1. מי אלו אותם חילונים? ומין הסתם הם לא רוצים שהאזור שלהם התחרד, ככה שאחרים זה לא הבעיה.
הדיון כאן הוא על מקווה, לא על משהוא ספציפי שיגור שם או לא, ובכלל אני עד עכשיו לא מבין למה למשהוא יש זכות להגיד למשהוא אחר איפה לגור ולמה.
היום זה מקווה, מחר זה בית כנסת, ומחרתיים זה בית ספר.
זה לא משנה (וחוץ מזה - החרדים הם לא היחידים שמשתמשים במקוואות, או מגיעים לבתי כנסת).
התירוץ זה ההתחרדות (כביכול), אבל עומד כאן משהו אחר (משהו גדול יותר) - ישנם אנשים (שהם מיעוט) שהם נגד כל דבר יהודי, וקולם נשמע פשוט משום שיש להם במה באמצעי התקשורת (מעיתונים, רדיו, והטלוויזיה).
2. על אותו משקל של תושבי רמת אביב, למה לחילוני אסור להסתובב איך שבא לו במאה שערים שלא לדבר על לגור שם?
קודם כל - ההשוואה של מאה שערים היא לא בחירה חכמה כל כך (משום שהאנשים שם לא יותר טובים מכל אותם המתיוונים מרמת אביב - 2 קבוצות האוכלוסייה הזאת הם אנטי ציוניות).
וחוץ מזה - אף אחד לא ביקש מחילוני להתלבש כמו חרדי כשהוא מגיע לאזור חרדי (אלא פשוט לא לנוע בלבוש חשוף מדי).
לי אישית יצא להסתובב כמה פעמים בבני ברק בשיא הקיץ כשאני לבוש מכנסיים קצרים (לא קצרים מדי) ואף אחד לא העיר לי על הלבוש שלי.
3. אם אתה לא יודע איך אותם תושבים יגיבו בנוגע לערבים, אז אתה לא יכול להניח הנחות מתחושה של הבטן.
ובכלל כל ההתייחסות שלך לשמאל כאילו רמת אביב מייצגת רק היא את השמאל, וכל השמאל זה מחשבה אחת שרצה בכמה אנשים זה ממש מצחיק.
ההנחה שלי לאיך התגובה תהיה בנוגע לערבים היא יותר מסתם תחושת בטן (מי שיודע, מבין למה אני מתכוון).
רמת אביב לא מייצגת לבד את השמאל, אבל שם גרים הגרועים שבגרועים (ולא, זה ממש לא "כמה אנשים").
4. מי אלו שהתנגדו לוועדות האלו, ומה הם קשורים לתושבי רחובות?
אין צורך להרחיב (הם לא קשורים ישירות לתושבי שכונה חילונית כזו או אחרת, אבל הם ממהרים "לסייע" לכל מי שהם חושבים שמשרת את מטרתם).
בוא נגיד רק שאלה אותם אנשים שהדיון הציבורי היום מתמקד במקורות המימון שלהם.
למרבה האירוניה - אותם אנשים שתומכים באותם חילונים שרוצים לשמר את צביון שכונותיהם, מבצעים רצח אופי לאותם תושבי דרום ת"א (שגם הם בסה"כ רוצים לשמר את צביון שכונותיהם).
ואפשר גם לקרוא לזה צביעות מהכיוון ההפוך, אם זה היה ערבים והייתה את אותה תגובה מצידך?
מה פה לא ברור?
אני לא צבוע - אף פעם לא אמרתי שאני בעד שערבים יגורו בערים יהודיות (כלומר: יפלשו לערים יהודיות).
איך זה בדיוק מסתדר עם ההשקפה שלי שיש לעודד הגירה ערבית מארץ ישראל?
אני בעד עקביות - אם כל אותם ארגוני "סיוע" שמסייעים לחילונים לשמור על צביון שכונותיהם מפאת "השתלטות חרדית", אז אני מצפה שלא יתקפו את תושבי דרום ת"א, אשדוד, אשקלון, ערד, ואילת
על כך שהם רוצים בדיוק את אותו דבר (לשמור על צביון שכונותיהם).