנו. ולתת לערבי אחד אזרחות זה דבר ששווה לעשות בשביל למנוע רצח של עשרות/מאות יהודים.
ולגבי השורה האחרונה:
אני מסכים איתך שזה לא טוב שיהודיות יוצאות עם ערבים...זה באופן כללי.
אבל פה יש מקרה שהוא יוצא מן הכלל, אז צריך לבדוק אותו לעומק ולא לפעול עם ההנחות הבסיסיות שלנו.
האם הערבים האלה קשורים בצורה כלשהי לדת(מעבר לכך שהם רשומים כמוסלמים "על הנייר")?
האם הם תומכים בתרבות הערבית?
האם הם שונאים יהודים?
אם הם יצאו עם יהודיות, ואפילו יתחתנו עם יהודיות, האם הם מתכוונים לגדל את הילדים כערבים מוסלמים או כיהודים?
אם מבחינתם הם ערבים "על הנייר", ומרגישים יותר שייכות לתרבות שלנו, וילדיהם יחונכו כיהודים(וכיהודיים אני לא מתכוון כדתיים, אלא כמו יהודים חילוניים, שזה הגיוני), אז מה כל כך נורא?
אני יודע שזה לא דעה מקובלת פה, אבל אם מדובר במקרה שהוא יוצא מן הכלל, אז מה בעצם הבעיה עם זה?
וכמובן, אני יודע שמה שכתבתי פה מתבסס על השערה שהם באמת לא מרגישים שייכות לאיסלאם ולתרבות הערבית, ויתכן שזה לא ככה. בגלל זה כתבתי שעדיף קודם לברר מה דעותיהם.
והדרך חזרה למוטב עוברת ביציאה למסע ג'יהאד שבסופו אותו בנאדם ימות למען אללה כשם ששאר המסלמים מתים למענו מאז שהמפלצת המסלמית עשתה את הדרך במאה השביעית ממכה למדינה במה שידוע בתור "ההג'רה". זה אגב, כבר קורה בארה"ב, הרי לא בכדי המגייסים של ארגוני הטרור מחפשים דווקא אנשים שלדידם סטו מהדרך ומבטיחים להם הגעה לגן עדן תוך כדי הצגת הוכחות מהקוראן וציטוטים מקובצי החדית'ים, לא בהכרח משת"פים. חוץ מזה, השת''פ איננו נובע מרצון למנוע פגיע ביהודים, כי אם ממניעים כספים וכל מני אינטרסים כאלו ואחרים ותו לא.
נ.ב האמירה שלך לגבי הסביבה הדתית, זה ערמה של שטויות.
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=498005
מה פה ערימה של שטויות?
אתה נותן פה כתבה מ2001. אני בספק אם מאז היו עוד מקרים כאלה.
כמו שאמרתי כבר מספר פעמים, זה מאוד תלוי מי הבנאדם...בכל מקרה אבל את המשת"פים זה ממש לא נכון לשפוט מראש על פי הכותרת "ערבי"/משתפ, כי יש סיכוי גדול יחסית שהם לא נגדנו.
ברור שיש גם אינטרסים כלכליים. אבל קשה לי להאמין שאדם דתי, שזו אמונתו, ישתף פעולה עם ישראל. תחשוב על זה הפוך - אתה היית משתף פעולה עם החמאס ונותן להם מודיעין בשביל כסף? ברור שלא.
אני גדלתי ואני חי בסביבה חילונית. וככזה אני יותר מבין מה זה אומר ואת הקשר לדת מאשר אדם דתי.
כמו שאני לא יכול באמת להבין עד הסוף את היחס לדת ולרבנים של אדם דתי, מה שלדתיים מובן מאליו.